musicarenje.org

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ribo dnevnik  (Read 1854 times)
Djole
Hero Member

« on: February 05, 2008, 07:16:46 PM »

Ovaj moj post sam prebacio u ovaj topic jer mu nije mesto tamo gde je bio. hvala na razumevanju zbog pogresne procene.

'Radi se o tome da sam primetio kod vecine takmicara (ne musicara jer nisam bio ni na jednom takmicenju, na sledecem da) da vode licni dnevnik u kome upisuju ne samo koliko su ribe ulovili vec i neke njima bitne podatke (vreme, pritisak, temperatura vode i vazduha, mamci, primame...), zatim sam i video a i citao da neki rekreativci takodje vode licne beleske o pecanju sa tog dana vise kao neki podsetnik koga ce nekada da procitaju i podsete se lepih trenuta sa vode, druzenja i sl. E sada me interesuje ima li toga kod musicara - takmicara, rekreativaca. Licno ne vodim nista slicno pa me ovo interesuje, sem neke beleznice u kojoj volim da zapisem neke od recepata za pravljenje muva.'

« Last Edit: February 05, 2008, 07:28:51 PM by Djole Nis » Logged

Goci
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1 on: February 05, 2008, 09:41:37 PM »

Ribolovački dnevnik vodim od 22. aprila 1994. Veoma mi je žao što mi fali nekoliko prvih sezona... Tražim kada sam prvi put mušičario - izgleda je to bilo 21. septembra 1997. Evo šta piše:

"Ja i Bojan, mušičarenje. Nišava od Kožare do Ženeve. On 3 klena, ja 1 šištavca (plisku)!"  Grin
« Last Edit: February 05, 2008, 09:43:06 PM by Goci » Logged

Svi su bili na mojoj strani, zato se čamac i prevrnuo.
Fox
Hero Member

Sila sa dovoljno STILA...

« Reply #2 on: February 06, 2008, 10:25:56 PM »

Mozemo kontaktirati Lakija da napravi jedan deo na sajtu gde bi mi iznosili utiske i desavanja,gde,kako,sta i koliko smo uhvatili.
Naravano da bi se tu puno podpomogli u vezi svega,rada ribe,vodostaja i svega onog sto okruzuje nas musicare

strashni
Hero Member

« Reply #3 on: January 28, 2010, 01:26:22 PM »

Ponovo aktuelna tema od ove sezone ali sada ne na dobrovojnoj bazi  dohfly
Da li se mora upisivati ulov koji se vrati u vodu... blushfly

Jednom sam kod Simpsona u radnji cuo starijeg gospodina kako govori o tome da redovno vodi dnevnik svih desavanja vezanih za ribolov, vreme, ulov, musice, vodostaj, cak i za kolege i bila su mi zanimljiva tvrdjenja koje je iznosio... - uspeh se iz sezone u sezonu ponavlja po istom obrazcu (najcesce)

Како је велика срећа чистог срца, све заборавља што је опростило, бескрајно сунце чистог ума, сваку молитву прима и жељу испуњава
Rancic
Hero Member

« Reply #4 on: January 28, 2010, 01:33:26 PM »

Pitao sam u udruženju.
Upisuje se samo ono što se nosi. Ukoliko se riba vraća, ne upisuješ ništa.
To i služi čuvarima kao  kontrola. Ako nađu ribu kod nekoga, a nije upisana.... kazna.
Mada je drugo bitnije.
Sad sam  pročitao ono što sam čuo pre neki dan. Društvu HP "Kićo" iz Kraljeva koje gazduje vodama Srbija-jugozapad (od Drine do Gruže) oduzeto gazdovanje. To je preuzelo "Srbijašume".
Šta sada i kako će se to organizovati.... ??
Rancic
Hero Member

« Reply #5 on: January 28, 2010, 01:34:50 PM »

Zaboravih - članak je u "Blicu" - ima i slike koje mi baš nisu jasne....čamci puni ribe...odakle, ko...
zvezdan
Hero Member

« Reply #6 on: January 28, 2010, 02:15:04 PM »

E sad ste se usrećili.Goreg gazdu niste mogli da dobijete,pa njih umesto da kažnjavaju za katastrofalno upravljanje vodama,njih nagrađuju.E Srbijo,nesrećo!!!

"Everybody loves the fever!" Jim Morrison
simpson H
Hero Member

« Reply #7 on: January 28, 2010, 02:22:38 PM »

Srbija sume samo privremeno gazduju podrucjem Srbija jugozapad, a najduze do kraja ove godine. Jednostavno situacija je vanredna i na tako kratak rok niko drugi nece da konkurise. Teska situacija za ovo, inace najvece ribarsko podrucje.
« Last Edit: January 28, 2010, 02:24:14 PM by simpson H » Logged

"A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.
brankoogi
Sr. Member

"ko rano rani, sam u nju pada al' ćud nikada."

« Reply #8 on: January 28, 2010, 05:58:48 PM »

E sad ste se usrećili.Goreg gazdu niste mogli da dobijete,pa njih umesto da kažnjavaju za katastrofalno upravljanje vodama,njih nagrađuju.E Srbijo,nesrećo!!!

Ovo sam i ja pomislio kad sam čuo, ali verujte da goreg gazde nije nikad bilo od ovog predhodnog. Na Limu nikad gore stanje nije bilo od kad je sveka i veka. Katastrofa  Cry
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: