Author Topic: ZAKON O RIBARSTVU  (Read 3000 times)

Offline Sjekloca

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 913
 • Mi chiamo Bertorelli...
ZAKON O RIBARSTVU
« on: October 23, 2007, 11:59:02 AM »
Da se vise ne lomatamo oko bezveznih stvari, zamolio bih moderatora, administratora ili vec neko odgovorno lice da ovaj topik odvoji kao posebnu rubriku i obelezi je CRVENIM SLOVIMA

http://www.vojvodina.co.yu/propisi/ribarstvo.htm

Svako nepostovanje zakona, kao i navodjenje drugih lica na nepostovanje zakona je, po Krivicnom zakonu Republike Srbije, krivicno delo.
Ako pretendujemo da budemo ozbiljan forum, trebalo bi da ovaj Zakon lepo citamo i jos lepse ga se pridrzavamo!

 >:(
« Last Edit: October 23, 2007, 12:00:26 PM by Sjekloca »
Hasta la vitoria siempre!

Offline Mixmaster

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6150
Re: ZAKON O RIBARSTVU
« Reply #1 on: October 23, 2007, 12:26:47 PM »
 Ovo je veoma korisno! Da sam korisnik-gazda nekog ribarskog područja, uz prodatu dozvolu obavezno bih uručivao ribolovcu i jedan odštampani primerak ovog zakona.
 Mnogi od nas bi menjali zakone i prepravljali ih po svom ukusu, ali ovo je ono što važi i moramo ga se pridržavati. Možemo kritikovati i moliti Boga da se ono što nam se ne sviđa promeni, ali ne smemo ga kršiti. U stvari, ima ko sme. Ja, ne.
 Na primer, meni se ne sviđa što je u osnovi ovog zakona sportski ribolovac ipak stavljen u isti koš sa privrednim i, izostaje aktivnost ministsarstva za sport. Ljudi koji su pisali ovaj zakon nisu bili dovoljno mudri da procene da je sportski ribolov čist sport i nema nikakve veze sa ribarstvom. Naravno, ima mnogo više veze i sa kulturom, pa i obrazovanjem.
 Za mene kao sportistu, zapravo je uvreda da me neko svrstava pod ribarstvo. Voleo bih da o mojoj aktivnosti brinu ministri za sport, kulturu, obrazovanje i slično, pa da oni pišu zakone o sportskom ribolovu, a ne stručnjaci za poljoprivredu i ribarstvo.
 Da li sam prekršio zakon, ako sam ga kritikovao? Ako jesam, odmah se pakujem i spremam za apsu.

 P.S. Samo jedan isečak iz ovog zakona, koji će sasvim sigurno izmamiti prvo osmeh, pa onda gorki plač mušičara i ostalih ribolovaca Srbije:
"...rezultat dugogodišnjeg rada na zaštiti i očuvanju riba s jedne strane..."
 Ovu rečenicu ću da uveličam, odštampam, pa uramim i zakačim iznad radnog stola, da me podseća da sam malouman  :hmmmm:.
« Last Edit: October 23, 2007, 12:30:58 PM by Mixmaster »

