www.musicarenje.org

Vrste => Klen => Topic started by: Mašić on April 17, 2007, 11:34:57 PM

Title: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on April 17, 2007, 11:34:57 PM
Kako je sajt malo "zivnuo"  :lol: ,a i sam dolazak novih registrovanih clanova..sto pocetnika sto i vrlo iskusnih musicara..hteo sam da napisem ovu temu da sluzi kao i neki konkretni vodic za musicare-pocetnike..tako i da ljudi koji klena pecaju dosta dugo..mogu da iznesu svoja misljenja "cime konkretno na klena"..

Kao osnovnu karakteristiku klena bi naveo njegovu opreznost i cinjenica da se vrlo brzo povlaci sa povrsine u slucaju da mu se ribolovac/musicar prikrada nespretno,galami,pljuska nogama,prevrce kamenje i sve ostalo sto moze navesti klena da se povuce u dubinu..Takodje jedna od bitnih (i na ovom sajtu 1000 puta ponovljenih osobina),jeste PLJUSAK,koji klena sa dna podize da vidi sta je to lupilo o povrsinu i da to proba naravno    :hammer:  :hammer:

Znaci prvenstveno,dobro prikadanje je preduslov za uspeh u pecanju istog.


Izbor muve:

Sto se tice izbora muva za klena,ja uvek preferiram balza musice (osa,mrav,svitac,bambula)..pogotovo cele prosle sezone sam pecao sa jednom osicom od balze koja ima oblik bambule ali u osa koloritu.Ona mi se apsolutno FENOMENALNO pokazala,medjutim pored balza musica tu je red tag sa cdc-om,zulu palmer sa gustim nogama,klenova buba,vestica sa policelon ledjima...zatim obavezan skakavac na vel:10 ili 10 sa duplo duzim vratom..sto se tice njega najbolji mi je onaj sa jelenjom dlakom,telo uradjeno od crvene i zute boje jelenje dlake mi je davalo najbolje rezultete,a ove sezone sam exsperimentisao sa svetlo zelenim nijansama..pa videcemo...Naravno nikako ne smem da zaboravim kafenu bubu,koja je takodje u rangu balza musica,samo sto se jednostavnije radi..ali nije toliko dugotrajna kao sto su balza musice..    :cry:  :cry: Tu je i mrav u crnim/crvenim/braon varijantama sa CDC krilima,belim krilima...itd

Takodje ako klena lovimo ispod povrsine vode,postoji pregrst dobrih nimfi i mokrih muva koje klen obozava,tu bih izdvojio fazanov rep,zacije uvo,beadhead red tag,od mokrih musica neprikosnoven je petrovicev mrav.

Pozdrav.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on April 18, 2007, 07:21:08 AM
Da, da ... Sezona na klena polako ali sigurno dolazi i valja nam se spremati za lov moje omiljene ribe!
Jako lep text druže Masicu! Što se tiče mog izbora muve za klena ... Pa ja kad pogledam moju "klenašku kutiju" u njoj mogu da nađem samo bambule i veštice (klasicne) hehe!
Vidimo se na vodi!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mixmaster on April 18, 2007, 02:30:54 PM
Pošto je sezona poranila i ja sam svakodnevno na vodi, mogu vam reći da je klen već proradio na bambulu i slične, krupne muve.
 To, ipak, nije slučaj na svim vodama, tako da u ovom prolećnom periodu, treba imati i po koju sitniju sivkastu muvu, poput BWO, a može i neka tamnija, poput witch ili black zulu, na udicama od broja 16 do 12.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: cerebrum on April 18, 2007, 02:47:04 PM
Na te mrsave muve (BWO) nikad nisam dobro prolazio. Za ovaj period neprikosnovena je vestica.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on April 18, 2007, 04:16:52 PM
kod mene su na prvom mestu redtag-palmer, osa od balze i kafena buba. Lovio sam ga dosta uspesno i malim wolly buggerom i nimfama u verziji zlatni beadhead. Itekako vredi za vrlo plašljivu ribu kojoj se treba prišunjati, ali to pravilo nije na svakoj vodi jednako. Sve ovisi o njegovoj populaciji i starosnoj dobi, mada na njegovo pažljivo uzimanje muve ili halapljivo (što sam doživeo mnogo puta) je opet sigurno uvetovano jos nekim (meni jos ne poznatim) faktorima u vodenoj sredini u kojoj on prebiva.
U svakom slucaju lepa riba vredna paznje. Koliko znam naraste do 5kg iako sam cuo price i za neke vece.
Voli da patrolira po površini i ili da se sakrije iza kakvog granja. U oba slucaja sam ga lovio sa svim spomenutim muvama.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on April 28, 2007, 10:45:11 AM
Pre par dana sam bio na Bariju,jezero kod Vranja,na oko 40 km udaljenosti.Klen je usao u reku zajedno sa krupnom belicom,ali se dosta cudno hrani,do tada proverene muve kao sto su Osa,mrav i svitac od balze na 12...nisu dolazile u obzir  :cry: (blazom je moglo da se peca samo na 16,i javljali su se sitniji klenovi :lol: ).Medjutim klen je poceo selektivno da se hrani,na pljusak balza musica dizali su se krupni klenovi,ali samo dodju do musice i munjevito se okrenu..onda sam presao na suve muve razbojnik,carobno bela,svitac od policelona,sa soft hackle nogama..su dali rezultati.Pogotovo carobno bela,apsolutno me odusevila kako je lovna na Bariju..s'tim sto klena nisam trazio u dubljim delovima reke,vec naprotiv u plicim...klen se hranio tako sto musicu prati jedno 3-4 metra....i onda je uzima,najkrupnijeg nisam izvukao...bio je to prvi zabacaj...carobno bele...2 metra voznje i silovit udarac,nisam ni kontru udario,imao sam ga na stapu 3-4 sekundi i otkacio se... :cry:  :cry: ali srescemo se ja i on.. :hammer:  :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on April 28, 2007, 07:10:15 PM
nice! Imao si ga bar ;-) hehe, počešao.

"čarobno bela"? ;-) kakva je to?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on April 28, 2007, 08:26:39 PM
Carobno bela,klasicna palmer musica,jako fina,evo slika...lepo pliva..
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on April 28, 2007, 08:29:53 PM
Slika je malo losija..jer sam je bas umanjio,da ne zauzima previse prostora..ali se vidi o cemu se radi.Verujem da ti ovo Sebastiane nije vezacki izazov.. :lol:  :lol:  :hammer:  :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on April 28, 2007, 09:15:28 PM
hehe :-) imam par takvih ali ta moja varijanta bi se zvala carobnobelagizli lol :-D

odlicna muva koja ne razocara!!!

Palmeri su tako jednostavna a tako fantasticna stvar !
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on April 28, 2007, 10:05:41 PM
Daj neku tvoju varijantu koja ne razocarava..voleo bih da je vidim... fly_clap
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mixmaster on April 29, 2007, 09:48:20 AM
Čime na klena? Nemojte mene slušati, jer ja sam već počeo da "bambulam". Samo bambula i to u veličinama od 16 do 10.
 Možda grešim, ali još uvek ne znam gde!?
 Juče sam ulovio nekoliko krupnih klenova na bambulu broj 14. Najveći je bio težak oko 1 kg. Lovio sam u stajaćoj vodi, ali sam se malo oprobao i u reci. Nisam bio oduševljen, jer krupan klen još ne radi kako treba.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on April 29, 2007, 04:12:32 PM
Vidiš Mix ja se ne bih složio sa tobom. Još mu nije vreme da se pali na "lupanje". Ovo je period godine kad bi se oslonio na "matching the hatch" čak i kad je klen u pitanju. I na "vožnju". Možda i ja grešim ali još traljavo uzima i nema krupnih tako da mu treba dati mnogo razloga da uzme muvu, a ne samo je lepo plasirati.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mixmaster on April 29, 2007, 08:43:20 PM
Lazzo, pa ja ga i pecam na "vožnju". Ali na sitnu bambulu, koja odlično zamenjuje sve ostalo.
 Bambula nije omiljena samo zbog lupanja. I ostale muve mogu jako da lupaju. Njen oblik i ponašanje privlače ribu!
 Naravno, ima i drugih efikasnih muva, ali ja ih veoma retko koristim kada jurim krupnog klena.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on April 29, 2007, 10:02:41 PM
Lazo u pravu si,evo danas sam ponovo bio na klena,i pljusak nije dolazio u obzir,samo suve muve,palmeri,cdc loop wing.. (na moje iznenadjenje)..jos uvek se javlja onaj sitan,a krupnog nigde nema.Samo sto duza voznja,najbolje se pokazala palmer musica...u tamnim nijansama,pored razbojnika i carobno bele..
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on April 30, 2007, 12:34:30 AM
Masic vec sam znas;-) nista posebno. Evo slike na brzaka!

isto ko ta tvoja samo da je moje perce grizli :-D

i naravno moja verzija kafene;-), imam isto takvo i od balze, ali kafa je brže gotova, miriše lepo :-) ali jedina mana joj je što ne traje tako dugo ko od balze.

te dve me nikada nisu razočarale.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: KaGeMuShA on April 30, 2007, 01:39:29 AM
Ja sam danas isprobavao vodu i upecao nekoliko sitnijih klenova na Crvenog mrava,Kocijasa.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on April 30, 2007, 09:27:20 AM
Ah....kafena buba..budi mnogo lepih uspomena..sa J.Morave.. :lol:  :lol:  :hammer:  :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mixmaster on May 01, 2007, 09:02:46 AM
Konkretno,
 juče je klen radio na bambulu i slične muve, na udici broj 16 i 14. Na uobičajene klenovske veličine 12 i 10, nije hteo da radi. Probao sam i vešticu i majsku, ali bez povoljnih rezultata. Jednostavno, traži sitnu bubačku, nešto što možda i ne mora biti bambula, ali muvu debelog, mesnatog tela.
 Ulovio sam desetak komada od 500-800 g i mnoštvo sitnijih. Da sam uzimao sve što sam ulovio imao bih preko 10 kg klenova.
 Ove godine je poranila sezona!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Djomla on May 02, 2007, 06:02:20 PM
Ja sam isao kratko na Lim da izvidim stanje za sada sa varalicom.Nazalost bezuspesno.Nivo Lima je izuzetno veliki tako da je ribu tesko locirati.Probao sam malo blize pri obali bacajuci leptira i imao sam par udaraca ali sitno!
Samo sam zamisljao "kada bi imao musicarski pribor"!
Uskoro ga i ja kupujem! :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: razbojnik on June 16, 2007, 10:45:23 AM
Završio sam posao i konačno suttra odoh da im peglam kičme po Belom Timoku. Dobavio sam iz USA :D par komada čuvene MADAM X, cenjenog gospodina Doug Swisher_a.

Naručite istu na http://www.dougswisher.com  B E S P L A T N O  !!!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: dr.lucky on June 16, 2007, 01:19:40 PM
Dobru muvu si izabrao druže razbojniku. Ja sam je jedne godine poprilično forsirau u donjem toku Visočice i bilo je opako! Posle mi nestalo crnih gumica, a pošto me je mrzelo da tržim crni lastiš, dugo  je nisam naporavio!
evo neke buljave fotografije iz tog perioda, očajan je kvalitet, ali sam se tada tek učio da slikam!
Salut
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: razbojnik on June 16, 2007, 01:39:51 PM
Sa kojom veličinom si prolazio najbolje, veće ili manje? Doug Swisher u "Selective trout" navodi 6,8 i 14.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: dr.lucky on June 16, 2007, 02:01:20 PM
Ja sam ih pravio isključivo na broju 10. Moja nozovi verzija je malo drugačija od originalne madam X i zamišljena je da bude kao imitacija svica. OK, znam da ne liči na istog, ali simulacija je otprilike tu.Telo je od crvene svile, glava i krila su od dlake jelena bojene u crno i noge crna gumica iz lastiša za gaće ili slično. Ja sam crni lastiš našao na trenerkama....i tako ti je to druže. Muva je OK, ima svoje prednosti i mane.
Probaj ako možeš i ovo varijantu koju sam ja smislio, možda bude prava. 
Salut
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: razbojnik on June 18, 2007, 07:42:01 PM
Upecao sam par komada na MADAM X i onda su naglo prastali da uzimaju suvu muvu. Promenio sam lokaciju i probao sa popcem (nije skakavac ali i on skače) 6 kom. od 600-300gr sve u svemu zadovoljan sam. evo slike popca
 
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on June 18, 2007, 11:38:52 PM
Odlican popac razbojniche (haha kako ovo zvuci)! Skoro smo diskutovali bas o popcima...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: razbojnik on June 19, 2007, 12:22:46 AM
Malo se popac oštetio ali prelakiraću ga pa će da bude kao pre dve godine. Tri puta sam se penjao na vrbu da ga otkačim :(
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Djomla on July 03, 2007, 07:39:23 PM
Na Limu sam isprobao skoro sve klendzijske musice.
Kafena buba i bambula su neprikosnovene!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: 100ka on July 05, 2007, 01:54:06 AM
Kako izgleda ta cuvena bambula (najbolje slika, opis i kako se pravi)?
'Fala unapred. :lol:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mixmaster on July 05, 2007, 02:31:34 AM
 Moraćeš da prekopaš celu temu BAMBULA!!!! i tako nađeš foto-strip sa step by step izradom.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on November 27, 2007, 01:24:58 AM
Od  mnogo cega zavisi sta ce i koju ce klen muvu uzeti.
Naravno svako od nas ima svoje favorite koji su se pokazali na vodi ovako ili onako,nemojte misliti da osporavam BAMBULU,BWO,ali ubedljivo najvise sam ih dobijao na MRAVA (CIMET)  I PALMERA.. ;) ;) ;) ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sloba on December 31, 2007, 11:30:07 AM
Klena lovim na jednu vrstu musice izradjenu u tri varijante:telo paun, druga telo paun sa crvenim segnentom  i treca braon telo.Musica je mokra pliva u filmu najvise podseca po izgledu na veliku kamenjarku.Ako je voda veca i mutnija telo pravim punije, a na bistru vodu telo je tanje. Ove godine sam na braon varijantu hvatao protvisa iskobajla i to odlicno.Moze da se pravi i kao povrsinska ali na mokru uvek ide krupniji klen.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: oholi on December 31, 2007, 11:37:35 AM
cimet sedz na udicu#12-10 i kasno popodne tj nakon zalaska sunca,na tu muvu sam imao najvise kidanja,udje glavonja u travu i pokida predvez ili slomi udicu,a udice su gamakatsu,nove
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on January 01, 2008, 07:53:01 PM
Probaj sa  Canelinim
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: oholi on January 02, 2008, 12:40:11 PM
Quote
Probaj sa  Canelinim
sta je to?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on January 02, 2008, 03:30:30 PM
Mnogo/ponajviše klenova sam ulovio na bambulu (osa i original) i kafenu bubu, također i na sitne jednodnevke a najdužeg od 53cm na sićušnu maslinastu krejicu (#17). Od nimfi najčešče killer bug i zečije uvo. Od strimera najčešče crni wooly bugger i ludi čarli u crveno žutoj kombinaciji.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: oholi on January 02, 2008, 04:37:39 PM
seb obojici nam je rekord klena isti a i mamac pomalo-moja je bila neka zelenkasta jednodnevka ali na #10 :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on January 02, 2008, 06:46:17 PM
seb obojici nam je rekord klena isti a i mamac pomalo-moja je bila neka zelenkasta jednodnevka ali na #10 :)

čestitam  :yeswink:  :firends:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on January 15, 2008, 12:47:11 AM
Gamkatsu je udica
Canella isto tako a dali sam joj pogodio pun naziv nema veze vazno je da smo se skontali   ;) ;) ;) ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on January 15, 2008, 01:02:01 AM
Cime konkretno na klena..
Tema koja me je od samog pocetka veoma interesovala jer kao Nislija sta drugo uraditi kad si na Nisavi nego odabrati pravu muvu u krenuti da guzis klena....
Mada se ovo moje odnosi samo na Nisavu,sto ne znaci da je i na drugi rekama isto ili bar slicno,nemoj da ze zavaravamo ,postoje razlike pa makar i u nijansama..
Svi mi Nisavski musicari dobro znamo gde ,kada i kojom muvom u kom delu reke krenuti na klena,ali evo neceg veoma zanomljivog...
Prosle godine nalazio sam se posred Nisave bacajuci svoju prvu nesto malo lepse odradjenu BAMBULU..
Sa moje desne strane posto sam imao izbora da gadjam i jednu i drugu obalu,klen imam utisak da nije dozvolio bambuli da padne na vodu vec je kako ja to volim da kazem lovio u letu,dok sa druge strane ma ni da sam video bilo kakva desavanja oko bambule...
Zadrzao sam se na ovom mestu da vidim u cemu je problem.
Sa jedne strane trtenje na bambulu a sa druge strane mrtvilo...
Nije mi bilo tesko pa stavih  palmera braonkaste boje i gle cuda na mestu gde je uzimao bambulu palmera ni da pomirise a sa druge strane gde je bilo mrtvo za babmulu palmer vadi dzigericu klenu....???
Ostao sam tako neko vreme da se cudim dok je palmer radio svoj deo posla ali ni dan danas mi nije jasno sta se to desilo..
Kao da je bila podeljena na dva dela  levo BAMBULA a desno PALMER..
Zajebani su ti ovi Nisavski klenovi
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: vaga on January 15, 2008, 10:12:06 PM
 Klen je svastojed,njegov meni je veoma raznovrstan.U nekom ranijem postu sam pisao kako je moj drugar Siki za opkladu na pikavac uhvatio dva kila klenova.Kako se radi o izrazitom grabljivcu,potreban je samo pravilan tj.besuman pristup potencijalnom mestu i pravilna prezentacija i on je tu ali uvek pogotovo za kapitalce muva treba prva da padne na vodu...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mixmaster on January 15, 2008, 10:22:55 PM
...ali uvek pogotovo za kapitalce muva treba prva da padne na vodu...

