www.musicarenje.org

Tereni => Ciprinidne reke i kanali => Topic started by: vlajkoni on June 19, 2007, 05:21:54 PM

Title: Nera
Post by: vlajkoni on June 19, 2007, 05:21:54 PM
Ja licno mislim da ime ove reke treba da se pise VELIKIM slovima.
Klenovi auuuuuu mixe ti bi se tamo nastanio. Jedan od oko 4-5 ma necu da pisem o tome me je gledao.
Ako moze neko da pomogne!!!!
Title: Re: NERA
Post by: dr.lucky on June 19, 2007, 06:00:36 PM
Piši druže molim te. piši  :drool: :drool: :drool:
Title: Re: NERA
Post by: lazza on June 19, 2007, 06:36:12 PM
Samo cekam Sebastian da nam se javi ... Ima dosta on da kaze o ovoj reci...
Nisam imao prilike da pecam na njoj ali sam video kakva je lepotica!
Title: Re: NERA
Post by: pedjabg on June 19, 2007, 07:48:41 PM
 :D :D :D A o prevrtljivim stukama da i ne govorimo :hammer: :hammer: :hammer:
Crni Vlajko, kud se seti Nere! :blush:
 A stvarno ima klenova nad klenovima. Ali da ne stetim Vlajku merak na klenovi.
Samo cu s cetvrt vijagre o stukama.  :D :D :D
Title: Re: NERA
Post by: Mixmaster on June 19, 2007, 11:31:24 PM
 Danas sam ušao u "zonu" klenova. Dosta je bilo zezanja sa sunčanicama, crvenperkama, bodorkama, štukama, pastrmkama i sličnim smejurijama. Ovo je zemlja klenova i ako hoćeš da budeš ozbiljan mušičar moraš da budeš i klendžija. Danas počinje pravi "show". Trajaće sve do hladnih oktobarskih dana. Dosta je glupiranja po vrletima, kamenjarima, zmijarnicima i muljevitim barama. Sada se mušičari pored zrelih višanja, pšenice, džanarika, dudova, a potrajaće ova "klenijada" i do kajsija, šljiva, pa i grožđa. Leto! Gaža bez čizama i kombinezona. Bermude i patike.
 Ko li izmisli da su najlepši predeli na planinčinama? Meni je lepše u dolini klenovske reke. Dok ulazim "bos" u prijatnu vodu, fleširam...
 Ova NERA je izgleda mnogo dobra mušičarska voda. Možda najbolja u Srbiji. Danas sam bio na pola puta do nje i ulovio svog najvećeg klena mušicom (bambulom). I Pera je poboljšao lični rekord. Moj klen je bio 1625 g, a njegov 1455 g.
 Kad dođem na NERU, popraviću svoj skromni rekord, bar za 1000 g! :tbumb: :tbumb:
 Vlajkoni, pobratime slatki, piši o toj reci i njenim klenovima. Čitao bih o tome do smrti i ne bi mi dosadilo. :lol: :lol:
Title: Re: NERA
Post by: lazza on June 20, 2007, 12:43:17 AM
Gde si to bio bre? :O Alal ti ... Kaci slike!!!
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on June 20, 2007, 12:11:25 PM
Eeeeeeeeeeeeeee......lep topic narode....lepa reka....

Kao prvo moram da napomenem važnost posedovanja pogranične dozvole za ribolov na reci Neri. Ako ste avanturističnog duha i pored riba da je mogučnost ulova kakavog dana u rumunskom ili srpskom zatvoru, ili kakvu kaznu...onda samo štap u ruke i juriš  :D Ja sam zbog neinformiranosti završio u rumuniji sa lisicama na rukama  :hammer: :D Hvala Bogu sve se rešilo u jednom danu i navečer sam več bio na sigurnom (kod kuće - kod familije gde sam i bio u gostima). Takvi slučajevi bez kazni sa lepim krajem je jako malo, tako da vam preporučujem pograničnu dozvolu  ;)

