DJOMLA,
Badelj--vijun je kako kaze Pedja riba vecih mirnih tokova-npr z. morava, ima cuveni trncic, u moravi se krije iza ostre trave bizu obale, krece se u skokovima i lepo kamuflira, naraste i do 15 cm-hvatao sam ga rukom u selu-dzamov most kod Vrnjaca i Vrnjacke Banje,i danas prisutna ribica-mi ga, verovatno zbog trncica, zovemo UJEDAVAC.
Ne zalazi gde i brkica-tivuska(KOD NAS LEZO ILI VRECO), tj. u male i brze, ali i tople recice.
Cikov je u delu Morave oko mog sela zadnji put uhvacen na udicu(!) 1967-ja na glistu u
Pecickom kanalu, poput zmije, vel. oko 30 cm, tamne boje , bio je pre rata osnovna hrana mom dedi i stari pokolenjima, hvatan po glinovitim mocvarama oko Morave, ukusna riba,kad sam je uhvatio a tad nisam znao sta je, jedino iz prica, odneo sam je kuci i tu su se komsije otimale ko ce da je pojede. Moji preci su je zvali PUZIJA, mogao je mnogo dana da u Ranitavki-naziv recice u selu, proboravi u mulju bez vode, bio je riba koje su i zene hvatale u isusenoj recici ili mocvarama. Voleo bih negde da ga ponovo vidim, preko nekog video zapisa i da saznamo gde ga danas ima.