 Vaga, za ovo dobijaš plus na svaka 72 sata.  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on January 16, 2008, 01:12:59 AM
Mislis MIXE da pikavac treba prvi da padne na vodu  :D :D :D :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Sjekloca on January 23, 2008, 12:26:55 AM
Cime konkretno na klena..
Tema koja me je od samog pocetka veoma interesovala jer kao Nislija sta drugo uraditi kad si na Nisavi nego odabrati pravu muvu u krenuti da guzis klena....

Svi mi Nisavski musicari dobro znamo gde ,kada i kojom muvom u kom delu reke krenuti na klena,ali evo neceg veoma zanomljivog...

Evo ga.... au, majko moja..... :doh:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on January 23, 2008, 12:35:10 AM
BATALI da se opterujes sas mene ,uzmi svoje oruzije i lagano tumaraj po jezerima mozda kojim slucajem naletis na nekog baju pa ga slobodno lisi uzivanja..
--Poz--
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Edin-NP on March 21, 2010, 10:18:13 PM
jel ima neko prikaz u slikama izradu ovog popca.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on March 25, 2010, 02:52:36 PM
Sredinom proleća kad se izbistre potpuno vode i opeče sunce pa do skoro kraja jeseni ovo je najuniverzalnija muva bar za mene!!!!!!!!!!!!!!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on March 25, 2010, 07:11:18 PM
prelepe!

Kako formiraš zadak od foama ada ispadne sve ovako savršeno? ili pak kupiš gotove?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on March 25, 2010, 10:04:04 PM
prelepe!

Kako formiraš zadak od foama ada ispadne sve ovako savršeno? ili pak kupiš gotove?

Ništa ne kupujem osim naravno foama i udica,a zadak se formira veoma lako posle 10-tak godina petljanja sa policelonom!!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on March 25, 2010, 10:49:46 PM
 :D :tbumb: desetak godina, lep savet  ;)

poznam malo lakši način nego da se igraš time desetak godina, neki vezači takva tela rade od foama tako što ih izbruse, možda i ti tako radiš. Što se tiče bojanja nemam pojma i nikada se nisam mnogo ni zanimao za to ali take prošare se mogu uraditi lepljenjem foama nekim adekvatnim lepilom. To sa lepljenjemsam radio samo za neke strimere a za osicu sam jednom probao ali  nije mi se dalo previse petljati sa time ali sto jes jes takve imitacije su zaista fantastične. Tvoje ove su zaista vrh!  :respect1:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on March 25, 2010, 10:59:00 PM
:D :tbumb: desetak godina, lep savet  ;)

poznam malo lakši način nego da se igraš time desetak godina, neki vezači takva tela rade od foama tako što ih izbruse, možda i ti tako radiš. Što se tiče bojanja nemam pojma i nikada se nisam mnogo ni zanimao za to ali take prošare se mogu uraditi lepljenjem foama nekim adekvatnim lepilom. To sa lepljenjemsam radio samo za neke strimere a za osicu sam jednom probao ali  nije mi se dalo previse petljati sa time ali sto jes jes takve imitacije su zaista fantastične. Tvoje ove su zaista vrh!  :respect1:

Kod osica je sečen i lepljen foam  kod obada sam petljao sa bojenjem a to sa brušenjem mi je nepoznata metoda  ???
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on March 25, 2010, 11:09:49 PM
brusi se šmirgl papirom, ja lično nisam još probao (brusio sam malo ručno ali mi nije baš nešto). mislim da se obrađuje kao i komadić drveta kada bi brusio na strugu.
foam se u slojevima lepi, onda se zumbom ili nečim sličnim izreže valjčić kojega se prčvrsti na improvizirani strug i brusiš. Tako to nekako ide kako sam ja uspeo pa pokopčam iz nekih stranih foruma. Možda i je konačno ove godine to opet probam ali po tom receptu...sada i imam više stvari koje bi mi trebale pa če da vidim.
Još jednom, muve su ti zaista prelepe i deluju ekstra lovno. Krilcasu isto super. To si sigurno radio pomoču wing burnera?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on March 25, 2010, 11:18:27 PM
Imam prostije rešenje za tela od brušenja a što se krila tiče  :yeswink: i to su ujedno najbolja krila,stvaraju vrlo mali otpor u vazduhu i pri zabacivanju na veće daljine uopšte ne uvrću predvez.Probao sam razne materjale,čak i štampana na raznim materjalima ali ovo je ubedljivo najbolje rešenje!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Djole on March 26, 2010, 12:07:42 AM
Potpuno se slazem za krila  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on April 23, 2010, 11:52:52 PM
Konkretno ovako nekim muvama. Veoma su trajne, realizam im ne nedostaje, plivaju super, zvuk pri padu muve je neodoljiv....

Dovoljno za odličan ribolov.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: beba on April 29, 2010, 09:02:51 PM
Ose,bambule,vestica od policelona a na slmonidnim rekama krupni klenovi vole i stimulator musice
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 12, 2010, 01:57:45 PM
Moje iskustvo sa Toplice je da klen najradije napada policelonsku vesticu,imitacije mrava i naravno bambulu, ali mora da joj se pogodi prava velicina za odredjeni period.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 12, 2010, 02:41:10 PM
ja sam,u ovom kratkom eksperimentisanju sa mutnim Karasem,imao najvise udaraca na klinkhamera....dok je bambula bila meta alavih beovica.......
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on June 12, 2010, 11:03:13 PM
Danas je uzimao policelosku flešbek bubu na 10-12 sa kraćim vratom!Uglavnom kupi sitnije muve,nije završio sa mrestom i još uvek nie aktivan !
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 12, 2010, 11:16:58 PM
I kod mene je jos u mrestu. Dobih pre koji dam jednog od 45cm na woollya I isto jednog takvog na glo buga. Za dan dva planiram proganjati pastrmke, voda pada I tok je sve normalniji. A klendjo neka ceka.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 14, 2010, 12:31:08 PM
(http://img441.imageshack.us/img441/1865/p1010095ur.jpg) (http://img441.imageshack.us/i/p1010095ur.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us[/UR

Bumbar
Pliva tik ispod povrsine
krila su granicnik
pri padu u vodu lagano izranjava (http://imageshack.us)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 14, 2010, 12:32:31 PM
Mravce za jutro i sumrak
u brzaku
(http://img541.imageshack.us/img541/5016/p1010072n.jpg) (http://img541.imageshack.us/i/p1010072n.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 14, 2010, 12:34:36 PM
cudne kombinacije cesto daju dobre rezultate
(http://img69.imageshack.us/img69/5885/p1010088n.jpg) (http://img69.imageshack.us/i/p1010088n.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 14, 2010, 12:42:26 PM
nimfa
(http://img706.imageshack.us/img706/9122/p1010092wk.jpg) (http://img706.imageshack.us/i/p1010092wk.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 14, 2010, 12:44:03 PM
mokra za jezera a i za...
(http://img697.imageshack.us/img697/152/p1010086ls.jpg) (http://img697.imageshack.us/i/p1010086ls.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 14, 2010, 12:50:31 PM
Policelon kod mene nikad nije dostigao popularnost.
Mozda je cinjenica da kada sam pocinjao da vezem moj ucitelj mi rece da je najveci kic vezivanja policelon i da on kvari kreativnost vezaca...
koristim ga nazalost ponekad...
Citavsi tekstove Urbana poceo sam da lovim na emerdzere
Izuzetna lovnost krajem leta i pocetkom jeseni u mirnijim delovima reka kao i u kontra strujama.
Popularni i na jezerima...ali ipak retko ko ih koristi u meri u kojoj trebaju da budu zastupljeni...
Jedan moj klendziski
(http://img341.imageshack.us/img341/8915/p1010099o.jpg) (http://img341.imageshack.us/i/p1010099o.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 15, 2010, 09:44:47 AM
Interesantne musice,kako ti se pokazao onaj bumbar na prvoj slici?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 15, 2010, 10:16:25 AM
Bubar je nastao skoro, cekam da odem kuci da ga probam pa cu javiti rezultate...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 15, 2010, 12:07:04 PM
(http://i46.tinypic.com/vem78h.jpg)
U pocetku sam koristio ovu sa paunovim perom,klen je napadao odlicno ali je mnogo plovnija sa policelonom tako da sam presao na njih
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Rancic on June 15, 2010, 12:15:01 PM
U pocetku sam koristio ovu sa paunovim perom,klen je napadao odlicno ali je mnogo plovnija sa policelonom tako da sam presao na njih
Koja je efikasnija.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Kuzma on June 15, 2010, 12:28:39 PM

 
 Efikasnija je ona sa kojom se pazljivije prikrades mestu, i ona sa kojom ne uplasis ribu u toku mahanja  :-X.
 ali stvarno. dosta godina klenolova mi govori da nije bitno sta imas na kraju tipeta, vec koliki si indijanac na obali ili u vodi.
 Eventualno je potrebno da se menja velicina udice.
 Vise puta sam se zezao sa klenovima - oni uzimaju muve a ja ne dajem kontru, posle svakog skupljanja muve ja promenim tu i stavim neku drugu, cak apsolutno razlicitu- druga boja, drugi oblik... i isto se ponavlja- oni se uporno dizu do muve , lagano je uzimaju, posle dve sekunde je izbace iz usta i  nastave da tragaju za necim sladjim
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 15, 2010, 12:38:13 PM
Kuzma ga rrece...
Policelon samo pveca plovnost i trajnost inace klasican red tag uvek dobro odradjuje posao ma koja riba da je upitanju...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on June 15, 2010, 12:48:23 PM

 
 Efikasnija je ona sa kojom se pazljivije prikrades mestu, i ona sa kojom ne uplasis ribu u toku mahanja  :-X.
 ali stvarno. dosta godina klenolova mi govori da nije bitno sta imas na kraju tipeta, vec koliki si indijanac na obali ili u vodi.
 Eventualno je potrebno da se menja velicina udice.
 Vise puta sam se zezao sa klenovima - oni uzimaju muve a ja ne dajem kontru, posle svakog skupljanja muve ja promenim tu i stavim neku drugu, cak apsolutno razlicitu- druga boja, drugi oblik... i isto se ponavlja- oni se uporno dizu do muve , lagano je uzimaju, posle dve sekunde je izbace iz usta i  nastave da tragaju za necim sladjim

Da je prilaz mestu i prezentacija musice bitna kod lova klena POTPISUJEM!!!
Sa ostatkom posta mogao bih da se slozim samo u slucaju ako se nagalasi da se radi o sitnom klenu.Mnogi su u zabludi da je klen glupa riba i laka za hvatanje...Za krupnog klena potrebno je jos dosta toga da se "odradi" da bi se prevario!!!Ako gresim,demantujte me...dajte slike kilasa...ja ih ne vidim,bar ne cesto.

Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 15, 2010, 01:08:35 PM
Obe varijante vestice su extra lovne stim sto je policelonska laksa za vodjenje po povrsini,ne treba cesto da se maze i ispucava, sto se tice krupnih klenova oni su posebna prica,najteze mi je kad ga vidim kako izlazi ispod vrbe pravi lagane talase oko sebe,dodje do muve i samo se okrene i ode, e tad budi majstor  :doh:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 15, 2010, 01:11:48 PM
eee tad....gledas kako da ne zapucas..... :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Rancic on June 16, 2010, 08:00:38 AM
eee tad....gledas kako da ne zapucas..... :D
:doh: nosiš dugu devetku. :D :D :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 16, 2010, 12:27:06 PM
Za klena ili za sebe
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 16, 2010, 12:48:46 PM
za klena...nismo valjda dotle dosli da na sebe pucamo...... :D
klen oce musicu,uhvatis,pustis......klen NECE musicu...puc,puc,ozezi,ozezi.....BANG! i tu je..... 8)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 16, 2010, 01:38:09 PM
a pa mi smo vec imali jedan takav prilog na ovom forumu ali zaprave, ne bese zezancija. lik zapuco na velikog zubataka koliko se secam...e sada bese li tetka ili duga 9tka ne secam se.

Baš ko što se pre komentarisalo nije toliko važno čime nego kako s tim da je jednom bolje manja drugi put veča mušica.

Ja uglavnom za klena koristim poveče imitacije osa i bambule i policelonke na 12tici i 14tici i neke klasične mravce. Ređe i ostale muve mada sam sam sebi rekao da ču ove godine kada se otvori sezona za klena forisrati jednodnevke i seđeve. Inače moj dosada največi klen 53cm se je polakomio na malu ginger jednodnevku na 17tici i to na reci.
Red tag je priča za sebe...o njihovoj lovnosti ne treba mnogo ni pricati.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Rancic on June 16, 2010, 02:15:21 PM
a pa mi smo vec imali jedan takav prilog na ovom forumu ali zaprave, ne bese zezancija. lik zapuco na velikog zubataka koliko se secam...e sada bese li tetka ili duga 9tka ne secam se.
:D :D Tog lika sam se i ja setio. :'(
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 16, 2010, 07:09:36 PM
Nerani se macka sa dudinke ali klen...

(http://img38.imageshack.us/img38/5535/p1010104y.jpg) (http://img38.imageshack.us/i/p1010104y.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on June 16, 2010, 08:20:58 PM
Na ovoj peteljci fali ti liska,odlična ideja  :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 16, 2010, 08:31:08 PM
nema sta, prava dudinka  :tbumb: :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 17, 2010, 12:30:05 AM
Drogi dali je dudinka isprobana ili je samo pokusaj imitacije.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on June 17, 2010, 10:20:16 AM
Hvala ljudi
dud tek sad navezan na ovu foru, inace lepo bucne i lagano izranja na povrsinu, kao pravi...
Samo mi aroma hvali
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 19, 2010, 03:42:15 PM
dud je extra!danas sam blejao celo jutro na potoku koji mi je relativno blizu kuce i gledao klenove.....kruzili su,uzimali sa povrsine sve sto im se cinilo kao hrana,cak i cupkali neke biljke koje su vrhovima grancica bile u vodi.....svi mahom omanji,dok nisam malo bolje zagledao ispod mosta...tu videh klena mozda krupnijeg i od mog licno najkrupnijeg kog ulovih na Karasu prosle godine...... :o
lagano je plivao i vidim da se aktivno hrani.sta god padne pored njega,odmah bi se okrenuo i velika usta bi usisala nesrecnog insekta......za ovu vodu,to je kapitalac enormnih razmera......ja ga cenim na mozda kilogram,mozda nesto malo ispod.....za tu vodu,koja je u sirini jeedva 2 metra,ovo je pravi kolos medju klenovima......kad sam se uverio da je tu,i da nema nameru da ode odatle,brze-bolje sam otisao po stap i namontirao malog klinkhamera,kog dobih od Seba i koji je vec pokazao svoju lovnost kad su klenovi u pitanju......ali nevolje tu pocinju.....delija je ispod mosta,koji je zarastao u travu i zbunje....nikako ne mogu da spustim muvu a da ne kacim granje......... :(
oko pola sata sam pokusavao,on je i dalje plivao tu negde.......konacno spustih muvu i dok sam se spremao da uzmem stap u ruke i navedem je do njegove zone,on je vec bio tu i napao je!!kako sam drzao samo mlitav kanap u rukama,pokusao sam da ga zategnem i tako udarim "kontru" ali kasno...riba je osetila prevaru i sve posle bilo je dzaba.....ali lep osecaj koji me jos ne pusta....bice mi ovo zanimacija par dana i nadam se da cu okaciti fotke ove ale...pozz
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 19, 2010, 06:08:26 PM
 :tbumb: samo napred!

Jedva cekam fotke!!  :yeswink:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 19, 2010, 06:23:27 PM
samo da ostane na istoj lokaciji......Seb,ne mogu da ti opisem osecaj kad sam ugledao tolikog klena u toj vodi....vidjao sam i ranije komade na tom mestu od jedno pola kilograma,sto je takodje za ovu vodu super....... :yeswink:
tu sam se i upisao klinkhamerom ali sitnijim komadom....ali ovaj....ma samo da je tu,sutra mu posvecujem celo prepodne!!! :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on June 20, 2010, 10:17:17 AM
Druze ako dozvolis imam savet za ovakvu situaciju.Gotovo sam siguran da je pre svega bitno plasirati musicu dobro a tebi je to otezano jer je mesto uraslo.Moja preporuka je bow & arow cast,njime ces plasirati musicu na mesta gde cak i oni sto na zive mamce hvataju ne mogu da bace.
I jos nesto,ako ti se glavonja ne javi u 5-6 zabacaja menjaj mesto jer su sanse 99% da ces celo prepodne izgubiti uzalud.

Pozdrav Nenad
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 20, 2010, 10:58:48 AM
Ako nista ne upali zadnja solucija ti je duga devetka.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 20, 2010, 11:35:02 AM
Ja na S.Timoku često zabacujem ovako jer uslovi često ne dozvoljavaju razmahivanje ili neke druge zabačaje. Muve od policelona, balze ili poliuretana su veoma pogodne za ovakve izmotancije.

Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on June 20, 2010, 12:04:15 PM
Ja na ovu foru bacam elk sedzeve,red tag-ove...majske u parasut fazonu bez problema plivaju.Moze musica i kao pahulja da padne na vodu ako se to zeli.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 20, 2010, 12:13:20 PM
eeee hvala na predlogu!nisam za ovo zao....bice nesto!! :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on June 20, 2010, 01:08:07 PM
Nista od hvala nego zakaci ti sliku tog glavonje da ga vidimo :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on June 20, 2010, 02:10:08 PM
Baci mu ovako nešto...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on June 20, 2010, 02:38:56 PM
Ako nije raspolozen da se kupi sa povrsine(mada sumnjam da moze odoleti) ti mu provozaj ovako nesto...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 21, 2010, 01:50:39 AM
ama hoce on da jede sa povrsine.....to je najmanji problem u celoj prici...ogroman je,do jaja plasljiv i na krajnje nemogucoj poziciji je.....lokacija je ispod mosta kome se ne moze prici od dole...bar ne a da moze da se zabaci,pa je spustanje sa mosta jedino resenje,iako ima milion zbunja i drveca okolo.....ma,pasce......a onda kacim fotke! :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 21, 2010, 10:15:31 AM
uf sto su ove osice prave bombonice, ko za lipca stvorene mada i klenu se to dopada itekako  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on June 21, 2010, 10:43:39 AM
Hvala Seb...Evo nesto za letnje dane...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: silvio on June 21, 2010, 11:38:01 AM
Crni osice su ti prave nema šta bit će ribe ko drva :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 21, 2010, 11:45:40 AM
vidim policelonke na našem forumu svake godine lepše i lepše, svaka vam čast majstori.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 21, 2010, 04:35:58 PM
eeee da malo pokvarim raspolozenje.... :D
bio sam danas,kisa podigla vodu,od ribe nista...ni sitni komadi...nista! :doh:
jbg...proklinjem ovu godinu koja nas bas iskusno kara..... >:(
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on June 21, 2010, 06:59:15 PM
Druze pregradi tog klena nekako da ne ode u drugi vir dok ne opadne voda :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 21, 2010, 07:18:49 PM
 :D
nema druge.......ma,bice dana....kad sunce malo stisne i kooooonacno karas izbistri...ovo je vec nenormalno...... :puke:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on June 22, 2010, 11:36:35 AM
Ma stavi mu "bubnjeve", ispod mosta :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 22, 2010, 04:21:30 PM
  :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Radomir on June 24, 2010, 11:46:25 AM
Sad ni bubnjevima ne vredi kad nas vreme zeza :(
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on June 24, 2010, 12:57:17 PM
Da znas, poludecu vise :doh:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: milicevicv on June 28, 2010, 11:38:07 AM
eh kazes poludeces  :D i ja pored tebe  :P
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 28, 2010, 11:54:07 AM
oooooooooo Vojo!!!evo nama Voje,naj upornijeg ribolovca kog znam!kad cemo na klenove sa brane? :drool:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on June 28, 2010, 03:35:18 PM
Dobro nam dosao Vojo! Napisi nesto o svom iskustvu kada je klen u pitanju.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: milicevicv on June 28, 2010, 05:54:27 PM
do sada sam ih samo gledao na povrsini, ali sada ih sam poceo i loviti  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 28, 2010, 05:56:58 PM
vojo, dobro nam došao!  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: milicevicv on June 28, 2010, 06:03:06 PM
hvala svima na toploj dobrodoslici, iako napolje pljusti kisa  :'(

Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on June 28, 2010, 07:29:07 PM

 
 Ovim...mokrim mravima...sa krilima od biotsa...(moze bela ili fluo zuta...)...odlicni su...Malo duza voznja..i konstantna kontrola kanapa levom rukom..jer kada ga srkne...retko se primeti  :bye: :bye:
 
 
Pozdrav.
 Marko.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 28, 2010, 07:44:13 PM
lepo ft osvezenje!  :tbumb:

Bas mi se dopada ova fora sa krilcima od biotsa  :yeswink:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on June 28, 2010, 08:24:01 PM
do sada sam ih samo gledao na povrsini, ali sada ih sam poceo i loviti  :tbumb:

Evo Voja postavio "bubanj" Tomose  :bleh:
Inače dobio ga je na Mašićevu muvu, čini mi se kako je on zove, Hardy bez krila :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 28, 2010, 08:51:16 PM
a pa naš kolega Mašić je inače zaista odličan flaj-tajer tj. vezač umetnih mušuica!  :yeswink:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on June 28, 2010, 09:48:40 PM
a pa to treba onda proslaviti, Mašiću okreni jednu turu Laškog  :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on June 28, 2010, 11:35:04 PM
Lovna muva,probaj umesto biotsa da staviš 4-5 trakica kristal fleša i oduševićeš se !
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 28, 2010, 11:57:27 PM
da, to sam i ja več čuo ali sa preporukom za lipljena s tim da se kristal felš malo razvuče da nije onako originalno ufrčkan ili ti zavrnut nego istegnut. nikako to da probam  :doh: heh a i dugo več nisam ni išao na lipca  :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 30, 2010, 04:13:12 PM
na danasnjem musicarenju najvise uspeha imale su osice....preporucujem! :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 30, 2010, 05:31:44 PM
ako lovim klena najvise forsiram bas takve.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on June 30, 2010, 05:48:22 PM
Na ovo ste mislili ?  ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 30, 2010, 05:52:14 PM
ma jok bre, te ništa ne valjaju  :smoke: :whistle: ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on June 30, 2010, 05:53:54 PM
Zato sam ih ja sve razdelio i pobacao !  :bleh:  :bleh:  :hammer:  :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on June 30, 2010, 05:57:41 PM
Najkonkretnije !
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on June 30, 2010, 06:22:16 PM
bas si konkretan,Sale.... :D
lepa kolekcija za cephalusa!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 30, 2010, 07:17:09 PM
mnogo truda je ovde ulozeno samo da znas Sasa, VELIKI  :respect1:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on June 30, 2010, 09:51:32 PM
Baš prava kutija za muve, predivno izgleda :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on July 01, 2010, 12:44:33 AM
sasaPI- od svih ovih u kutiji koje su ti se pokazale najbolje za klena?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on July 01, 2010, 01:34:54 PM
 Evo sta sam ja spremio za glavonje...

(http://i559.photobucket.com/albums/ss31/denmil/IMG_0924.jpg)

Valjda ce da se zaleti neki...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Prle on July 01, 2010, 02:20:29 PM
hehe, odlicna dudinjka.  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 01, 2010, 02:38:57 PM
sasaPI- od svih ovih u kutiji koje su ti se pokazale najbolje za klena?
Svaka ima svojih 5min. ali po meni u letnjem periodu OSA je nezamenljiva!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on July 01, 2010, 02:54:12 PM
sam avatar kaze..... :D
ose su zakon....u to sam se sinoc uverio......
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: milicevicv on July 01, 2010, 03:35:22 PM
bas lepa kolekcija, a za to  :respect1: :respect1:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on July 01, 2010, 05:37:06 PM
Ose i sivi obadi su čume preko dana kad je najjače sunce, tada originali lete i padaju na vodu a klenovi se prosto trkaju koji će prvi da smaže te krilato-nogate kalorije.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: milicevicv on July 01, 2010, 09:34:19 PM
a danas iz stecenog iskustva mogu da kazem da osa dize klena sa dna da je uzme, i po meni je osica  :tbumb:  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on July 02, 2010, 12:01:09 AM
palo nesto? :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasa zitoradja on July 02, 2010, 12:17:24 AM
Moracu da probam osicu,do sad je nisam bacao pa javljam utiske sa Toplice.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: milicevicv on July 02, 2010, 08:16:39 AM
palo  ;)  nije kao od pre neki dan ali je dobar uzitak stvorio  ;D

Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on July 04, 2010, 04:40:51 AM
Wow sašaPI! Odlične mušice. Sumnjam da će da se okrene nekoj klen. Prave poslastice za mudrog glavonju.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 04, 2010, 07:10:40 PM
Vode su katastrofalne, a muve ko muve,"ne je.e lep nego uporan"  ::)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on July 04, 2010, 10:58:09 PM
Evo i potvrda od mene, da po najačem suncu danas napadale osicu najbolje. Voda mutna i ništa ne pomaže, samo kad osa udari,onda ih uzbudi  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on July 05, 2010, 05:33:59 PM
zadovoljih svoje srce i dusu musicarenjem iz snova na recici jedva siroj od 2 metra.....musicareci svoju omiljenu ribu....
primetilo se da klen odavde uzima u SVAKO doba dana isto....musicario sam izjutra,poslepodne kao i po najjacem suncu.....uvek kada je bilo musicarenja,bilo je i akcije.....
izuzetno uspesne i lovne pokazale su se policelonke kao i osice.....klenovi odavde obozavaju ove 2 muve!!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on July 06, 2010, 03:00:32 PM
Neznam gdje da pitam,pa rekoh ovde.Na zarasloj rječici,po kojoj jer moguće gaziti i jedino moguće mahati uzvodno/nizvodno,šta preporučujete,koji smjer kretanja,klena ima i baš bih ga volio ovde dobiti.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Hunter on July 06, 2010, 04:09:34 PM
pa uvjek moras uzvodno!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Šone on July 06, 2010, 04:45:50 PM
Što druže samo uzvodno ? može valjda i lagano nizvodno ,naravno sa što manje buke ,huke ,pomeranja kamenja i ostalog ,recimo ide sa jedne strane obale i češlja drugu obalu rollcastom ako je previše obraslo ..
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on July 06, 2010, 06:29:16 PM
Polako se puni kutija za klena. Ove godine planiram samo repertoar veštica i raznih kopnenih insekata (ose i crne bube) na udicama 14-8.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on July 06, 2010, 08:23:54 PM
Kotile se, množile  ;D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on July 06, 2010, 11:22:44 PM
vala i kod mene ceo osinjak  :D a ima i po neka zunzara i obad....traba da uradim jos kojeg veceg mravca jer i on je mnogo dobar za klena
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on July 07, 2010, 12:49:13 AM
Lazzo dali je ovo udica F110? Ako jeste menjaj je pod HITNO!!!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on July 07, 2010, 10:32:17 AM
Jeste! Što? Loše iskustvo? Koji model preporučuješ?
Stvarno nisam imao problema sa ovim udicama do sada...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on July 07, 2010, 11:11:54 AM
Druze meni se ispravljala na klenove lakse od 1kg,iskreno ne skroz ali s dobrim delom ispravila...Taj model za mene ne postoji vise.Vecina koristi F15 ali ako ti je mrska zbog svoje debljine koristi F11-2SH.Ona je neuporedivo jaca i za nijansu deblja od F110.
To je moje iskustvo...ali da mi neko poklanja taj model nebi ga uzeo.