Offline pedjabg

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1553
Re: ZAKON O RIBARSTVU
« Reply #2 on: October 23, 2007, 01:27:04 PM »
 :tbumb: KOnacno si poceo da slusas nekog, ne verujem da si to sam smislio. Treba da uramis i obesis i cesto pogledujes, kako bi uvek imao predstavu ko si i gde si.
Ali avaj, ipak moras malo da se strpis u brze-bolje iznetim kritikama: ovo je tek jedan od proslih predloga novog Zakona o ribarstvu, a ne aktuelni, tj. trenutno vazeci. Radi prave informacije, taj predlog takodje nije vise ni kao predlog aktuelan, jer se na zakonu radi i dalje, pretrpeo je vec znacajne izmene, a sto se musicarenja i ribolova uopste tice, njegovo maticno ministarstvo ostaje zasad isto: Ministarstvo zastiite zivotne sredine. Medjutim, tvoji komentari pokazuju ne samo koliko nepazljivo citas, nego i koliko ne razumes i ne poznajes procitano, ali to i dalje nije apsolutno nista novo. Tvoja navodna teznja za kulturom, obrazovanjem i vaspitanjem pod stare dane ne samo da je previse okasnila (svako je imao priliku za to, sam je kriv), vec ne verujem da vise iko veruje zaista u nju znajuci te.
Sta je za tebe uvreda, potpuno je irelevanto, jer se zakon ne bavi sportstima, vec upravljanjem i koriscenjem ribljeg fonda, ali recenica na koju se ovo odnosi samo povrdjuje tvoju nadnaravnu egocentricnost (zli jezici bi rekli "samozivost", ali ja sam ti naklonjen). O tvojoj aktivnosti mogu da se brinu samo ribocuvari i kolege ribolovci uz Nisavu i druge reke koje posecujes ili si posecivao, a ne ministri, stvarno nemas mere u imaginarnoj zudnji za velicinom. A kritikovati zakon je jedino sto nije kaznjivo u svemu sto si dosad radio tim manirom, ali i to sto ne prepoznajes sta si gresio, a sta nisi pokazuje koliko neodgovorno se odnosis prema formalnim stvarima koje mogu imati raznorazne posledice.
Verujem da je Sjekloca u najboljoj nameri dao link kako bi se musicari i ostali zainteresovani ribolovci informisali o buducnosti. U kompletu sa podzakonskim aktima (svuda gde stoji "Ministar blize propisuje" sledi podzakonski akt) ovaj zakon bi trebalo da nas priblizi SLoveniji i drugim zemljama EU. Interesantno je da su dosad najveci otpori njegovom donosenju dolazili bas iz VOjvodine i iz sektora poljoprivrede i vodoprivrede. Ipak, novine uvek izazivaju otpore, posebno kod neupucenih i neznalica. Apsurno je, nazalost, da i takvi mogu da uticu na njihovu primenu koceci je.
« Last Edit: October 23, 2007, 01:47:20 PM by pedjabg »

Offline Mixmaster

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6150
Re: ZAKON O RIBARSTVU
« Reply #3 on: October 23, 2007, 01:52:59 PM »
 Sa velikom pažnjom i nadom u boljitak pratimo rad zakonodavaca i "stručnjaka". Brine nas samo to što slede "...rezultat dugogodišnjeg rada na zaštiti i očuvanju riba s jedne strane...".
 A ko sam ja? Ja sam onaj što je samo putem uplaćivanja ribarske dozvole dao nekoliko hiljada evra onima koji se, kako kaže i sam zakon, bave "dugogodišnjim radom na zaštiti i očuvanju riba"  :hmmmm:. Tih nekoliko hiljada evra treba višestruko pomnožiti, jer, citiram, brzo se umnožavam. Milioni su u pitanju, tako da, kada razgovarate sa mnom treba da pređete na VI. :yeswink:

Offline pedjabg

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1553
Re: ZAKON O RIBARSTVU
« Reply #4 on: November 10, 2007, 04:42:36 PM »
A koliko vas danas ima unutra? I je li sa vama razgovarao neko ovih dana? Vidim da ste opet svi poceli da besnite i da se kurobesate, vredjate, terate inat i radite slicne stvari kojima ste svi unutra inace skloni.
Valjda posle bude malo lakse, a?

Offline Mixmaster

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6150
Re: ZAKON O RIBARSTVU
« Reply #5 on: November 10, 2007, 08:10:53 PM »
A koliko vas danas ima unutra? I je li sa vama razgovarao neko ovih dana? Vidim da ste opet svi poceli da besnite i da se kurobesate, vredjate, terate inat i radite slicne stvari kojima ste svi unutra inace skloni.
Valjda posle bude malo lakse, a?

Ovo objašnjava sve. Pogrešno se hraniš PedjaBG. Pređi na zdravu hranu i malo češće izlazi na čist vazduh.  :tbumb: