Author Topic: PRAVILNIK SAJTA  (Read 4982 times)

Offline dr.lucky

  • Founding father
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2068
  • Flyfishing or Death
    • musicarenje
PRAVILNIK SAJTA
« on: December 10, 2007, 02:17:40 PM »
Svrha pravilnika je veoma jednostavna. Sajt www.musicarenje.org je internet zajednica sportsih ribolovaca mušičara koji žele da na miru i u normalnoj, zdravoj,  atmosferi diskutuju o mušičarenju. Pravlila koja će biti iznesena su stvorena sa ciljem da se ta atmosfera održi kako bi zajednica kao takva napredovala, a ne da bi administratori i moderatori sprovodili torturu nad članovima.
Na sajt www.musicarenje.org dobrodošli su svi mušičari, ili oni koji to žele da budu, bez obzira na njihovu rasnu, nacionalnu i versku pripadnost i niko nema pravo da ih na osnovu toga diskriminiše. Član koji to bude radio biće momentalno izbačen sa sajta.

Poštovanje ovog pravilnika je obavezno za sve članove

Na sajtu je zabranjeno:
- Podsticanje i širenje mržnje, vređanje i provociranje sagovornika. Poštujte druge sagovornike, bez obzira da li se sa njihovim mišljenjem slažete ili ne,
- Skretanje sa teme i pisanje reda radi. Komentare pišite jasno i nešaljite besmislene poruke reda radi i da bi ste povećavali svoj broj postova. Izbegavati poruke bez smisla koje neće sadržati nikakav konkretan sadržaj, tipa: slažem se, i ja, da, ne, i sl. Bilo da se sa nečim slazete ili ne, ako iznosite mišljenje, to mišljenje i obražlozite ili bar jasno stavite do znanja da se slažete sa nečijim obražlozenjem. Smislenost poruke utvrđujuju moderator i administrator
- Piraterija.
- Korišćenje neprikladnih i uvredljivih tekstova i slika u potpisima i avatarima kojim se vređa nečija pripadnost određenoj društvenoj grupi, naciji, veri i sl.
- Lažno predstavljanje ili korišćenje višestrukih naloga na forumu od strane iste osobe, u cilju varanja i vređanja drugih korisnika ili miniranje normalnog toka diskusije čak iako poruke same po sebi ne krše direktno ni jednu stavku ovog pravilnika!
- Chatovanje po temama. Privatni razgovor između dve osobe koji se ne tiče drugih sagovornika je zabranjen. Postoje privatene poruke, pa tamo vodite privatne razgovore.


Svaka tema i odgovor koji nije u skladu sa pravilnikom biće obrisana bez upozorenja.

Posledice kršenja pravilnika

O sprovođenju pravila staraju se administratori i moderatori. Nedavati im savete u temama, takve teme biće obrisane. Ako imate zamerke uputite ih moderatorima, a najbolje administratoru sajta putem privatne poruke.
- Član sajta, ako se ogreši o pravilnik biće upozoren i biće upućen na ovaj pravilnik. To mu je prva lična greška i ako prihvati upozorenje dato od strane uprave sajta, biće mu oprošteno. Dalji nastavak kršenja pravila vodi kao banovanju u trajanju od nedelju dana. Ako nakon tog vremena korisnik i dalje nastavi sa kršenjem pravilnika, biće trajno udaljen sa sajta.
Administratori i moderatori zadržavaju pravo da ukoliko je korisnik ekstreman slučaj primene i ekstremne metode.

Pitanje odgovornosti i autorskih prava
- Korisnici koji objavljuju komentare odgovorni su moralno, pravno i krivično za njihov sadrzaj. Sajt i uprava ne snosi nikakvu odgovornost za komentare iznete u temama.
- Ukoliko je neki vaš autorski sadrzaj na forumu korišten, a vi želite da on bude potpisan ili uklonjen, kontaktirajte nas sa nekim dokazom da je sadržaj vaše vlašnistvo i dogovorićemo se šta je najbolje za interese obe strane.
- Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasništvo ovog foruma. Korisnici nemaju prava da brišu svoj celokupan učinak na forumu jer se time remeti tok diskusije i atmosfera na forumu i to ce biti sprečeno i sankcionisano od strane moderatora i administratora. Korisnici, takodje, nemaju pravo da traže da se njihov nalog obrise. Ako ne želite dolaziti - nemojte, ako ne želite pisati - nemojte.
- Sav materijal koji se na forumu objavi je zaštićen, i bez pismenog odobrenja administratora nemate prava da ga kopirate i umnožavate ni u koje svrhe
« Last Edit: December 10, 2007, 05:15:42 PM by dr.lucky »
Ljudski mozak je ko potok, što plići, to bistriji