Pozdrav
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: lazza on July 07, 2010, 11:55:25 AM
F11-2SH najviše i volim ali nisam useo nigde da ih nađem. Dobro ovo je tek prva serija klenovskih muva ove godine. :) Hvala na savetu crni.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on July 07, 2010, 12:00:06 PM
Crni prica istinu... ;D....Meni se nikako ne svidja ta udica: zica je previse tanka...u stegi mi se ispravljala...sve su bile vracene i zamenjene sa F11-2SH...koje imaju odlicne duzine u svim br.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on July 07, 2010, 12:32:20 PM
Nema na cemu druze...Odradice one posao ali tamo gde ocekujes krupnog glavonju stavljaj ozbiljnu udicu.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Rancic on July 07, 2010, 01:17:40 PM
Lazzo dali je ovo udica F110? Ako jeste menjaj je pod HITNO!!!
Crni,
Malo si me zbunio. Je si li mislio na F 11, a ne F 110.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on July 07, 2010, 01:42:30 PM
Lazzo dali je ovo udica F110? Ako jeste menjaj je pod HITNO!!!
Crni,
Malo si me zbunio. Je si li mislio na F 11, a ne F 110.
Ne,mislio sam bas na F110 a F 11 je pristojna udica i duzeg je vrata pa nije bas pogona za bambulu.Ja je koristim za osice i svice.F110 je previse meka i lepo je rekao Masic cak i u stegi "radi".
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: MM on July 07, 2010, 01:55:27 PM
I ja sam potpuno izgubio poverenje u F 110. Zvuči paradoksalno ali što je veća udica, to su joj slabije performanse.
Manji modeli su donekle jači i kompaktniji.
Tako mi se dešavalo da na F110 veličine 16 izvučem pastrmku 40+, a da mi udicu veličine 10 isprave merašice.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 07, 2010, 10:32:19 PM
Gamakacu sam načisto batalio odavno,ostalo nešto malo i nikako da ih utrošim,kad su se prvi put pojavile kod nas pre 10-tak god. bile su odličnog kvaliteta a sada osim oštrine i oblika koje su zadržale,kvalitet nula!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 07, 2010, 10:52:07 PM
Danas po strahovitom vetru i u prljavoj vodi sitan klen radio ko lud,ulovio sam 50-tak komada, ali većinom sitniji oni krupniji čekaju da se još malo izbistri voda,najviše sam ih ulovio na narandžastu pčelu,kupio je i zunzare i bube(crne) ali pčela je bila zakon danas!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: zvezdan on July 08, 2010, 08:40:49 AM
Gamakacu sam načisto batalio odavno,ostalo nešto malo i nikako da ih utrošim,kad su se prvi put pojavile kod nas pre 10-tak god. bile su odličnog kvaliteta a sada osim oštrine i oblika koje su zadržale,kvalitet nula!
Taj Gamakatsu koji se prodaje kod nas stiže ko zna odakle!Gamakatsu je svetski brend,a ovo što mi kupujemo je obično sranje!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 08, 2010, 09:23:10 AM
Na to sam i mislio al nisam reko! :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on July 16, 2010, 12:18:08 PM
sale gde se javljao uz kraj ili u brzem delu reke i na kojoj reci,gde kako
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on July 20, 2010, 01:45:03 PM

 ... probace se ove nedelje.... ::)

 
 Pozdrav.
 Marko.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Prle on July 20, 2010, 06:13:32 PM
Dobre muve, svidjaju mi se. A i klenu ce sigurno.  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 21, 2010, 11:23:33 PM
sale gde se javljao uz kraj ili u brzem delu reke i na kojoj reci,gde kako
pexony izvini, tek sad vidim da si me pitao nešto a ja nisam ni video,malo sam prezauzet ovih dana ali slobodno me cimni na PM, izvini još jednom jbg-a sad i nema smisla da ti pričam gde sam bio !
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on July 24, 2010, 10:21:31 AM
ma nema veze sale :tbumb:ja sam iso par puta na nisavu kod krupac ali neverovatno samo sitan klen se javlja,sta se desava jeb....ga.za pastrmku i da ne pricam.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 24, 2010, 09:58:14 PM
Nišava još od novembra prošle godine nije bila prozirna više od 80cm. u tom gornjem toku,non-stop kopaju i šta možemo da očekujemo... šta da ti pričam,istrčim na 2-3 sata tu gde mi je najpristupačnije samo kolko da me ne BOLE ŽIVCI!!!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on July 30, 2010, 05:48:00 PM
sutra u prepodnevnim casovima idem da oprobam lov klena sa gamarusima.......mislim da ce biti ok...... ::)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on July 30, 2010, 06:05:45 PM
U koj kraj ćeš?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on July 31, 2010, 11:03:53 AM


 Samo sto dodjoh sa J.Morave....klenova buba na #12-14..Nogice obavezno grizli...,bacao sam i sa braon..nece je..!Konstantna aktivnost....ne javljaju se krupni uglavnom do 250-300 gr.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on August 02, 2010, 01:37:23 PM
juce na nisavi u crnoklistu skoro pa nista,samo par sitnih.na crvenu bambulu.
sta je sa tom rekom i ribom neznam,verovatno stalna ispustanja vode iz centrale lose uticu na riblji svet.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on August 02, 2010, 03:25:47 PM
Pexoni, nemoj nista da te cudi... ja sam u subotu bio u Sicevu, jedva se javljao >:(
najgore je to sto se jos nije izmrestio, a evo avgust dodje :doh:
mislim da mu to smeta, da zbog toga slabije uzima...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on August 03, 2010, 02:43:02 PM

  Probacu...,nadam se najvecem iz brzaka......!!! :-[ :-[ :o :o
 

 Pozdrav.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on August 03, 2010, 02:44:19 PM
ova muva je ubica..... :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on August 04, 2010, 12:38:52 AM
ma cudna rabota sa klenom a i sa nisavom. poremetila se riba od ispustanja vode iz zavoja
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on August 04, 2010, 01:12:10 AM
Probajte mokrim musicama izjutra,posle 10h, mrav na Br.14 i bambula na Br.10
U mom slucaju bambule sam zamenio "KAFENIM BUBAMA" :tbumb: :tbumb: :tbumb:


 ---POZZ---
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Markovic on August 07, 2010, 11:49:59 PM
Fox daj sliku te kafene bube.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on August 08, 2010, 11:35:52 PM
Fox daj sliku te kafene bube.


........
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on August 08, 2010, 11:40:48 PM
Mislim da je razlika izmedju BAMBULE i KAFENE BUBE u PLOPU.
Pad (UDARAC) PO POVRSINI daje drugaciji zvuk.Bambula daje tup zvuk,dok Kafena Buba je nesto prodorniji -
 :yeswink: :yeswink: :yeswink:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Markovic on August 08, 2010, 11:53:52 PM
Mislim da je razlika izmedju BAMBULE i KAFENE BUBE u PLOPU.
Pad (UDARAC) PO POVRSINI daje drugaciji zvuk.Bambula daje tup zvuk,dok Kafena Buba je nesto prodorniji -
 :yeswink: :yeswink: :yeswink:

Foxs..
Ja koristim jedno dve godine samo kafenu bubu.Samo sto joj ja dodam policelon kao preklop.Onda dobijes na plovnosti i trjnosti. Kada bupne u vodu polako krene na gore Klen prosto nemoze da odoli.
Probaj sa preklopom neces se pokajati ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on August 08, 2010, 11:58:56 PM
Da li policelon i sa donje stane..
Konkretno mislim na deo gde udica prijanja za ZRNO KAFE..
Kako odradis taj deo.Video sam sliku koju si postavio ali mi nije sasvim jasan deo oko udice,,,
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Markovic on August 09, 2010, 12:06:54 AM
Sutra cu da postavim SBS pa ce biti jasnije.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Pedja on August 09, 2010, 12:17:32 AM
Ok..

Pozz   :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: spaljeni on August 09, 2010, 02:08:46 PM
(http://img685.imageshack.us/img685/2179/img5997.jpg)
(http://img13.imageshack.us/img13/3026/img6000w.jpg)
(http://img6.imageshack.us/img6/9761/img5996j.jpg)
(http://img837.imageshack.us/img837/1803/img5995.jpg)
(http://img820.imageshack.us/img820/3008/img6018p.jpg)
Ovaj zadnji sa pink frizurom je ubojica!!! :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Markovic on August 09, 2010, 04:09:03 PM
Sutra cu da postavim SBS pa ce biti jasnije.
Ovako nesto otprilike
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3426.0
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: IVANTS on August 12, 2010, 07:40:12 AM
Za ljubitelje lova klena mokrom muvom predložio bih jednu spey mušicu, naravno rađenu na manjim udicama, koja se meni pokazala izvanredno.Reč je o mušici SKUNK, sa svoje dve varijacije red but i green but. Slična je zulu-u pa sam iz tog razloga njih i testirao i dala je odlične rezultate. Vrlo prosta za izradu a postoji mnogo načina izrade, na jednom od site-ova postoji 101 verzija green but skunk-a. Nemam sliku ali na netu možete lako naći ovu mušicu sa popisom materijala i načinom izrade, a materijali su svima dostupni. Probajte.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on August 12, 2010, 08:27:04 AM
izgleda da se klen slabije hrani na povrsini,sto je moj omiljeni nacin pecanja,zato mislim da mu treba dati mokre muve pa cak i nimfe.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Hunter on August 12, 2010, 08:31:32 AM
(http://flyanglersonline.com/flytying/fotw2/skunkfly.jpg)

mislis na ovu?

Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: IVANTS on August 12, 2010, 08:41:00 AM
Hanter-u, to jr to, kao i red but skunk i green but skunk. Ovaj green but mi se pokazao kao najbolji
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Rancic on August 26, 2010, 01:36:20 PM
Šta od muva preporučujete sada - za JEZERSKOG klena.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Kuzma on August 29, 2010, 10:13:46 PM


  mravi u raznim velicinama i na hiljadu nacina
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 27, 2010, 10:19:26 PM
Od sredine proleća pa do rane jeseni ovu ne promašuju. 10, 12 i 14 su veličine koje su od uslova na vodi aktuelne u ova vremena. Ova je na 12ici.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: peka on October 28, 2010, 10:08:22 PM
 
 :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on December 05, 2010, 03:16:18 PM
Evo jednog veoma konkretnog zalogaja za klena. Masne i slasne zalogaje teško propušta, posebno ako se plasiraju u brzaku.

Ova moja varijanta bumbara na prvi pogled deluje kao tonuća, međutim ona je plivajuća bez obzira na crna marabu pera i farbana žuta paperja divljeg patka, bela nisam imao potrebe da farbam. Ispod ovih pera se krije balza lepo lakirana i zalepljena na udicu i dobro osigurana osnovnim koncem.

Telo sam napravio pomoću magičnog alata sopstvene izrade, svaki deo tela sam posebno vezao. Na udici je broj 10 sa dugim vratom.

Jedva čekam proleće jer sam siguran da ovom bumbaru neće moći da odoli ni jedan glavonja kog naravno pre nisam uplašio.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on December 05, 2010, 03:25:19 PM
dobar bumbar strelac . predvidjam mu svetlu buducnost. odlicna ideja sa telom od balze i perjem marabua .
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on December 05, 2010, 03:28:56 PM
Hvala Sale.

Napraviću dovoljnu zalihu ovakvih i manjih i biće moji favoriti za sledeću sezonu.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Rista on December 05, 2010, 04:14:29 PM
prekrasno..... sigurno će bit uspješan!!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on December 05, 2010, 05:48:44 PM
lele ako to provozaš kakvoj velikoj kalifi ispred nišana ima da razvali po njoj samo tako :tbumb: a uveren sam da če i neki klenđo glavonja da je pokupi.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on December 18, 2010, 04:04:31 PM
 Ja im spremam ovako nesto...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on December 18, 2010, 04:15:25 PM
 A moze i ovo po Markovicevom receptu...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on January 28, 2011, 07:08:22 PM
Evo jedan masan i isto takvog klena,udica #10

(http://img831.imageshack.us/img831/9130/bumbar1.jpg)

(http://img593.imageshack.us/img593/5237/bumbar2.jpg)

(http://img17.imageshack.us/img17/9181/bumbar3.jpg)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on January 28, 2011, 07:26:13 PM
svaka čast! ovo pa zahteva trud i pripreme :respect1:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on January 28, 2011, 07:55:25 PM
svaka čast! ovo pa zahteva trud i pripreme :respect1:
Hvala matori...lako je za izradu....

Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on January 28, 2011, 08:01:04 PM
Evo jos nesto za tebe...

(http://img403.imageshack.us/img403/9236/muva1.jpg)

(http://img413.imageshack.us/img413/6010/muva3.jpg)

(http://img829.imageshack.us/img829/8807/muva2.jpg)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on January 28, 2011, 10:54:14 PM
uf...stvarno dobra...jos jednu taku meti pa ce te udavimo da uradis sbs ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on January 29, 2011, 12:05:24 AM
Samo za tebe Seb odbegli druze...ako te ovo ne odvrati od namere da vezujes macke,lisice,kune...na udice koje su vece nego prosecna pastrmka u Srbiji  :'(  nista nece.
Seb zamisli mala recica 

(http://img560.imageshack.us/img560/3436/82738298.jpg)

Stap '8 #3...tipet 0.12mm i ovo na kraju .... na #16

(http://img27.imageshack.us/img27/5772/mrav1.jpg)

(http://img199.imageshack.us/img199/5706/mrav2.jpg)

(http://img716.imageshack.us/img716/4590/mrav3.jpg)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on January 29, 2011, 12:10:13 AM
 :D :tbumb: ma ne brini...imam ja i neke suve imitacije majskih u glavi ali nikako da sednem da ih vežem, ali bit će uskoro 100% ;)

a mravac je opak, nema šta...a i rečica divota jedna.... :yeswink:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tomos rider on January 29, 2011, 08:15:49 AM
mrav je vrrrrrrrrrh!!!! :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Xfactor on February 02, 2011, 12:55:42 PM
Odlican mrav! Svaka cast... :drool:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: jeprli on February 18, 2011, 05:45:55 PM
Crni strasne muve vezujes, jednog dana cu...bit bar upola dobar.

Jedno pitanjce za vas iskusne klenarose, pijavice, dal uzima glavonja pijavice? Vezem ih na 12-14 udice sa 1x duzine i htjeo bih da pocastim jednog frenda sa nekoliko uzoraka. Ako imate neki konstruktivni predlog to bi bilo super, hvala!

Izvinjavam se ako vec negdje ima info o ovome, ali ja nisam uspio nista da izbunarim.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on February 18, 2011, 08:15:00 PM
Crni strasne muve vezujes, jednog dana cu...bit bar upola dobar.

Jedno pitanjce za vas iskusne klenarose, pijavice, dal uzima glavonja pijavice? Vezem ih na 12-14 udice sa 1x duzine i htjeo bih da pocastim jednog frenda sa nekoliko uzoraka. Ako imate neki konstruktivni predlog to bi bilo super, hvala!

Izvinjavam se ako vec negdje ima info o ovome, ali ja nisam uspio nista da izbunarim.

Hvala ti druze na lepim recima  :firends: Nisam ja neki pro vezac to radim iz ciste ljubavi.Za tebe imam samo jedan savet,vezuj kad god imas vremena pa makar i po jednu musicu,ostavi se sablona i pisanih pravila jer to ubija mastu a ona je najlepasa i najvaznija jer ne poznaje granice....

Klen obozava pijavice,klasicni crni i braon w.baggeri ce zavrsiti posao,lako se vezuju a love provereno.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Hunter on February 18, 2011, 09:09:44 PM
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/181326_177095802333993_100001007229356_412606_2285838_n.jpg)

ovakvi malecki na udicama no 12 i 14 su penicilin za klena na svim vodama gdje je dno muljavo!
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Djole on February 18, 2011, 09:29:58 PM
Cime konkretno na klena?

SAMO DUBKOM i sa STRIMERIMA  :)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: radezamora on February 18, 2011, 09:54:52 PM
ja i marko smo se dopisivali privatno-preko drugog sajta, nisam  ranije pogledao pocetak ove teme, pa sam tamo naveo neke musice, dosta slicne njegovim . ako bi mi on dao spisak   a ja da potvrdim u potpunosti bismo se slozili, sa naponenom da se musice odnose na z. moravu, npr. za gruzu nize jezera  to se razlikuje dosta.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: jeprli on February 18, 2011, 11:37:34 PM
Na dobrom sam putu znaci, hvala svima!

Crni, vezujem ja kad god uhvatim vremena, obicno kad zena ode u krevet onda mogu natanane bez uznemiravanja. Trudim se sto manje da kopiram vec uradjeno.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on February 18, 2011, 11:53:59 PM
dve muve koje su obavezne i neophodne za klena su,
u suvoj varijanti bambula ...u raznim bojama i velicinama . pri cemu imam pozitivna iskustva sa vel. 10 i 8


(http://img840.imageshack.us/img840/1820/p9260182133333333333333.jpg)

u podvodnoj varijanti opste poznata musica koja je nezamenljiva . takodje u velicini 10 ili 8

(http://img571.imageshack.us/img571/7249/011err.jpg)

na klena konkretno sa ove dve muve i rezultat nece izostati na bilo kojoj reci
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on February 18, 2011, 11:58:10 PM
Sa ovom mokrom nema greske...radi cele sezone.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: radezamora on February 19, 2011, 06:21:38 PM
Ako bih morao da na reke koje pripadaju zapadnomoravskom slivu(izuzimam kosovske pritoke)ponesem samo jednu musicu i da mi od nje zivot zavisi kao robinzonu, uz iskustvo koje imam za s v e  musicarske ribe osim lipljena , svakako da bi ton bila ova druga sa  s a s i n i m crvenim repom.Naravno da ima manjeg prilagodjavanja ali ovo je univerzalna. Lipljanasi znaju da i crvenim repom itekako  mogu dobiti dobri rezultati. Otezanje ili suva,rebra i sl. - to su sve nijanse.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: mediteranf on March 29, 2011, 11:15:10 PM
Postovane kolege,
gde ja, kao pocetnik iz Kraljeva, mogu da nabavim ovakve muve?
Hvala unapred
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: radezamora on April 01, 2011, 08:02:32 AM
Kolega mediteranf, dobrodosao,iz istog smo kraja.