Nera je reka sa vrlo izmenljivim tokom, njeno korito pa i obala je uglavnom isprepletena podvodnim žilama ili izvorima - dakle reku neru napajaju i izvori ili izvorska pitna voda. Na mnogim emstima sam pio vodu iz obale nere...dovoljno je da se nađe izvor (kojih ima dosta) iskopa se rupam i neko vreme se pusti da voda odteče, napravi se malo jezerce, talog peska se spusti i voda je pitna. Na neri sam tako vrlo često pio vodu, čak smo punili flaše i nosili kući. Čak sam sreo čoveka koji je iz BG i sam  je pio tu vodu i tvrdio kako su sa nekakvog bg instituta za vodu ili tako nešto potvrdili izvanrednu kvalitetu te izvorske vode. Nera je uglavnom čista i bistra reka. Na prvi pogled sasvim jednaka salmonidnim rekama. Izmenjivoga je dna...šljunak, pesak (mivka), mulj...pa mešano. Obala je svuda jako zarasla tako da sam dolazak na neru i ulazak u vodu je pravi doživljaj   ;) Loviti u vodi gde je dubina uglavnom svuda do pojasa u ambijentu gusto obrasle obale (drveče i grmlje) je nešto posebno. Kada naiđete na mesta gde izvire voda imat če te osečaj da ste u kakvoj alpskoj reci  :) inače se da loviti u šorcu...neopren i ostalo vam nije potrebno...voda nije preterano hladna, baš je onako prijatna  ;) ko u malo svežijem bazenu :)  ;) Zbog nevremena se dešava da po koje drvo padne preko cele reke pa u takvim slučajevima ako želite nastaviti sa češljanjem reke morate se prepeti preko krošnje  :D ;) ja sam imao takva iskustva...nešto fantastično...pravo avanturistička reka, nepredvidljiva. Čak na nekim zavojima ima i lepe brzake kao sve salmonidne vode.
Od ribe sam lovio klena...ali nikada onog velikog glavonju...nisam ga opazio jer u mojim prvim obilascima nere nisam koristio polarizaciske naočare, u drugim obilascima nisam imao previše vremena da detaljnije prečešljam neru nego sam lovio onako samo na koji sat i to odmah u blizini auta. Uglavnom sva pristupačna mesta su često posečena od strane kupača, ili kopača šljunka...tu su dakle i negativne strane. Bolja mesta, mesta koja obečavaju uspešniji ribolov, mesta sa kapitalnim ribama su malo udaljenija i treba neko vreme da se probijate korz obraslu obalu ili samu reku. Satazica tu baš i nema tako mnogo, morate si ju sami napraviti...npr. mačetu u ruke i juriš  ;D Samo hodanje po reci mora da bude vrlo pažljivo...postoje tu i virovi i zamučenija mesta...uvek imajte i neku dozu opreza...Nera je zahtevna i nepredvidljiva izuzetno lepa reka.
Uspeo sam čak i par skobalja da bocnem sa nimfom ali su mi svi otpali. Bocnuo sam i po neku manju mrenicu. Tehnika šunjanja za klena je ovde vrlo važna...čak i oni mali kleniči od 500gr su jako plašljivi. Probat ču da opišem kako sam ih ja lovio. Bio je to uglavnom lov sa obale jer je na tom mstu bio svuda mulj i nije bilo za hodanje kroz vodu. Dakle obala obrasla kojekakvim travama i metarskim korovom...zabacivanje je zahtevalo pošten trud....a pri tom i voditi računa da te riba ne opazi....zabacivati tako da ne kačiš visoki korov i grmove. Najpre sam izvuka nešto špage sa čekrka. Polako sam nabijao špagu ali na takav način da sam muvu imao u rukama i tek na kraju zbačaja ispustio. Jedino takvom neimenovanom tehnikom mi j euspelo pravilno plasirati muvu a da pri tom nisam kačio izuzetno obraslu obalu...na nekim mestima sam mogao zabacivati i klasičnom tehnikom mahanja ali na krače distance...Takva mesta su zaista zahtevna, ali na mestima gde je rečno dno od šljunka i peska nema problema...tu zabacujete sasvim normalno i bez problema buduči da ste u vodi do pojasa. Od ribe ima skoro svega. Pored nere postoje i bare koje se napune raznom ribom prilikom poplava....tu domačini znaju uloviti ogromne primerke štuke. Ribe koje sam ja najčešče viđao su, skobalj, klen, mrena, pa male beovice, grgeče...tu je i jaz, štuka, som...no smuđa ima nešto više nizvodno prema ušču nere u dunav. Verovali ili ne u neri se još uvek da pronači i kakav grumen zlata, kada je nera visoka i poplavljuje, u svoj svojoj sili zna da kotrlja stene sa rudom zlata...sve to zna da proputuje i pravca karpata...tako su mi barem objasnili starosedioci. A da zlata ima ima ga, ali ne u tolikoj meri da bi to država eksploatisala + reka je pogranična.
Svi moji dosadašnji izlasci na neru su bili sa ne tako adekvatnim priborom i muvama, ali ipak sam lovio...sada kada sam mnogo više opremljen i veštiji u samom mušičarenju verujem da bi na Neri stekao još lepše doživljaje.
Svima preporučujem da posetite tu prelepu reku Neru sa mušičarskim priborom u rukama. Pogranične dozvole u đepove i brigu na veselje  ;)
Na neri se još uvek dešavaju pojave krivolova protiv koje se bore i lokalni ribolovci...ali ne tako supešno. Koliko sam upoznat od ove godine (2007.) dozvole su na tom području Bele Crkve obavezne i pojačana je strogost čuvarske službe...koliko je sve to sada baš tako zaista nemam pojma.  Nera bi mogla biti izvanredna sportsko ribolovačka reka za sve sportske ribolovce (plovak, varalica, dubinka i umetna muva).    Uveren sam da bi se cak i kaliforniska pastrmka tu mogla lepo nastaniti.
Postojio jedno mesto kojega svi domačni preporučuju, ja ga nisam imao priliku posetiti...tamo love bez problema lepe i kapitalne ribe....mesto je u blizini neke osmatračnice u okolini Bele Crkve...