 Ako hoces neku konkretno za klena moras dobro da je imenujes,jer siroka je oblast,neki predlog o prodavcima ti saljem na pm, ovde se daju licni predlozi koje prave ljudi i za svoju dusu, ali mnogo vredne, a najbolje svakog ,cija te musica zanima, da ga pitas!
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on April 29, 2011, 07:41:29 PM
Cim zavrsi sa ljubavnim cinom imace priliku da se prazolagaji ovako nesto....

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: peka on April 29, 2011, 08:16:54 PM
Nesto mi govori da ce pored bambule za pocetak sezone i ove dve muve biti na mom tipetu... odlicne crni  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on April 29, 2011, 09:15:36 PM
odlicno si ovo odradio crni...kao i uvek  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on April 29, 2011, 09:28:07 PM
Hvala drustvo...Kad starom proverenom klenarosu(sasats) zapadnu za oko tesko da mogu da omanu  ;)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on April 29, 2011, 10:20:09 PM
Ova mala plava je čuma od muve.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: stepa on April 30, 2011, 02:59:28 PM
crni,od cega si napravio telo plavoj muvi??? :whistle:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on April 30, 2011, 03:27:27 PM
Udica F15 #10,zadak plava plastika(za lepljenje uz pomoc pistolja),paun i jarebica.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: stepa on May 06, 2011, 03:16:32 PM
Da li valja poneti musicarski pribor,posto sad idem na Zapadnu Moravu....(msm na suvu,ali nije ni mokra problem...)? ??? ??? ???
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: radezamora on May 07, 2011, 10:45:10 PM
Z.Morava, ispod Kraljeva juce i danas mutna, danas sam  u njenim bistrijim delovima ulovio 50-tak krupnih beovica na kraljevskog kocijasa, najpre je bio plivajuci no ocupah mu malo zlatni rep pa postade stvarno zlatan, no nezgodno sto moras vracati brojne klencice, jedan koji se bio upleo u granje sada je plen stuka ili drugih kojima ovo dobro dodje, no stacemo. Vetar ubistven, nazuljak sam dobio , od prepodnevnog kosenja trave ili upornog zabacivanja.Iako sam bio izuzetno pazljiv kod klenova svaki je bio sa bar 50 posto krljusti koje su nedostajale, sam sam se cudio,takodje sam se trudio da sami spadnu sa udice i  uspevalo mi je.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: dax94 on May 08, 2011, 08:39:41 PM
Cim prodje lovostaj jos ce biti aktuelna majska muva i naravno buba u raznim varijantama.....moja varijanta za male reke !!!
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on May 11, 2011, 05:30:33 PM
(http://img190.imageshack.us/img190/9493/mravac.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/190/mravac.jpg/)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: strashni on May 11, 2011, 07:06:16 PM
super ali deluje da ne pliva, mozda tako treba?  ;)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on May 11, 2011, 10:16:00 PM
Dupe ili ti zdnji deo je od balze, preliven epoxijem, napred crveni silikon.
Pliva li pliva i ima lep udar u vodu.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 04, 2011, 01:50:42 PM
Ovde su neke muve koje koristim več sezonama....ove ose policelonke su prošlogodišnje i super su se pokazale a ose od balze pored bambule su sve što mi treba kada idem na klena...naravno, ako je taj raspoložen za insekte na površini vode. Ova mala kolekcijica je "smrtonosno oružije" i sa time konkretno idem na Klena. Kada njega ciljano lovim 80% je to suvim mušicama a 90% koristim baš ove.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on June 04, 2011, 05:58:27 PM
Uff zamalo me nije ujela  :hammer:
Super kolekcija, tako nešto i ja preferiram :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: mb87 on June 08, 2011, 02:22:16 PM
E ljudi,evo mojih prvih musica za klena :D pravio sam ih iz ruke bez pravog materijal nego sta sam nasao to sam i upotrebio,pa mi vi recite vase misljenje da li mogu da prodju za klena ili ih trebam jos doradjivati???
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: silvio on June 08, 2011, 02:54:10 PM
Proći će pogotovu ova zadnja i to baš sada pa narednih mjesec dana (koji materijal???)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: mb87 on June 08, 2011, 03:01:49 PM
ta zadnja je od najobicnijeg sundjera sa malim otezanjem  i najobicniji lak za nokte boje visnje :D...lak ju je malo stvrdnuo ali taman toliko da se posle pritiska vrati u prvobitan oblik. 
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 08, 2011, 08:09:34 PM
treba da love!  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: peka on June 08, 2011, 09:03:22 PM
Na prvu i drugu bi mogao da poradis jos malo,mada za pocetak su  :tbumb: ali ova zadnja imitacija visnje je ubitacna za klena i to u periodu koji predstoji.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on June 09, 2011, 02:27:06 PM
Fino za pocetak ali...svi ti hvale zadnju musicu, ja ti kazem da ces imati problema sa kacenjem ribe jer je luk previse zatvoren,isto vazi i za predposlednju.Imatacija je interesantna samo sledeci put obrati paznju na ovo sto sam ti rekao.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on September 25, 2011, 02:49:26 PM
Danas je konkretno radila ova zuto-crna bambulica na udici 14...
nisu joj oprastali.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on October 07, 2011, 02:24:02 PM
(http://img835.imageshack.us/img835/8703/bambuleg.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/835/bambuleg.jpg/)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on October 07, 2011, 06:39:32 PM
Kako su ti se pokazale ove bambule sa tjelom na monfilu (ekstenderi)?
Nešto slično sam pravio ali u xxl varijanti,ni jedan konkretan izlazak gdje bih ih testirao..čekam pravu priliku  :doh:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on October 07, 2011, 09:44:47 PM
sumnjiva mi je trajnost ovih tela na monofilu  :(
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on October 07, 2011, 10:00:11 PM
Ma trajnost manje vise mene brine polozaj udice kad se zabaci musica.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: aca-laki on October 07, 2011, 10:59:23 PM
Na ovu foru imam nekoliko mrava,samo sto na monofilu ima dva segmenta a na udicu se samo pricvrsti monofil tj to sto spaja delove mrava,ujedno se tu doda nesta za nogice.Nije losa muva,sutra cu slikati pa kacim slikicu.Ps-dobra je izdrzljivost delova na monofilu.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on October 08, 2011, 01:37:38 AM
Muva je itekako trajna samo da se sve odradi polako i strpljivo...

(http://img684.imageshack.us/img684/503/p1011268w.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/684/p1011268w.jpg/)

Ovo muva je letos bila pravi bum na timocima, izdrzala je preko nedelju dana neprekidnog bacanja dok je nisam ostavio na jednoj grani...vidi se i konac koji je puko...
Polozaj muve u vodi nije neki ali vazno je da se riba zakaci...prelepe momente sam imao sa ovom muvom...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on October 08, 2011, 01:55:12 AM
Aaaa matori ne vazi se,ja sam komentarisao onu sa predhodne slike.Ovo sa gustim nozicama od petla je sasvim druga prica.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on October 08, 2011, 02:42:27 AM
Upravu si, slicne su ovako, to je jedina uslikana letos...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: aca-laki on October 10, 2011, 04:05:42 PM
Obecao sam sliku ovog cuda,inace ovo sam video negde na netu od nekog ako se ne varam skandinavskog vezaca,mozda je neko i pre njega vezao balzu na monofilu...Elem ovi mravi nisu bas realisticni niti su za ljpljena ali za klena odrade posao pogotovo kao ovde kod mene pocetkom septembra kad se uglavnom roji mrav...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on December 08, 2011, 02:29:52 PM
Videh letos interesantnog insekta nalika na mrava...
Udica f16 no. 12
Telo crni i malo crvenog konca
Nogice biot
Podkrila cdc
Krila kućna radionica
Rogići jazavac
(http://img213.imageshack.us/img213/2114/udesnimrav2.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/213/udesnimrav2.jpg/)

(http://img850.imageshack.us/img850/885/udesnimrav.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/850/udesnimrav.jpg/)

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on December 08, 2011, 05:08:28 PM
bravo majstore  :tbumb:
Title: Odg: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: crnigruja on December 10, 2011, 07:37:34 PM
Evo jedan masan i isto takvog klena,udica #10

(http://img831.imageshack.us/img831/9130/bumbar1.jpg)

(http://img593.imageshack.us/img593/5237/bumbar2.jpg)

(http://img17.imageshack.us/img17/9181/bumbar3.jpg)
ZA OVU KREACIJU TREBA DA TI SE DODELI NOBELOVA NAGRADA,ODAVNO NISAM VIDEO LEPSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :respect:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on December 10, 2011, 08:09:40 PM
Pa i ja im kazem ali dzabe  :D   Hvala druze,nije to nista posebno a ni tesko da se odradi  ;)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: peka on December 11, 2011, 12:06:49 AM
Nikako da ti maznem ovog bumbara kad se vidimo,odusevis me drugim kreacijama da potpuno zaboravim sto sam doso... :hammer: :hammer:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: aca-laki on December 11, 2011, 12:45:21 AM
Drugari kako se pravi telo za ovog bumbara,el se mota kao tubica za telo majske na igli,ili ima pod telo od necega pa dabirano preko??? Muva je mnoooogo mocna,ovako nesta treba imati u kutici  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: m.milijanovic on December 11, 2011, 10:13:16 AM
Bravo Crni.Opet nesto novo iz tvoje sport bili torbice.  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Salex on March 12, 2012, 09:33:47 PM
Ovo je sve sto nosim na vodu kada idem ciljano na klena...

Ne zamerite na losim pocetnickim imitacijama, tek ucim da vezem (doduse za klena se manje trudim nego za pastrmku), ali sustina je jasna a sto je najbitnije, lovi  :)
(http://img215.imageshack.us/img215/7685/picture012ka.jpg)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on March 12, 2012, 10:11:55 PM
bato ova osa radi 1000%, meni su osice lovne i onda kada osa nema na vodi...klenovi ih ovde baš vole i na rekama i jezerima
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: aca-laki on March 12, 2012, 10:58:48 PM
Uuuu baticeee pa to ovde imas po kila kafe,a vidim ja da ce pasti neka zaplena musica  ;D
Bez zezanja muvice su ti super :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: stepa on March 12, 2012, 11:11:22 PM
Dobre  :tbumb: ...Al ne znam ovaj skakavac sa strane,nisam probao jos takve imitacije,nekako mi izgleda glomazno?Jel valja vezati nekog?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Salex on March 12, 2012, 11:46:08 PM
Svaka od ovih muva ima svoj trenutak, situaciju i primenu u zavisnosti od sezone, stanja vode i drugih manje poznatih faktora uglavnom baziranih na pretpostavkama nas prekaljenih ribolovaca  ::) da ne zvuci pretenciozno, "prekaljenih" je eufemizam za palamudjenje.

I definitivno kada se klen hrani intenzivno, nema glomazne muve  :nowink:

@Aca
svrati na kaficu ^^

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on March 13, 2012, 12:44:27 PM
Jako lepa kafena kolekcija  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: gegula on March 13, 2012, 01:07:15 PM
ja na klena ne idem bez druga perucija....... :tbumb: :tbumb: :tbumb: po svakom vodostaju zna gde su klenovi.... :yeswink: :yeswink: :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on March 13, 2012, 05:49:07 PM
Moja klenovska sezona neizostavno pocinje ovim na brzaka uradjenim kopijama tvrdokrilca ,koji zivi u krosnji mladih izdanaka vrbe ,uz samu vodu.
I prvi je insekt uz popca koji dospeva kao socan zalogaj.Na oko nije nesto,ali je za klena neodoljiv zalogaj.

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on March 13, 2012, 06:06:45 PM


  Sledeca buba je ova kopija socne zenke ,kako je u mom kraju zovu"majska buba",koja je krupnija i deblja od muzjaka.Neodoljiva je za klena od aprila do kraja maja.Na zalost tada pocinje lovostaj klena aliipak ostaje 10-ak izlazaka ,kada ova buba pokazuje svoju maksimalnu lovnost,kojoj do sada nisam nasao zamenu,duzi niz godina.Uradjena malo u Tasinom fazonu,inace lovna i u mnogo prostijoj varijanti,t.j.dovoljno je narandzasto telo i bogato naperiti je crnim petlom.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on March 13, 2012, 06:13:56 PM
Mrsno i konkretno  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: eko on March 13, 2012, 06:19:56 PM
Bucko, fino ti ovo ide od ruke...  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Xfactor on March 13, 2012, 06:32:05 PM
Da, da, Bucko... To su ti gundelji na koje klen cesto ludi u to doba, al' najgore je kad se zadesi da je bas tih dana voda mutna (kao prosle godine) i onda sve u sesnes'!


Inace, pitanje za sve klenolovce: da li idete na klena ovih dana? Gde mislite da stoji klen u ovom periodu? Cime ga sada prevariti? U kojim vodama ga traziti?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on March 13, 2012, 07:49:43 PM


  Crni,Eko hvala.Namerno je buba socnija jer su uglavnom u to vreme vode blago zamucene,a sto rece X FAKTOR cesto njihovo vreme prodje u

vodama nemogucim za pecanje. Za kolegu  X FAKTORA info,jedna od buba podseca na gundelja koji dosta rano proteze krila,cesto dok se vode

bistre,a one sitnije borde sam opisao gde se nalaze i celog aprila su''tamo'',samo protresi grancicu i broc,po6-7 kom .u vodu. Toliko su tvrde da ih

udica jedva probada (dok sam kao klinac pecao na pust bez olova,muka ziva ). Kroz Jagodinu protice manja reka Belica mirnijeg i regulisanog toka

koja je opasana setackim bedemom, brzo se zagreva i ranije klen proradi,pre zadnjeg snega (oko 20 dan),su klencici od oko100 gr u mutnjikavoj vodi sa povrsine kupili sve sto pliva od muva. Uzimao je suvog fazana i sve vatijante suve muve u tamnijoj verziji BLACK GNAT.
 Udarao je uz samu obalu. Ma kupioje mravice,bambulice,sve sto pliva :tbumb: Ta reka je trenutno u sijera verziji i ako Bog da za 2 dana
postavljm slike klencica . Cesto klen trazi bas sitnije suve na #16-icama i uglavnom su sitniji aktivni.

  Nimfe su sigurnije,ali ja sam ''strunas'',samo lovim suvom pa i decembra :tbumb:

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Xfactor on March 13, 2012, 08:10:15 PM
Ja bas kopam sad po ovom klenovskom podforumu. Citam, razmisljam gde bi to bio krupan (pa i popularni porcijas) klen u ovo doba, s obzirom na uslove u Srbiji, gde je do pre nekoliko nedelja sve bilo pod ledom. Slucajno naidjoh i na onu temu o klenu u brzaku, pa naucih nesto odatle... Sad kujem planove za leto.
Ali bas me zanima sta i gde to jede klen sada, jer - u vodi je sigurno, samo treba naci mesto, i hrani se, sigurno, zivo bice je! Treba razmisljati "outside of the box", treba postati majstor...  :blush:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on March 13, 2012, 08:44:07 PM
Ako želiš klena kapitalca nije u jatu (govorim o ribama od oko 3kg pa na više) brzaci su svakako mesta koja treba sada pretražiti a i on voli da se parkira iza ili ispred neke prepreke u vodi. Ispod krošnji ga obavezno potraži. Ako ti je voda bistra i imaš neki miran i dublji deo vode....voli on i tu da propatrolira ;) pa baci oko i tu. Tanak i dugačak predvez sa pravom prezentacijom bez šljapkanja kanapa po vodi bi trebalo dati uspeh.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on March 13, 2012, 10:20:52 PM
Kod mene na Drini što je krupniji klen to je u dubljoj vodi,samo pred mrijest ženke se napakuju u određenu zonu.Prelaz iz plitkog u dubinu,mirna voda,one na dnu.Rijetko kada se krupna klen izvuče u plitku vodu.
I ja ga planiram tražiti ljeti na brzacima,mislim da je tada najizloženiji.
U te svrhe kontam neke teške čupave nimfe ili mini strimere.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Xfactor on March 13, 2012, 10:39:50 PM
Najkrupnjiji klenovi kod mene na Ibru vole krajeve brzaka, gde voda postaje dublja i pocinje da formira vir. (barem po nekom mom iskustvu i iskustvu mog caleta koji voli da varalicari klena) Valjda tu ima najvise hrane. Nisam znao kako mu u tim delovima prici musicarskim priborom. Znam da je tata na takvim mestima 2 dana za redom imao po 2 klena koja bukvalno nije mogao da izvuce  :o To uopste nisu smesne ribe, treba osetiti tu silinu koju jedan odrastao covek ne moze da dovuce na obalu. Primetio sam da krupan klen u takvim delovima ume da mu pokupi varalicu cim ona padne u vodu i napravi plop efekat poput bambule! Ali mi se nekako cini besmisleno da ja bacam bambulu u tako brzoj vodi ako su oni na dubini od metra i vise... Ne znam bas koliko bi nimfe pomogle u ovom slucaju. Strimeri bi sigurno dali neki rezultat, samo ne znam koji i kako ih prezentovati klenu u toj brzoj vodi.

Ima jednu suludu ideju, ne znam da li ce da se isplati, ali forsiracu je par puta u toku sezone, cisto da proverim! Pokusacu da lovim klena POPERIMA... Mozda ce nekom biti smesno, mozda ce neko misliti da ce se klen plasiti plopkanja, ali... mi generalno najvise klenova i dobijamo na taj "plop" bambule ili policelonke + znate i sami koliko ljudi upecaju klenova na male zabice koje se mogu naci u travi pored obale! Zato mislim da bi neki poper koji lici na žapče bio prava kombinacija za klena...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on March 14, 2012, 07:56:53 AM
Klena lovim skoro cjeli život i usavršio sam se na spin varijanti ali da mi je na fly i da komad bude odličan,a to je za mene preko 50cm.
Doduše situacija na vodi je poražavajuća.Krivolovci istrjebljuju svakim danom sve pa je i klen nastradao.Nekada su se često viđali,kako patroliraju uz obalu ili pod nekom krošnjom lijeno odmaraju.A ulazili su i u manje pritoke redovno.
Danas kao da je naučio i drži se strogo dna,baš kao što ti kažeš na dnu vira leži!

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Edin-NP on March 18, 2012, 09:55:11 PM
ovako nesto moze proc.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Edin-NP on March 18, 2012, 09:57:48 PM
Nebi trebalo ni ova daje losa.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on March 18, 2012, 09:58:39 PM
Oće oće sigurno da love, super su  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: stepa on March 18, 2012, 10:00:37 PM
Bice lovna,ali steta sto su fotografije lose pa se ne vidi lepo musica...  :doh:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on March 18, 2012, 10:09:16 PM
Ima jednu suludu ideju, ne znam da li ce da se isplati, ali forsiracu je par puta u toku sezone, cisto da proverim! Pokusacu da lovim klena POPERIMA... Mozda ce nekom biti smesno, mozda ce neko misliti da ce se klen plasiti plopkanja, ali... mi generalno najvise klenova i dobijamo na taj "plop" bambule ili policelonke + znate i sami koliko ljudi upecaju klenova na male zabice koje se mogu naci u travi pored obale! Zato mislim da bi neki poper koji lici na žapče bio prava kombinacija za klena...
odgovorno tvrdim da neces nista uraditi  :blush:
svaki bar pristojan klen nikako ne trpi bilo kakvo neprirodno kretanje muve na povrsini . iskljucivo voznja brzinom vodenog toka i nista drugo .
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: eko on March 18, 2012, 11:40:37 PM
Edine, nisu lose...  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on March 19, 2012, 07:51:06 AM
Edine ne mogu da procjenim sa fotografije je li ovo foam ili balza?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Edin-NP on March 19, 2012, 10:13:33 AM
Izvinjavam se na losim slikama,slikam mobitelom 2 megapiksela,tesko da moze bolje. a musice su od foama (papuca).
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Edin-NP on March 19, 2012, 10:15:23 AM
Edine, nisu lose...  :tbumb:
                 

samo toliko,a brat nado sam se malo boljoj pohvali od tebe,hehehe  :hammer:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: eko on March 19, 2012, 10:49:53 AM
Kad vidim bolju sliku bice bolje pohvale  :whistle:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on April 05, 2012, 09:59:22 PM
Prosto i najkonkretnije. Samo PP u crnoj, žutoj i beloj boji, udica 10ka i crni osnovni konac. Vreme potrebno za izradu jedne ovakve muve je 1minut.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on April 05, 2012, 11:08:09 PM
Danas mi se jedan na kolegu zaleteo,baš si ga odradio,volim kad je ovako uprošećno!
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: peka on April 06, 2012, 12:04:59 AM
Ivane odlicne expres  :) muve za klena  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on April 07, 2012, 03:20:10 PM
Hvala drugari  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on April 07, 2012, 04:20:25 PM
Ej,driblas ova PP samo tako  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on April 07, 2012, 06:21:16 PM
A što gundelji ispadaju dobri na ovu foru, auuu.

Sutra slika.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on April 12, 2012, 08:17:18 PM
     

 Na recici regulisanog korita i mirnog toka ,gde su uocljivi kolobari na povrsini ,klen ne odoleva ovim "bubicama",evo vec 10-i dan .

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on April 12, 2012, 09:20:49 PM
Dobre bube,blago tebi kad imas gde da pecas.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on April 12, 2012, 09:42:14 PM
@Bucko.M, ODLIČNE !!!  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on April 12, 2012, 11:17:25 PM

   Hvala Seb i Crni,onako socne i omanji klenovi ne odolevaju,pa ih gutaju duboko i ako su radjene na #10-ma  :o
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on April 13, 2012, 12:08:16 AM
Lepi insekti nema sumnje da ne love
.Nego Bucko na toj reci gde ih pecaš ima li i plovkaroša i kako oni prolaze.Kod mene vode još nisu kako treba a tamo gde se može pecati ima puno plovkara pa je klen naplašen do bola i ne želi da uzima.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on April 13, 2012, 08:24:42 AM

Dobri moj kolega Pexoni,upravo te ''ne sredjene '' reke su raj za plovkarose,koji su pozabadali raklje na svakom lepsem tisaku i viru. Sada oni

prave dar-mar na zivinsku djigericu,creva i socne gliste i ''ciste'' reke od lepsih komada klenova. Upravo sada po porastu temperature a zamucenoj

vodi na iznutrice i gliste na metar daljine od obale bodu kilase klenove i u recicama gde ljudi i ne veruju da ima tolikih klenova  :doh:

   Ali,kada se izbistre reke,oni (plovkari i lako dubinkasi),nemaju sanse  :nowink:. Znas koliko je tesko u bistroj reci prici i klenovima od 400 gr.

 Tako kada '' mi '' Boze zdravlja, budemo uzivali ''sibajuci reke'' i lepo lovili,plovkari ce zbunjeno stajati u bistrom plicaku sa petljasemu ruci i u

 ''najlonskoj beloj kesi'' imati 1-2 ne dorasla klenceta. Kod mene je duze vreme voda bistra,tako da i ja imam muke da prevarim krupnijeg klena,

a plovkaros sa petljasem od 4m u ruci na 20 m levo i desno razjuri svojom pojavom i klencice od 30gr  :yeswink:. Ali , posle letnjeg pljuska i

plovkarosi imaju sanse u poluzamucenoj vodi na skakavca da odlicno prodju,narocito oni iskusniji koji strpljivo cekaju na visnju ili dud.

  Na zalost plovkarosi na okolnim manjim rekama drze rekorde sa klenovima od 2200 gr na plodove duda i visnje,ali sve po mutnijoj vodi.

 Onu VISION silikon.mazalicu sto si mi poklonio sam podelio sa Crnim,bukvalno ne moze da se potrosi  5 mm od proslog proleca i ako redovno

 mackam i muve i kanape. HVALA po X-toti put  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: eko on April 13, 2012, 11:43:06 AM
Bucko, odlicne bube.
Samo raspali po tim klenovima...  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: peka on April 13, 2012, 04:22:23 PM
Deda Bucko,postajes tata-mata za ove bube  :)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on April 16, 2012, 01:06:51 PM


 Hvala kolege,moze to puno pedantnije da se odradi ali ne utice na lovnost  ;)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: peka on April 16, 2012, 11:11:21 PM
ali ne utice na lovnost  ;)

Sto je i najbitnije  ;)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 07, 2012, 08:37:21 PM


 Kolege,za dve nedelje (manje-vise  :whistle:),prestaje zabrana za klena.Toplobih vam preporucio da bez ovoga ne izlazite kako na manje ,tako i na velike reke,kao Morava.Isprobao sam original foam,koji se lepo viidi da svetluca preko ledja buba,i raspametio sam se plovnoscu.Klen ih je toliko napadao da sam se pokupio kuci posle 20 min.Klenovi ovu bubu kupe uz raub .Jun vam je na raspolaganju,da rastrtite klena.. :D ;D

BISTRO,SVIM KLENAROSIMA!
P.S.Ovaj insekt je prisutan i na vecim nadmorskim visinama ,pa i na Prokletijama,tako da bi bez problemana Limu prevario kapitalnog klena..Vecina je zove "svitac",a u JAgodini bila i ostala"MAJSKA  BUBA".
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on May 07, 2012, 10:01:48 PM
Dobri  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on May 07, 2012, 11:13:47 PM
mnogo dobre bube  :tbumb: :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: eko on May 07, 2012, 11:35:52 PM
Odlicno ti ovo ide batice, svaka cast....  :tbumb:
Ja ne pamtim kad sam zadnji put seo za stegu...  :doh:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 08, 2012, 08:40:37 AM

Hvala drage kolege  :)

Eko,ja ako spakujem pribor za vezivanje i skinem lampu,zaboravim na vezivanje :doh: Sam sam u stanu po celo pre podne,i kad montiram

pribor i lampu na stocic,uvek kad prodjem vezem po 2-e cas :yeswink: Tako  izbegavam da sklanjam sa stocica opremu jos koji dan :D
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: eko on May 08, 2012, 03:32:24 PM
Znam, tako sam i ja ranije radio.
Veceras planiram malo da zasednem, osecam bice slika musica....  ::)
Nego reci mi gde nabavi ovaj original foam?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 08, 2012, 04:18:56 PM


 Tasa se pobrinuo ,i p oslao malo koliko da prepoznam razliku :'(
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: boban.velickovic on May 08, 2012, 09:02:47 PM
A šta je to original foam, mislim po čemu se razlikuje od policelona?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on May 08, 2012, 09:17:33 PM
Originalni policeolon i ovaj sto mi nabavljamo,po principu snadji se kako znas i umes su dve totalno drugacije stvari.Ovo sto mi uglavnom koristimo je ustvari dekor guma.Originalni policeolon je meksi,bolje pliva,sjajniji,neuporedivo laksi za rad....
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on May 09, 2012, 08:14:31 AM
... i sa mnogo više ćelija sa zatvorenim vazduhom unutra.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: boban.velickovic on May 09, 2012, 09:40:45 PM
To me po opisu strukture više podseća na mouse pad nego na one policelon table koje obično kupujem...

A jel ima to da se kupi negde kod nas?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on May 09, 2012, 09:48:24 PM
Nema ama bas nikakve slicnosti sa mouse pad-om on je blizi policelonu(dekor gumi) koja se prodaje kod nas.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 10, 2012, 11:41:01 AM


Vidi se na slici da pokrov na bubama ima sjaj,koji daje realisticnu notu.Materijal nije tvrdo presovan,prijatan je pod prstima .

 Buba pliva cak i kad je zakacena trava za udicu  :tbumb:,moze da se predje peglom preko ''masne'' hartije i tako otanji :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on May 10, 2012, 12:56:01 PM
Nego ko od vas zna onu staru deciju .... Zakleo se bumbar u cvet i u med....  :D

(http://img560.imageshack.us/img560/2172/bu2q.jpg)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on May 10, 2012, 01:56:57 PM
Ja buncam u snu tu pesmicu  :D :D :D mesecima.

BUMBARI SU E K S T R A DOBRO ISPALI.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on May 10, 2012, 02:09:32 PM
Pazi kad sam smeo da se kladim da je ti najbolje znas  :D Jos malo pa ce i cika Markovic da je peva  :D  :D  :D
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on May 10, 2012, 03:11:10 PM
Fantastični bumbari :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 10, 2012, 03:13:59 PM

  Crni BRAVO,jos malo pa za pare mozes da vezujes  :D :D :D :D :D :bleh:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on May 10, 2012, 11:19:08 PM
ništa ti to ne valja  :bleh:  ;)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Rancic on May 11, 2012, 07:09:02 AM
Ja buncam u snu tu pesmicu  :D :D :D mesecima.

Za dve tri godine znaćeš kompletno Zmaja, Ršumovića, Lukića.... sve bajke i priče. I ne smeš da grešiš. kako ispričaš prvi put moraš stalno tako od reči do reči. Nema zabušavanja.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 11, 2012, 12:45:36 PM


  Crni,nije sto si''moj'',ali kompleksnijeg i zrelijeg vezaca od tebe ne vidoh jos. Tvoje muve su na pocasnom mestu u mom kutku  ;)

Odvojio sam za ribolov nekoliko,a ostatak ''cuti'' :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on May 11, 2012, 01:24:16 PM
Idi begaj be pretera ga sad  ;D ali drago mi je da ti se svidjaju moje musice  :firends:

Ima ovde odlicnih vezaca koji jednostavno ili nemaju vremena ili ne zele da se zamlacuju sa raznoraznim "pro" vezacima pa ne postavljaju svoje radove.Donekle ih razumem i smatram da su u pravu zbog takvog stava.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 11, 2012, 07:55:28 PM


Lepo je sto si skroman brate Crni,ali treba li bi''jaci'' vezaci da pokazu ''ko kosi,a ko vodu nosi'',da se ne bi satro profi vezaci eksponirali i zbunjivali

neke momke koji tek ulaze u FT. Poceli neki likovi''juce'' da vezuju a puni su saveta i sijaju iskustvom,dok majstori poput Tasica totalno se povukli i

nenametljivi ljudi ,a mogu 100 cuda da pokazu. Gospodinu Tasicu svaki dan sine po neka ideja  :yeswink:

Verujem da ima jos ''ozbiljnih igraca''  :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: crni on May 11, 2012, 08:04:58 PM

 Poceli neki likovi''juce'' da vezuju a puni su saveta i sijaju iskustvom


E bas zbog takvih slabo ili uopste ne postuju neki ljudi koji se FF i FT bave bez malo koliko njihovi "kriticari" imaju godina  :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on May 11, 2012, 08:25:41 PM
crni se je bas izverzirao u tom ft-u....ne budi previse skroman...muve su ti odlicne!

inace ako netko zeli da uradi seriju odlicnih "buba" prvo mora da se pravilno pripremi onda da odradi prvu seriju od nekih možda desetak iako če biti buđave manje više (ako je početnik ili nije nikada radio baš to nešto) pa da sve to onda stavi na stranu i polako na tanane radi dalje bez žurbe...sledeča serija ima da bude bolja...peta serija bez mane i greške...proporcije, kvaliteta...sve to ima da bude bolje i bolje....izlascima na vodu če i boje nimfe da budu sve bolje i bolje, pronaći če se bolji materijali...sve to praksa posle usavršava a čestim vezivanjem muve moraju biti bolje. Ja po sebi znam, kada prođe neko duže vreme ni obični fazanov rep prvi ne bude baš nešto ali ga rasturim pa ponovo i tako dok nisam zadovoljan.

Sada sam zaista slab sa vremenom i lovim nekim mojim starim muvama ili na brzaka smotanim i vrlo jednostavnim. Ulovim jer imam iskustvo ali nije to to kako bi bilo kada bi raspolagao sa više vremena.

Sinu mi mnoge ideje za ft ali đaba...nema se dovoljno vremena za sve. Sa druge strane imam još uvek dosta muva za lov i nemam realne potrebe da bi trošio vreme za ft.