Ah mogao bi da pišem još i još o neri jer je ta reka zaista raznolikog karaktera.
Title: Re: NERA
Post by: dr.lucky on June 20, 2007, 12:25:43 PM
Mislim šta da kažem za text sem
 :respect1: :respect1: :respect1: :respect: :respect: :respect:
Title: Re: NERA
Post by: vlajkoni on June 20, 2007, 12:43:01 PM
Prvo izvinjenje,
Ovo bi po nekoj logici trebalo prebaciti u odeljak REKE. Moja greska.
Imao sam zelju da nekog banacanina isprovociram da nam nesto napise o Neri. Moje poznavanje iste je skromno. Kao sto Pedja napisa bili smo davno i samo jednom. Ako se ne varam Pedjina najveca stuka je ta sa Nere. Pametan covek bacao varalicu i ufatio. Ja sam sa jos jednim nasim drugom muvao na kedera ali nista. Na jednom prelivu smo videli jato 200-tinak komada od malih do pristojnih (1-1,5kg). Da budem iskren nisu me bas nesto ni interesovali klenovi a kamoli da pomislim da cu posle trideset godina "normalnog" pecanja da pocnem da masem. Medjutim najinteresantniji deo se dogodio na jednom viru kad se mom drugu Kici na kedera digao komad lele. Klen ko noga. Voda bistra gledam sta je ovo cudo. Ma ja sam mislio da takvi klenovi ne postoje.  I kao u lose reziranom filmu ispred klena izlece stukica od 15 cm i zgrabi kedera. Normalno klen se vrati na svoje mesto, mi vratismo tu stukicu i bacaj kolko oces ali jock. Pitam ja Kicu vide li ono. "Vide, na svu srecu nije udario 100% bi promasio."
Milion puta smo rekli da cemo se tamo vratiti ali nikako da se sve skocka.
O samoj reci mogu da kazem da je prilicno nestvarna za okruzenje u kom se nalazi. Podseca na planinsku reku a u sred ravnice. Bistra, bar je tad bila, kazu da je stabilnog vodostaja. Uliva se u Dunav blizu Bele Crkve. Inace u tom delu je pogranicna reka tako da ima malo sexa da bi se tamo pecalo. Mora da se ode na karaulu da se izvadi pogranicna dozvola. Desavalo se ranijh godina da rumunski granicari ladno predju kod nas i da pohapse nase ribolovce. Valjda su dobijali ordenje za to ko zna. Od riba ima svega osim mozda pastrmke. Shtuka som skobalj klen smudj... E sad pristupacnost za mahanje??? Tad me to nije interesovalo al mislim da ce da bude gadno. Zbog gore pomenutih Rumuna ne bih bas isao kroz vodu, mada, pa oni su sad u EU mozda i nije lose da me maznu?
Dok ja ovo otkucah Sebastian napisao Seminarski rad.
Svaka cast
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on June 20, 2007, 12:55:31 PM
 thx  :)

Nego sto se tice i granica...malo je nezgodno jer meni su rumuni pokazivali granicne linija ali i srbi...i jedni i drugi su imalo malo cudno izcrtano...koliko se barem sečam...u tim mojim posetama nere grančno kamenje ili oznake nisu baš bile vidljive...nije ih ni bilo a ako je onda posle nevremena je sve nestalo...ne znam tačno, ali granica kao granica je slabo uređena i svakako treba imati pograničnu dozvolu...tačno je da su rumuni hvatali na našoj strani i to ne samo ribiče nego i kupače LOL A za to su dobijali slobodno  i koje kakve nagrade...tako mi rekao rumunski policajac  :)

Nadam se da cu sledeci put da si sredim pograničnu dozvolu i da ču iči na ona prava mesta...
Title: Re: NERA
Post by: pedjabg on June 21, 2007, 08:03:46 AM
Tad kad smo bili, ucinio mi se lepsim vircic sa rumunske strane i malo sam u visokim cizmama pregazio preko spruda, zabacivao i vratio se ziv na srpsku obalu. Ipak, ima ogromnih virova i nisam bas siguran da se kroz njih moze proci vodom. Ipak je to donji tok i takvi sprudovi i lenji brzaci su relativno retki. A klenovi su zaista vanserijske velicine.
Prijatelj iz Bele Crkve mi je rekao da se retko, ali stalno lovi i po koja pastrmka, jer je u izvorisnom delu Nera pastrmska, kanjonska reka. Vec godinama me zove da odemo u Rumuniju, ali nikako da se organizujem. Oko Bele Crkve su ti ulovi pastrmke sporadicni toliko da na njih ne treba racunati.
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on June 21, 2007, 10:40:08 AM
ja sam također čuo za priče o pastrmkama u što sam malo sumnjičav ali opet ne mogu reči da je nemoguče. nego, čuh i priče da je tu davno pre mnogo gofina bilo i lipljana... :-\ ??? :blush: to mi je ipak malo neverovatno...možda nekako u samom izvorištnom delu ali ... sumnjam...mislim da su to lokalne basne...ali buduči da sam gazio neru i pregazio neverovatna mesta koja su identična čistim salmonidnim ovdama hmmmmm...stvarno ne mogu da imam neko mišljenje koje mogu tvrditi sa 100%

šta vi mislite?

ps.
moji iz bele crkve nonstop spominju ogromne skobalje...ogromne...
Title: Re: NERA
Post by: dr.lucky on June 21, 2007, 03:05:56 PM
Prebacih temu na odgovarajuće mesto.
Uh...ta Nera, ta Nera. Deluje mi kao raj, kao reka budućnosti. Samo sam pročitao o novimama da su je bageri razjebali i da više nije kao što je bila, u fazonu poluplaninska reka u sred Vojvodine. Voleo bi da je to neistina, ali mi miriše da je nažalost tačno. Informacije da u gornem delu ima pastrmki uh..balavim po tastaturi :drool: :drool:
Title: Re: NERA
Post by: pedjabg on June 21, 2007, 04:34:56 PM
Jesu, i bageri, i sverceri 90-ih i ko sve ne. Ipak, tu je i verujem da je dobra jos uvek, iako nisam bio... pa moguce i 10 godina, evo vec! A moj prvi susret sa Nerom, bas tu, u samoj Beloj Crkvi bio je isti kao i Sebastijanov utisak: u sred Banata prilazimo reci i cuje se da zhubori, jebo te! ??? ??? ??? I ja pitam drugara, s nevericom, a znam odgovor: "Sta se to cuje, bre???", a on kaze sasvim  8) "Pa Nera". Pridjemo, belasaju se skobalji na prelivu. Tada sam ga i pitao o pastrmkama. :tbumb:
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on June 22, 2007, 11:06:15 PM
Uveren sam da kao sto smo Pedja i ja bili odusevljeni Nerom vec u prvom susretu tako bi ju svi doživeli...a gaženje nere da ni ne spominjem...nego muka mi sto sam danas morao da odbijem poziv od ženinog strica... Imao sam sansu da vec sledece nedelje odem do Bele Crkve na sedam dana...naravno i na Neru, ali trenutno ne mogu nigde na put...neke obaveze >:( i tralala :( iako sam trenutno besposlen ne mogu da mrdam nigde... A jos uvek vredi ono obečanje da ako na Neri maznem škobalja muvom i izvadim ga taj stric od moje žene če da mi kao kupi štap koji zaželim  ;D

Ahhhhh...ta Nera! Ima, ta reka, nešto posebno u sebi iako je daleko od Save Bohinjke a verujem i Ribnika. Ova reka ima nešto zaista posebno ;)
Šta? Idite pa proverite ;) :D  :bye:

ps.
Istina je da Nera više nije ono što je bila nekada... :( ali još uvek se da naći lepa mesta sa krupnim ribama...
žao mi nikako da nađem cd sa slikama sa Nere, imao sam par fotki gde sam ja u vodi do pupka  ;D...slike su rađene nekim starijim digitalnim fotoaparatom i pretpostavljam da nisu neke...ali ako pronađem dobijate to na forumu.
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on July 14, 2007, 12:02:58 PM
Prema najnovijim informacijama - U okolici Bele Crkve na Neri se mogu uspešno loviti grgeči do 1kg :drool:.  Ako je tako to treba iskosristiti  ;) :yeswink:
Title: Re: NERA
Post by: Pedja on January 04, 2008, 12:15:39 AM
Cuo sam dosta toga lepog o ovoj reci ali nikako da nadjem vremena da odem ??????
Ko zna mozda se i naoruzam na par dana onako zestoko..
--POZDRAV MAJSTORY--
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on March 23, 2010, 11:52:46 AM
Seb,ima nekih novih informacija? ;)
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on March 23, 2010, 06:50:36 PM
pojm nemam a na žalost ove godine neću da mrdnem dalje od mesta gde živim....takav poso'
Title: Re: NERA
Post by: Marushani on March 23, 2010, 08:47:55 PM
Rezervat Nera. Steta sto ovde nesmu pravi ribolovci da pecaju, nego prijatelji sumara i cuvara.
Title: Re: NERA
Post by: Marushani on March 23, 2010, 08:50:48 PM
... Da nera ima pastrmke, i to velike
Title: Re: NERA
Post by: Marushani on March 23, 2010, 08:56:06 PM
evo i karte tog rezervata.
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on March 24, 2010, 07:56:04 PM
od nekih domaćina sam čuo da su u neri znali ponekada da ulove pastrmku a kada sam gazio po neri išao sve više ka rumuniji pronašao sam terene sa dubinom od oko 3m gde je po dnu sitan pesak i sve se vidi ko na dlanu, voda tamo nije tekla previše brzo a izgledalo je sve kao neki pastrmski raj samo što pastrmki nisam vidio. Na dnu tu i tamo neki veći kamen, drvo....ma predivno mesto ali ja sam tada lovio samo klenove nimfom. Nera je za mene jedan poseban fenomen, to nikada nije ista reka....svake godine kada bi došao zatekao bi tamo neku drugu reku a samo ime bi bilo isto. Korito se drastično promeni posle velikih voda, ostrava se mnogo promene ili totalno nestanu a pojave se nova na drugim mestima. Kada se smiri, vode se povuku, vodostaj postane nizak da se po večini reke može gaziti a da je to dubine oko 120cm onda to postane prava mala čarobna rečica u kojoj je veliko zadovoljstvo mušičariti. Ona još uvek valja zlato sa karpata.
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on March 28, 2010, 07:21:30 PM
cek,ovo je u Rumuniji....ako je ovakva NERA i kod nas,ja ne znam sta sam ja cekao do sad???sto jos uvek nisam otisao tamo???sta treba od dokumentacije,Seb,kazi pa da odem!!!! :drool: :drool: :drool:
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on March 28, 2010, 07:49:33 PM
pogranična dozvola i obavezno nosi neki lični dokument mada najbolje pasoš da ne odeš u turizam kao ja  :hammer:

imaj i pograničnu kartu jer granica je često neuređena i tako ne vidljiva. Nera nije granica, samo ponegde je ona granica ;) Lepo su mi to pokazali ljudi koji rade na granici  ;)
Title: Re: NERA
Post by: Markovic on April 05, 2010, 11:17:03 PM
Ko posecuje Neru u Srbiji trebalo bi i Dubovacki razliv da poseti.Posto nije daleko od usca Nere.
Strasne Stuje tamo ima  ;)
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on May 05, 2010, 01:55:44 PM
glupa pitanja al jbg...gde se vadi pogranicna dozvola?
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on May 06, 2010, 11:21:53 PM
valda kod policije  ??? :blush:
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on May 07, 2010, 12:54:42 AM
 ;) hvala!jbg,ne znam,nikad je nisam vadio,a tako zelim da odem na ovu vodu.... :drool:
Title: Re: NERA
Post by: vlajkoni on May 07, 2010, 04:04:09 PM
Dozvola se izdaje na karauli!!!
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on May 08, 2010, 12:34:42 AM
a ona je?gde?bas nikad nisam isao  na neru,zato pitam.... ::)
Title: Re: NERA
Post by: vlajkoni on May 12, 2010, 04:00:18 PM
Mislim da se mesto zove "Vracev Gaj"
Title: Re: NERA
Post by: sebastian on May 12, 2010, 06:48:26 PM
Inace Nera je reka kojoj se korito I njena krivulja pa cak I stuktura dna menja svake godine. Desi se da nadjes mesto ko iz price lepo a isto tako uzasno, mutno, nepristupacnu. Nepredvidljiva je I isto tako ulovi. Moze biti kao iz najlepsih snova ali I kao ruzan kosmar ili ti mora. Ako se vadi pogranicna pametno je prethodno pregledati terene na kojim se zeli loviti. Priupitati nekoliko belocrkvana koji tamo love za par informacija I tako to. Pozanimat se treba! Inace steta love za pogranicnu ako je situacija na vodi nikakva.
Title: Re: NERA
Post by: NajIgor on June 10, 2010, 10:44:25 PM
a ona je?gde?bas nikad nisam isao  na neru,zato pitam.... ::)