A da se vratimo na temu  :lol: na klena...uvek ponuditi bubice kao sto su bambulice, kafice, policelonke....jednostavno a lovi uvek cele godine...doduše, nekada slabije nekada jače, razlličite udice a za mene još uvek na prvom mestu jeste osa. Ako je selektivan i vidimo čime se hrani nema tu mnog mudrosti onda. Ponudiš mu to što jede.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 11, 2012, 09:41:44 PM


 Seb kada dodjes u JA cekace te gomila  KLENOVACA,tako cu ti ustedeti vreme.Ako ne budes pak mogao da dodjes,poslacu ti SMRT U DISKOTECI!

Osa je prava imitacija za krupne klenove,ali u bistroj i maloj letnjoj vodi,bar kod mene,zna da bude sumnjicav :doh:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on May 11, 2012, 11:47:06 PM
ma 99% je da dolazim ali uvek postoji ono ALI...inace je sve dogovoreno oko dolaska, čak i đukelu vodim sa sobom  :doh: ali njega ne vodim na pecanje  :nowink:

i ja klena lovim samo u kristalno bistroj vodi a sumnjičav je i oprezan u večini slučajeva tek tu i tamo u određeno vreme godine halapljivo jurne na muvu a i to su u večini slučajeva ovi manji između 25-35cm po nekada i veči oko 40+ a komadi od 50+ mi u 80% slučajeva uzimaju nežno i oprezno. Ipak kada se i takav glavonja odluči za agresivan napad uvek pruži spektakularan prizor. Klena kada lovim ciljano lovim ga 95% suvom i retko kada s nimfom a strimerom još ređe. Za suvu se uvek odlučujem jer mi to najdraži način lova klena ovde na našim bistrim vodama.
Bubice, osice i mravci...to je ono što je za mene "must have" za klena.  Ulovio sam ga stvarno na svakakve muve...ali DRY FLY je za mene #1.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Bucko M. on May 12, 2012, 06:53:24 AM


Seb,imacu cime da te iznenadim sto se bubica tice,i za mene je klen #1.Momenat kada sa povrsine klen pokupi muvu,pa kontra i redom dalje za

mene je nezamenjiv. Provereno da nimfu uzima krupniji iznad samog dna,ali za mene vise vredi puno akcije na povrsini pa i sitnijeg klena.

Na manjim rekama ume i te kako kapitalni klen da pokupi suvu,a to je tek dogadjaj za mene.

Sto rece moj deda''svaka budala ima svoje veselje''  :D :D
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on May 22, 2012, 09:58:58 PM
Tvistirani oranž i crni PP, udica F11 12ica i eto muve za manje od minuta  :blush:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 17, 2012, 06:18:43 PM
Dobro poznate Nišavske veštice su ekstra dobre muve za lov klena.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 25, 2012, 02:33:35 PM
I ovi mogu da budu konkretni... veoma, ponekad  :D Na desetkama su.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 29, 2012, 12:33:20 PM
Šenilske dudinjke na 8icama...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Gogo on June 29, 2012, 02:23:46 PM
Dobri ti ovi dudovi Strelče. Mogao bi se i čovjek zajebati pa strpati u usta da vise na drvetu, siguran sam da će ih klen rado kupiti ako ima duda uz vodu.  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 29, 2012, 02:33:56 PM
Uzima ih iako nema duda u blizini  ;) :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Gogo on June 29, 2012, 02:37:16 PM
Ma da ? Stvarno ? Na ovom mom potoku nema drveta u blizini dužinom 20-30 km, al nikakvog drveta, pa zar i onda ?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 29, 2012, 02:40:50 PM
Ni višnje nema nigde u blizini obale pa ih klen rado uzima  :yeswink:

U toku popodneva postaviću i sliku nekoliko višnjica.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 29, 2012, 09:20:08 PM
Evo ih i višnje. Ništa spektakularno, bordo mešavina dabinga između dva konca, tvist i namotavanje na udicu uz rezčešljavanje unazad. Dabing uživo ima tamniju boju nego što je ispalo na slici.

P.S. Sliku mi je zajebalo svetlo, zamenio sam sijalicu na lampi nekom koja kobajagi daje "day light".
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Gogo on June 29, 2012, 10:12:41 PM
Mmmmmmm mljac mljac :-) dobre višnje, a jel imaju crva u sebi, moja u bašti se ucrvala dok si reko keks???
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on July 23, 2012, 01:39:46 PM
Zna ovaj mangup da u ranim jutarnjim satima "traži" veliku muvu koja ne talasa mnogo vodu i ne pravi mnogo veliku buku. Muddler head muve nisu loše za takve situacije. Prave se isto kao Elk caddis samo se do okca udice doda još jedan snopić dlake. Ovi su na 10kama.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on July 23, 2012, 07:11:41 PM
bas fine i pedantne :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on July 25, 2012, 09:29:12 PM
Ovih dana...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on July 25, 2012, 09:48:20 PM
od pre ih radis fantasticno ali kada god okacis kakvu novu sliku vidi se dodatni vizuelni napredak...taman covek pomisli da bolje od toga ne moze kad sledi pozitivno iznenađenje  :tbumb: :respect1:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on September 14, 2012, 10:10:47 PM
Saša odlična je osa
Ali danas:
 crven rep
 paun
 petao =


(http://imageshack.us/a/img31/2663/29780741212436216911959.jpg)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sašaPI on September 15, 2012, 11:14:43 PM
Kasniš još malo pa mesec dana  :D !
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: pexony on September 15, 2012, 11:19:15 PM
Kako to misliš kasnim?malo sam ih samo ostavio na miru.
 A što se ose tiče trenutno ih baš ima dosta mislim da bi je klen sa uživanjem usrkao i sada posle mesec dana.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on March 18, 2013, 02:43:13 PM
Prosto da jednostavnije ne može.... na 14ici udici za suve muve model.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on March 18, 2013, 03:09:47 PM
STVARNO! Jednostavna muva i bašsi me oduševio ovom kreacijom.  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on March 18, 2013, 04:39:50 PM
Hvala Seb  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: oholi on March 18, 2013, 04:57:16 PM
a zasto naopacke?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on March 18, 2013, 05:18:46 PM
Sa ovim muvama sam od uvek kuburio, vunica na repu upije vodu i muva mi je pola u vodi pola iznad nje. Polipropilen to malo ublažava ali vrlo malo, policelon se pokazao kao super rešenje ali napred na mestu gde inače treba da budu noge. Noge vezane za mesto "repa" muve pružaju muvi ekstra dobru potporu i na neki način maskiraju luk udice. Ovi razlozi su jedna grupa razloga a druga je to što mi se ovako urađene muve baš dopadaju  ;D i verujem u njih puno  :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on March 18, 2013, 06:39:18 PM
super ideja i odlicno navezano  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on March 18, 2013, 07:23:09 PM
Hvala Sale. Nisu nešto baš pedantne ali u kakvim uslovima sam ih napravio, dobre su.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: simpson H on March 18, 2013, 07:48:05 PM
Sa ovim muvama sam od uvek kuburio, vunica na repu upije vodu i muva mi je pola u vodi pola iznad nje. Polipropilen to malo ublažava ali vrlo malo, policelon se pokazao kao super rešenje ali napred na mestu gde inače treba da budu noge. Noge vezane za mesto "repa" muve pružaju muvi ekstra dobru potporu i na neki način maskiraju luk udice. Ovi razlozi su jedna grupa razloga a druga je to što mi se ovako urađene muve baš dopadaju  ;D i verujem u njih puno  :yeswink:

Resenje za to se zove antron yarn!
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: oholi on March 18, 2013, 08:11:13 PM
opet ce da tone zbog luka udice Bojane. mada ja volim kad muva malo utone
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: simpson H on March 18, 2013, 11:06:00 PM
Kako da tone sa onolikim haklom kod luka? Mozda sa nekom predebelom udicom!
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: oholi on March 18, 2013, 11:18:34 PM
mislio sam kad je normalno vezana, tad antron yarn tone malo sigurno zbog luka udice
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: NajIgor on March 21, 2013, 01:28:16 PM
Strelac, baš lepe i baš interesantne  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: silvio on March 21, 2013, 02:11:59 PM
Nada sve inventivne i lijepe :tbumb: Lovnost će nam potvrditi strelac u šta ne sumnjam :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on March 21, 2013, 02:18:08 PM
Hvala drugari  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: nikola renegade on March 21, 2013, 07:21:01 PM
Prosto da jednostavnije ne može.... na 14ici udici za suve muve model.Jako lepa ideja,po meni ono sto cini musicara uspesnim u svim sferama musicarenja jeste individualna kreativnost, strelac ti si jedan od primera poz  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: gegula on May 28, 2013, 12:27:30 PM
koje muve mi preporucujete za klena u letnjim danima u stajacoj vodi ili sa blagim tokom..interesuju me suve muve na koje bi najpre udario...do sada sam pecao uglavnom bambulom i osama ali bih voleo da probam i nekom drugom muvom a da nije " plop" muva :doh:...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on May 28, 2013, 12:54:48 PM
Gegula probaj nekim sitnim palmerima 14-16 sa retkim nogama.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: nikola renegade on May 28, 2013, 05:02:02 PM
koje muve mi preporucujete za klena u letnjim danima u stajacoj vodi ili sa blagim tokom..interesuju me suve muve na koje bi najpre udario...do sada sam pecao uglavnom bambulom i osama ali bih voleo da probam i nekom drugom muvom a da nije " plop" muva :doh:...Delimicno sam protiv policelonskih muva i ostalih pljuskavca, krupne klenove sam dobijao na veoma sitne muve sa laganom prezentacijom pogotovo u letnjem periodu  :yeswink:  preporucio bih ti da probas na jednodnevke i razne vrste cadisa kao i na parasute  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on May 28, 2013, 05:22:11 PM
moguce da su sitne muve na malim recicama dobar izbor za klena , mada ja ni tu ne bi silazio ispod 14. na srednjim i vecim rekama sve ispod 10ke je zajebancija osim ako se ide planski na sitnu ribu koja uvek grize
tako da bi ti ja gegula ,pod pretpostavkom da ces pecati na drini , preporucio od suvih muva bambule na 10 i 8 ili (ako bas hoces da probas drugo nesto) bilo kakvu muvu na desetki ili vecu sa telom od pauna gusto naperenu da ne tone  :)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: nikola renegade on May 28, 2013, 05:48:15 PM
moguce da su sitne muve na malim recicama dobar izbor za klena , mada ja ni tu ne bi silazio ispod 14. na srednjim i vecim rekama sve ispod 10ke je zajebancija osim ako se ide planski na sitnu ribu koja uvek grize
tako da bi ti ja gegula ,pod pretpostavkom da ces pecati na drini , preporucio od suvih muva bambule na 10 i 8 ili (ako bas hoces da probas drugo nesto) bilo kakvu muvu na desetki ili vecu sa telom od pauna gusto naperenu da ne tone  :)Za primer sam uzeo j.moravu i vlasinsko jezero, sasts kada se morava leti smanji znas li koliko igraca prodje pored mene sa osama ,mravima, obadima ne znam ni ja sa kakvim sve policelonima pusti ljude da prodju a onda krenem iza njih da bodem komade po 600-900gr na jednodnevke br.16,14 pa i18 i nije im jasno sta se desava to je primer kod mene ne mora da znaci da je i na drugim vodama tako pozzz :bye:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on May 28, 2013, 06:58:50 PM
znas kojom se ja vodim logikom? klen se peca na voblere 3-5cm sa cak dve trokrake udice. ko peca na zive mamce kaci dzigericu ,rep od belke ili zabu na udicu 4ku ili vecu . ko peca na zlatice okaci na udicu po nekoliko komada .
cinjenica je da solidni i krupni klenovi vole veliki zalogaj . klen nije izbirljiv kao lipljen i ishrana mu ne zavisi od sitnih insekata koji se leti roje .
ponasanje klena kod tebe u gornjem toku juzne morave ja bi objasnio na drugi nacin. bio sam u vranju leti i video kolika i kakva je morava . veoma je mala pa je zato verovatno i riblji fond dosta siromasan u odnosu na donji tok. to ribe sto ima je zaplaseno tako se uspeh u pecanju svodi na pravilnu taktiku i vestinu snalazenja na maloj dosta nepristupacnoj reci .
ja sam ubedjen da ces ti imati potpuno isti i samo veci uspeh na npr. obicnu crnu bambulu velicine 12 ili 10 jer verovatno dobro radis to sto radis ...a kolege koje pustas da pecaju bez rezultata nista bolje nece proci nego obicno ni sa tvojim muvama .
za uspesno pecanje klena bilo kojom tehnikom presudno je da umes da ga pecas . a mamac , muva je u drugom planu
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: nikola renegade on May 28, 2013, 07:16:57 PM
znas kojom se ja vodim logikom? klen se peca na voblere 3-5cm sa cak dve trokrake udice. ko peca na zive mamce kaci dzigericu ,rep od belke ili zabu na udicu 4ku ili vecu . ko peca na zlatice okaci na udicu po nekoliko komada .
cinjenica je da solidni i krupni klenovi vole veliki zalogaj . klen nije izbirljiv kao lipljen i ishrana mu ne zavisi od sitnih insekata koji se leti roje .
ponasanje klena kod tebe u gornjem toku juzne morave ja bi objasnio na drugi nacin. bio sam u vranju leti i video kolika i kakva je morava . veoma je mala pa je zato verovatno i riblji fond dosta siromasan u odnosu na donji tok. to ribe sto ima je zaplaseno tako se uspeh u pecanju svodi na pravilnu taktiku i vestinu snalazenja na maloj dosta nepristupacnoj reci .
ja sam ubedjen da ces ti imati potpuno isti i samo veci uspeh na npr. obicnu crnu bambulu velicine 12 ili 10 jer verovatno dobro radis to sto radis ...a kolege koje pustas da pecaju bez rezultata nista bolje nece proci nego obicno ni sa tvojim muvama .
za uspesno pecanje klena bilo kojom tehnikom presudno je da umes da ga pecas . a mamac , muva je u drugom planuSlazem se tvojom logikom , zato sam i naveo j.moravu leti i pogodio si da je riba vrlo oprezna u tim momentima klen ne pravi krug oko muve vec mu je udarac poput belice samo ustima usisa musicu kojoj pridje oprezno i zato su sitne i sama prezentacija je vrlo nezna i lagana bez suvisnih pokreta, a kad kontriram i desi se da procenim da je sitna riba a ono kao da sam zakacio drvo potpuno me odusevi i iznenadi ,e tu mu nekad dodje i spent   varijanta  ;)  ,takvo ponasanje klenova sam video ali je retko tj. nacin na koji kupi insekte  , iskusnije kolege ce znati o cemu pricam,tada padnu veoma krupni komadi samo treba biti skoncentrisan  :tbumb: a muva je neka varijanta spinera  :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on May 29, 2013, 09:58:21 PM
Jigovi na udici 8 težine 0.75g

(http://img850.imageshack.us/img850/3171/jigovizaklena.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/850/jigovizaklena.jpg/)

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on May 29, 2013, 10:00:49 PM
Drogi ovim ćeš krupnog klena sigurno uloviti  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on June 30, 2014, 11:45:59 AM
Jedna neka konkretna "veštičasta"  :D na #12.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on June 30, 2014, 03:23:18 PM
Opasan rad!
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on June 30, 2014, 07:34:24 PM
(http://i59.tinypic.com/sv6m3p.jpg)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 30, 2014, 07:48:04 PM
(http://i59.tinypic.com/sv6m3p.jpg)

Woooow....ovu nimfu moram da uradim jos veceras
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on June 30, 2014, 10:40:08 PM
i jos ako je probas narednih dana i zabodes neku ribetinu od 5 kila  :tbumb: bice mi drago da sam bar sa idejom ucestvovao u svemu tome  :)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sebastian on June 30, 2014, 11:27:49 PM
 :tbumb:

navezao sam dve takve pa sad kad cu na vodu to jos ne znam ni sam...cak sumnjam da cu ovaj tedan imati priliku za barem jedan izlazak...previse je posla I obaveza....ali ako ne ovih dana sledeci tedan planiram barem jedan dobar ribolov  ;)

Ovo stvarno deluje kao opaka nimfa  :yeswink:

Sad ne znam jos ocu li ici da ju probam na Savskim mrenama I klenovima ili na Dolinkinim kalifama...  ::)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: nikola renegade on July 04, 2014, 03:02:02 PM
MOj adut beZ premca  8)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on July 14, 2014, 01:38:22 PM
Ove sa silly nogama su moj favorit ove sezone,sve ostalo  provereno u lovu klena..