Tomose druže, rekoh ti ja da moramo da se spremimo ove godine za Neru, pa da i Sebastiana dogodine vodimo na pecanje. Sramota mi vrščani a nepoznajemo tu predivnu reku, ima da napravimo diverziju na karaulu ako treba ;D
Šalu na stranu, verovatno u najskorije vreme idemo na Neru i dobićete najsvežije vesti od tamo, znam samo iz pouzdanih izvora bilo ove godine velikog krilvolova (sa sve strujom) na ušću Nere u Dunav, a i u ostalim delovima neverujem da su je baš štedili. Ipak nemogu oni sve to da unište, neda se priroda još uvek nadam se :tbumb:
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on June 11, 2010, 12:11:46 AM
idemo,vala!!! :yeswink:
Title: Re: NERA
Post by: NajIgor on July 27, 2010, 09:38:59 PM
Evo ja juče službeno bio do Bele Crkve i napokon otišao da po prvi put vidim tu reku o kojoj sam dosta slušao. Nažalost ova subotnja kiša, tj oluja ja učinila svoje, reka je jako mutna i velika, od lokalnih stanovnika saznao sam da je do tad jedno 10-tak dana bila odlična i čak puna kupača! Na prvi pogled delovala mi je mnogo divlje i neverovatno brza, tu gde sam bio, stvarno ima dosta lepih mesta i celom njenim dužinom moglo bi se jako lepo mušičariti. Bio sam na tom glavnom ulazu iz sela (Vračev Gaj), počinje sa "plažom" i onda se može čak i kolima uz njen tok. Jedan lokalni pecaroš videvši kako mušičarim, rekao mi je da tamo malu dublje njenim tokom su pre nekoliko dana neki mušičari na skakavca dobijali lepe komade, neki i do 1kg! Samo da se izbistri, sigurno ću je ponovo posetiti, deluje stvarno prelepo, iako je bila veoma loša situacija. Jedino me interesuje, da li neko zna da li je uvek tako brza, juče je bila baš jako, bukvalno da sam morao svakih par sekundi vaditi mušicu!
Evo nekoliko slika i trenutne situacije:

Title: Re: NERA
Post by: sebastian on July 27, 2010, 10:02:55 PM
ima tu svega a pod vrbama kao na zadnjoj slici svasta moze da iznenadi  ;)
Title: Re: NERA
Post by: Marushani on July 28, 2010, 07:13:01 AM
Nije uvek tako brza, bar u rumunskom delu. Ima mesta gde jedva tece, u tom delu je bas siroka.Dobro bi bilo da si ti uzeo nekom broj telefona iz tog kraja, pa kad budes isao da se raspitas za nivo vode, bistrinu itd... i kada budes isao da  javis i meni :)
Title: Re: NERA
Post by: NajIgor on July 28, 2010, 09:02:45 AM
Eh kolega, bio sam prvi put tamo, pa nikoga ni ne poznajem jos, a plus naleteo sam na neke rome, pa cini mi se da nisu imali mob  :( :D Naravno da bi to bilo super, kad bi znao kakva je situacija i da ne lomim kilometre za dzabe!
Koliko vidim ti si iz Rumunije, koliko ti je udaljena Nera, koliko si od Srb?
Title: Re: NERA
Post by: thebane on July 30, 2010, 01:22:20 AM
Pozz za sve, za pocetak da vas informisem o stanju reke.. Identicno je kao sa slika, braon pa braon...Medjutim, ne treba
da prodje dug vremenski period da bi se izbistrila..
Postoje 3 dela tj. uredjena prilaza Neri na kojima sam ja bio i pecao, uzvodno selo Kusić, Bela Crkva i selo Vracev Gaj
sa koga su i fotografije..jedino nisam bio (pecao) na uscu u Dunav kod Palanke.. Uzvodno se najpre izbistri pa tek onda
ovo ostalo.. Sto se tice pogranicne dozvole,mislim da nije neophodna, ali sam u par navrata video pogranicnu policiju,
koja je verovatno tuda prolazila radi svercera, ako ih jos uvek i ima.. Prosle godine u avgustu je bila izuzetno pogodna
za pecanje, vodostaj nizak, bistra..Ove kise ce valjda da prestanu, nadam se.. osim ako nije uvertira za 2012 :)