 Pozdrav.
 Marko.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: box018 on July 16, 2014, 10:14:44 PM
Gde ima ove gumice da se kupe, tj. gde ih nabavljas?
Zanimljive

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on July 17, 2014, 09:36:07 PM
To su obicne silly legs..ima ih svugde u svim bojama I svim velicinama ..A saru im sam dajem sa permanentnim markerom..
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: box018 on July 17, 2014, 10:41:57 PM
Gde bih mogo ja da ih nadjem?

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on July 17, 2014, 10:45:40 PM
Vidi sa Djoletom..mislim da ih on ima..
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: box018 on July 18, 2014, 12:45:41 AM
Ok

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: drrakic on July 21, 2014, 10:42:24 PM
2014
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on July 21, 2014, 10:59:57 PM
Odlične bubačke a ovi skakavci na poslednjoj slici su baš ekstra zanimljivi  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: dovla84 on July 22, 2014, 09:14:49 AM
Proslog vikenda sam oko 3 sata mahao na Ribnici par stotina metara pre usca u Ibar. Nisam ni bio svestan koliko ribe ima u toj recici dok nisam probao ovu muvu http://www.musicarenje.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=640.0;attach=59134;image . Crveni repic je zainteresovao svakog klena koji je mogao dovoljno da otvori usta. :) Bilo je i par , za tu recicu, kapitalnih primeraka. :)

Samo da napomenem da je ovo rad clana Strelca a ja sam iskoristio njegovu sliku.Ako narusavam pravo intelektualne svojine , uklonicu link.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: maxfly on August 06, 2014, 07:00:14 PM
Moj arsenal za klena.


Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Gruja on August 06, 2014, 08:33:49 PM
Bravo Maks  :tbumb: Postrojene kao na jutarnjoj smotri :D
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: radezamora on November 08, 2014, 06:06:05 PM
danas klen strahovito dobro radio, policelonke i kafene sa pokrovom od policelona-brojevi  min. 8, za nepun sat osam klenova. od pola kila do tri frtalja, no javljam se zbog jednog detalja, gde je i jedan varalicar bio svedok, naime uhvatim jednog klena na policelonskog gundelja od kubnog centimetra, na sledecem ugrizu klena mi ode ta mucica, promenim drugu, crvenu policelonku, i  za nepuna tri minuta imao sam klena na obali, pogledam pazljivije a u ustima taj gundelj sa 40 cm podveza - ovo da uhvatim ponovo ribu koja je progutala i u ustima zadrzala musicumi nije prvi put ali je ovaj klen bio izuzetno nestrpljiv i  halapljiv.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Gruja on November 08, 2014, 08:11:03 PM
Hvala na izvestaju, izjutra se krece u akciju  :tbumb: :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on November 08, 2014, 09:43:38 PM
I kod mene odlično rade na pritokama,Drina prevelika ili stalno osciluje.Gdje ga lociram čitavo jato se krije.Jedina mana je što dosta sitni,bar za mene.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Aleksandar871 on November 08, 2014, 09:59:05 PM


Послато са ST25i

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: hogar_strasni on October 15, 2015, 12:10:09 AM
Cime na klena u ovom periodu? Isao bih u nedelju ako vreme dozvoli pa da znam sta da pripremim.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: 89kobra on October 15, 2015, 01:04:20 AM
Kopneni insekti - tvrdokrilci i osa
I naravno bwo od vodenih insekata, bar kod mene na rekama to uzima

Послато са ZTE Blade Q Maxi

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: hogar_strasni on October 15, 2015, 09:13:13 AM
Hvala drug. Mislio sam da je proslo vreme buba zbog hladnog vremena a i uopste ih ne vidjam po napolju.
A mravi i midzevi? Ima li vajde njih bacati?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: oholi on October 15, 2015, 09:15:40 AM
Ima... griffins gnat na 18 npr

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on October 15, 2015, 11:37:39 AM
Još je toplo ima svega,dosta kopnenih insekata ja bih krenuo sa njima.Neke bube balza-foam na brojevima 12-16#.
Sve zavisi od vode,mada sma ga snimio ovih dana,drži se ulaza u vir,izlaz ako je širok i miran.
Kao i ivica.Ne troši energiju uzaludno i čeka hranu.Na plop reaguje dobro.Posle ove kiše planiram još jednom pretresti terena ako vode ne budu mutne i to je to.Sa miđževima see nisam napecao i šteta je onu siću bosti.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 15, 2015, 05:05:28 PM
Kako god da ti se zove muva nemoj da bude veća od #14 udice.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: japanac on October 15, 2015, 09:14:54 PM
Zavisi...
Ja sam danas na Toplici samo na #10 i #8 hvatao, klasika bambula.
Manje nisam ni probao.  :)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 15, 2015, 09:19:49 PM
Na Timoku #8 samo leti dolazi u obzir a najviše akcije, mada neselektivne daje #12. U ovo vreme kakve god da su ali samo sitne da su.

Zavisi izgleda od svačega.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on October 15, 2015, 09:22:39 PM
totalno tačno. zavisi od reke. u ovo vreme na moravi strogo desetka i osmica.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Jr on October 15, 2015, 09:38:55 PM
Na Timoku #8 samo leti dolazi u obzir a najviše akcije, mada neselektivne daje #12. U ovo vreme kakve god da su ali samo sitne da su.

Zavisi izgleda od svačega.

Aj ne lupaj. Na timoku je smesno staviti manju bambulu od 10 i to samo kad hoces da uhvatis 100 "pedljasa"... Inače samo #8, eventualno #6. Čak i u ovom periodu ćeš, u zavisnoti od vode i vremena,  veće klenove bolje hvatati na veće babmule nego da se maješ sitnim muvama.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 15, 2015, 09:43:36 PM
Možda je bilo smešno ranije ali sada nije. Reka se toliko promenila da je prosto ne prepoznajem. Velika trovanja poslednjih godina, ogromni vodostaji, previše niski vodostaji, ogromne topole i vrbe na sred reke gde ih nikad nije bilo, virovi se pretvorili u brzake, brzaci u virove.... mnogo se promenla reka...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Jr on October 16, 2015, 09:01:26 AM
Opet lupaš. Kolko ribolova si imao na Timoku ove godine?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 16, 2015, 09:37:47 AM
Na Timoku ispod Knjaževca sam bio svega nekoliko puta ove godine a evo Denmil je bio mnogo češće pa bi mogao i on da da svoje mišljenje.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 16, 2015, 01:53:33 PM
Opet lupaš. Kolko ribolova si imao na Timoku ove godine?

Kolko si ti puta bio?
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Jr on October 16, 2015, 02:17:44 PM
Između 10 i 15 puta.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 16, 2015, 02:28:18 PM
Toliko si puta prošo pored mene i nisi me cimnuo da pođem? CCCC... Gde si išo najviše? Ja sam se zakašio za G. i D. Zuniče i samo tamo idem  :doh:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Jr on October 16, 2015, 02:39:49 PM
Ajde ajde, znaš i sam da te ne bi pustila žena   :bleh:  Ne idem u Zuničići, Debelica i nizvodno.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on October 16, 2015, 02:50:37 PM
 :D :D :D ti bi mi bio izgovor kako ne vidiš  :D

Videćeš kako to izgleda  :)
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on October 17, 2015, 10:34:58 AM
Sto ljudi sto ćudi...
Timok se jeste promenio, ali po mom skromnom mišljenju, na bolje ,bar što se tiče mušičarenja klena.
Ne u smislu nekog drastičnog povećanja broja klenova ili njihove veličine, već u smislu promene na samoj reci.
Mnogo lepših mesta, preliva, mnogo oborenih stabala i granja, ma milina jedna... Mislim da i Jr deli ovo moje mišljenje  :whistle:
Što se konkretno muva tiče, moraću da razočaram Strelca, ja sam ove sezone vrlo retko vezivao desetku na tipet, udarne muve su mi bile
na#8. Da se razumemo, NE bambule... uglavnom imitacije popka, skakavca, klenova buba, veštica... Bambulu sam koristio vrlo malo, i to uglavnom #10. Moje mišljenje :ako hoćeš velikog klena, bacaj veliku muvu...  :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Jr on October 17, 2015, 07:29:33 PM
Tako je Denmil. Posle onog velikog trovanja, klen se vraca u normalu. Poplave pre neku godinu su izmenile terene donekle ali ko što kažeš, samo na bolje.

Što se tiče muva, dosta godina unazad retko koristim bilo šta sem bambule :)  A za veličinu se slažem u potpunosti.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on October 17, 2015, 07:43:23 PM
Mislim da bi posle jednog zajedničkog pecanja promenio mišljenje...  :whistle:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Jr on October 17, 2015, 08:26:46 PM
Naravno, idemo sledeće godine pa ćeš da promeniš mišljenje  :yeswink:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: denmil on October 17, 2015, 08:47:37 PM
Dogovoreno...
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on December 10, 2015, 03:15:44 PM
Konkterni plutani skakavci.... udica je neka šaranska #8. Malo su ćoškasti ali to je pluta, malo je nezgodna za obradu a i mrzelo me je da ih lickam.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on December 10, 2015, 03:51:51 PM
Sendvič-skakavac  :tbumb:
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: 89kobra on December 10, 2015, 04:07:26 PM
Odlicna ideja Strelko... Jesi li lovio nekad na ove imitacije cini mi se da su nogice zadnje malo duze sto zna da izazove puno promasaja, mozda da ih savijes vise uz telo ja sam radio slicne od policelona ali ga riba samo pipne i ostavi zbog dugih zadnjih nogica, mada moje su bile od konca...

Послато са ZTE Blade Q Maxi

Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on December 10, 2015, 04:27:52 PM
Nisam ih probao, taze su. Ovo za promašaje, pih, ne znam. Ako se to bude dešavalo rešiću problem čupanjem zadnjeg para nogu. I ovi što love klena na žive tj. prave skakavce često čupaju ove skakajuće noge. Mada klen kad zine na muvu, on ne zeva samo na noge nego na kompletnu muvu.
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: PredragUE on December 13, 2015, 06:33:28 PM
Konkretno na visnju....
Title: Odg: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on December 13, 2015, 06:45:25 PM
Nema ništa bez ošamućene žabice  :yeswink: :D
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on February 27, 2016, 10:31:16 PM
ove muve ce doci glave mnogim klenovima  :yeswink:

(http://i63.tinypic.com/21aixko.jpg)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on February 27, 2016, 11:01:38 PM
Od kada nas nisi pocastio ovim tvojim mokrim lepoticama... :doh: :doh: :tbumb: :tbumb: :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on February 27, 2016, 11:12:22 PM
da ne vezujem za neke kolege ko zna kad bi bila neka slika . za sebe se setim u zadnjem trenutku , dan pred ribolov da ih namotam  ;D nema bolje podvodne muve za klena . kao sto su fazan i zec standard za pastrmku , ova je za klena obavezna
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Strelac on February 28, 2016, 09:39:26 AM
Sale, motaš li im neka rebra ili ne, čisto trajnosti radi?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on February 28, 2016, 10:15:51 AM
ne motam . to mi komplikuje izradu , ima operacija vise , a nista ne utice na upotrebu . umesto toga upredem isperke pauna i osnovni konac i sve zajedno namotam na udicu . sasvim je cvrsto i trajno kada se tako odradi  :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Baki-Pa on February 28, 2016, 11:36:14 AM
Koje su to udice?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: neca011 on February 28, 2016, 12:02:23 PM
Ovo telo ti je samo paun?
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on February 28, 2016, 08:01:00 PM
udice su gamakatsu f11 2sh vel.8 a telo je samo paun 5-6 isperaka upredeno sa osnovnim koncem  :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on February 28, 2016, 09:29:10 PM
kako vam se cini ova egzibicija? klen kiler 2016  ;D ...

(http://i63.tinypic.com/2prwsjp.jpg)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: eko on February 28, 2016, 09:52:01 PM
Sale, dobre nimfe...
A i fotka je vrh  :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on February 28, 2016, 09:57:10 PM
Sale... :drool: :drool: :drool: :tbumb: :tbumb:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on February 28, 2016, 10:00:22 PM
marko , ervine ...kada te majstori pohvale onda znas da si dobro odradio posao  ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drogi on February 29, 2016, 10:27:41 PM
Bravo Sale!
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: smoker13 on March 14, 2016, 12:56:47 PM
Bambula box  :)
#10
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: neca011 on March 14, 2016, 01:07:16 PM
Ala si smanjio sliku  :doh:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on March 14, 2016, 01:09:43 PM
Miđž-bambule  :hammer:
E moj Neco ljudi vežu na 32# a ja ispod 10# ne mogu više  :bleh:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: smoker13 on March 14, 2016, 01:29:32 PM
Ala si smanjio sliku  :doh:
Ma zajebo se... sad cu novu okaciti...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: smoker13 on March 14, 2016, 01:30:55 PM
Eo...
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Baki-Pa on March 14, 2016, 02:56:58 PM
Ko da si ih radio na strugu.  :whistle:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: KLENAROS on March 14, 2016, 03:05:54 PM
Prva dva-tri reda bih i koristio :)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: smoker13 on March 14, 2016, 03:14:05 PM
Ko da si ih radio na strugu.  :whistle:
Skoro da jesam... ceona brusilica!  ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: neca011 on March 14, 2016, 03:31:04 PM
Javi rezultate kad testiras  ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mafke Fly on March 14, 2016, 04:29:16 PM
kako vam se cini ova egzibicija? klen kiler 2016  ;D ...

(http://i63.tinypic.com/2prwsjp.jpg)

  Ovo u suvoj verziji,sa bogato naperenim crnim haklom je bukvalno najlovnija klenovska imitacija po meni. Posebno kasno popodnevni ribolov  do pocetka veceri do u sam mrak. Ni sam ne znam zasto sam prestao da pravim nesto slicno  :hmmmm:

 Ime,ovo odradi bar 4 kom. suve  i odusevices se. Udice sa duzim vratom kao Gamakatsu F 11 10 -ke  ;)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: drrakic on June 14, 2016, 10:42:07 AM
Kako se posteni nalazac moje morell nepotopljive kutije nije javio morao sam da krenem sa obnovom kolekcije leto 2016 - levo za klena a desno i za bucka a za pastrmku nista
I jos nesto , od sada koristim samo jeftinije metalne kutije sa otezanjem kako ne bi otplovila nizvodno  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: sasats on June 17, 2016, 08:38:04 PM
udica dugacka osmica ...

(http://i63.tinypic.com/15rdsf9.jpg)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: radezamora on June 17, 2016, 09:24:39 PM
ubitacna za reke poput pepeljuse kod krusevca/ispod pruge/, i sve manje  zapadnomoravske  recice- pritoke sad kad morava zauzduje a  kako  stanje je bilo  ovih zadnjih dana
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on October 28, 2016, 01:19:55 PM
Komplet vestackih musica,nemenjenih musicarenju klena. Bambula (klasicna crna i osa bambula), klenova buba, Nisavska vestica,zunzara,majka dana,loco bube,bakarne bube,paunova buba,palmeri,petrovicev mrav...

 Pozdrav.
 Marko.
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: tommylee on May 13, 2017, 11:44:32 PM
Jedan komplet za klena  :whistle:
(http://i66.tinypic.com/66vsyx.jpg)
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on January 07, 2019, 06:29:38 PM
Dvodelna osa od balze..nezamenljiva kod mušičarenje klena.
#8
Title: Re: Cime konkretno na klena ?
Post by: Mašić on January 09, 2019, 12:54:13 AM
Vatreno narandzasta osa..#8..