pozz jos jedanput, ako nekog nesto zanima...
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on July 30, 2010, 01:25:15 AM
Pozdrav,thebane!!dobrodosao na forum!bar cemo imati sad info iz prve ruke.... :D
kakvi su klenovi odatle?cuo sam svasta o mrcinama sa Nere..... :)
Title: Re: NERA
Post by: Šone on July 30, 2010, 07:38:33 AM
I ja sam čuo da ima lepih komada u blizini Bele Crkve !
Title: Re: NERA
Post by: thebane on July 30, 2010, 09:08:20 AM


Da ima ih, naravno kad se malo stabilizuje ovo vreme..
pozzz
Title: Re: NERA
Post by: NajIgor on July 30, 2010, 10:06:30 AM
Uff vreme, evo i za vikend najavljuju kisu, kako onda da se nesto izbistri :doh:
Inace klip je super, na kom si delu Nere to snimao?
Title: Re: NERA
Post by: thebane on July 31, 2010, 11:06:22 PM
Inace klip je super, na kom si delu Nere to snimao?

Belocrkvanski deo Nere.. tad je bila bas niska i bistra..
Title: Re: NERA
Post by: NajIgor on August 01, 2010, 12:44:37 PM
Bili juče od ušća pa na gore, situacija ista kao sa prethodnih slika, još  uvek boje kafe :'( Oće li se ove godine izbistriti više :hammer:
Title: Re: NERA
Post by: tomos rider on August 01, 2010, 01:19:51 PM
tesko..jucerasnja a i pomalo danasnja kisa,opet...... :doh: dokle vise.........Karas se nece razbistriti do decembra.........a na Neri pecamo tu negde oktobra..... :D
ej,Igore,ne zaboravi da odemo do CENTRA! :D :D
Title: Re: NERA
Post by: NajIgor on August 14, 2010, 11:30:44 PM
Evo danas bili kolege sa sajta Tomos Rider i Milićecvicv kao i moja malenkost do Nere. Napokon situacija mnogo bolja i bistrija, iako je u tom delu u toku noći palo dosta kiše dočekasmo da vidimo bistru Neru u nekom njenom delu!
Bili smo u vraćevgajskom delu i obišli je skroz ( ja čak završio i do komšija Rumuna), naravno bez susreta sa pograničnom  :tbumb:
Ma mnogim mestima je kristalno bistra, a na nekim još malo mutna, ali ponajviše zbog kiše. Najviše me brine šta smo jako slabo prošli sa ulovima, a nismo nešto ni videli klenova, palo ja par malih komada, ali za takvu predivnu vodu jako malo. Nadao sam se da ću ih barem videti u većem broju, možda ih ima na nekim drugom delu u većem broju :blush:

Evo i nekoliko slika sa trenutnim stanjem  :tbumb:


Title: Re: NERA
Post by: emporio djuzini on August 31, 2010, 12:01:25 AM
POZDRAV MUSICARIMA PLANETE ZEMLJE IZ BELE CRKVE.

NERA JE STVARNO PRELEPA "PLANINSKA" REKA

ZIVIM U BELOJ CRKVI I CEO ZIVOT ODLAZIM NA NERU.

PECAO SAM I NA OVO I NA ONO
I MRENU I KLENA I CRVENPERKU I ONU NAPAST OD MALOG SOMICA ( JEZERA OKO NERE ), ZA PASTRMKU SAM SAMO CUO PRICE, DA JE IMA U RUMUNSKOM DELU.

MUSICARIM OD JUNA I DO SADA SAM DOBIJAO SAMO KLENA.
A STO SE TICE SKOBALJA, IMA IH VISE NEGO KLENA I VECIH KOMADA.

NISAM UHVATIO NI JEDNOG, A HVATAJU GA NA TAKMICARAC, DUBINAC ITD.

STVARNO IH IMA MNOGO I DOSTA SU VELIKI, PA AKO NEKO ZNA KAKVU MUSICU NAPRAVITI NEK JAVI, DAL TREBA SAMO MOKRA IL MOZE DA UZME I SUVU MUSICU.


BISTRO
Title: Re: NERA
Post by: emporio djuzini on August 31, 2010, 12:08:55 AM
za malo da zaboravim?!

http://www.youtube.com/watch?v=ZwXBDEo0Sjw
http://www.youtube.com/watch?v=GvkDTQIvyig        reka Lim kod Berana
http://www.youtube.com/watch?v=1sv8UngR32Q

Title: Re: NERA
Post by: emporio djuzini on August 31, 2010, 12:14:06 AM
Za malo da zaboravim !?

http://www.youtube.com/watch?v=GvkDTQIvyig
http://www.youtube.com/watch?v=1sv8UngR32Q
http://www.youtube.com/watch?v=GvkDTQIvyig
Title: Re: NERA
Post by: Goci on August 31, 2010, 12:18:00 AM
Pozdrav kolega i dobrodošao na forum!  :)

Skobalj se najlakše da prevariti na imitacije larvi insekata, račića, crva...
Title: Re: NERA
Post by: saleja on August 31, 2010, 12:24:39 AM
Svaka reka ima svoja pravila, jako je to zajebana zivuljka za musicarenje... mozda bas kod tebe moze uspesno da se lovi, ja do sad nisam uspeo, cekam zimu pa da probam..
Title: Re: NERA
Post by: emporio djuzini on August 31, 2010, 12:33:48 AM
Hvala
Title: Re: NERA
Post by: emporio djuzini on August 31, 2010, 12:35:03 AM
NERA nikad bistrija

al evo kise

STETA
Title: Re: Nera
Post by: NajIgor on August 31, 2010, 08:32:02 PM
Joooj ta kiše više, ove godine :doh:
Title: Re: Nera
Post by: tomos rider on August 31, 2010, 10:32:17 PM
nikad gora..nikad gora.nema dalje......nadajmo se da je bar povoljno uticala na mrest ribe ove godine...i da ce stukolov bar biti ludnica..... :)
Title: Re: Nera
Post by: NajIgor on September 01, 2010, 05:50:40 PM
oće oće :tbumb:
Title: Re: Nera
Post by: Marushani on September 01, 2010, 05:53:25 PM
u subotu je bio moj prijatelj na neru u rumunskom delu i malo severnije od vas, kaze da mu je najbolji ribolov ove godine bio, cak, dok je pecao klena na musici zakacio i veliku stuku ali ne za usta nego za telo, zamalo da je izvuce van.
Title: Odg: Nera
Post by: NajIgor on May 16, 2011, 12:28:32 PM
Evo situacije na neri od 15.05. voda se dosta izbistrila i polako dolazi na svoje  :tbumb: Mislim da će baš kad se završi zabrana klena biti spremna, ako nebude bilo nekih većih kiša  ;)  Klena još nema na površini, mislim da je još u mrestu  :tbumb:
Marushani kakva je situacija kod tebe, čuo sam da si bio u ZR, kad ćemo više napraviti jedan skup, evo CatiZr svratio do mene za vikend, kaže da je i tebe zvao  :tbumb:

Title: Odg: Nera
Post by: catizr on May 16, 2011, 02:22:17 PM
Najlepsa reka na kojoj sam bio do sad (ne racunam Lasvu i Ugar tamo sam odrastao),ko bi rekao da je ovo u banatu ;D
Title: Odg: Nera
Post by: Šone on May 16, 2011, 05:28:28 PM
Previše bistro za Banat  :D ja sam se iznenadio kada sam čuo priče o Neri ...
Title: Odg: Nera
Post by: sebastian on May 16, 2011, 07:06:10 PM
da, da, ima na njoj prekrasnih mesta kakvih mnogi koji tamo nisu bili ne mogu ni zamisliti  :yeswink:
Title: Odg: Nera
Post by: NajIgor on May 16, 2011, 11:17:17 PM
Ja sam tek počeo da ih istražujem i odmah uvideo da kriju mnogo više nego što se na prvi pogled može videti, a mesta, kao što možete videti ona su tek priča za sebe  :yeswink:
Nadam se da će samo uspeti da se barem malo izbori sa ovim mukama koje svaku reku prate  ;)