Author Topic: strimeri sa dve udice  (Read 4799 times)

Offline Jovanča

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1245
strimeri sa dve udice
« on: August 17, 2010, 07:53:09 PM »
Je li musicarski ili nije  :whistle:  Priznajem stavljao sam trokraku na tube giglera nakon 100tinu promasaja i poceo da kacim svaku stuku koja se zaleti. meni je ovo ok, mada znam da ce neko da me ispljuje.
O cemu se radi. Secam se, jos kao klinac sam bio zaludjen ribolovom. I dok je musicarac skupljao prasinu od leta do leta cekajucu da na njega okacim nekog skakavca, lovio sam sa caletom na sve konvencionalne nacine. Dok sam po Kaceru hvatao kedere meredovom ili cerencom, cale nije krio odusevljenje kada bih u mrezicu uhvatio nekog veceg klena. Sta ce mu sad krupan klen kada znam da  lovimo bandara?! Nije problem zabaciti jedan stap za stuku sa krupnijim klenom sine... nije mogao da odoli. Sitan keder sitna riba, krupan keder, krupna riba! Time sam se vodio na dalje. Ispostavilo se da je caletova logika potpuno ispravna. Niz godina sam tezio da uhvatim sto krupnijeg klena, kako bih dosao do sto krupnije stuke. Najveca je bila oko 7kg na ogromnog klena. U daljoj, slobodno mogu reci ribolovackoj evoluciji, kada je varalica zamenila sve one silne stapove, kupovao sam sto vece varkre. I to se ispostavilo kao ispravno, posto sam na jednu takvu imao i ogromnog soma. E sada sam tu gde jesam, dalje nemam gde niti imam nameru. Musicarenje  :)   Krenuo sam od pocetka, stigao do kraja, deevoluirao i vratio se na pocetak. Motka, debeeeela struna, Slepacki cekrk 1:1 i nesto malo petla na kraju strune. I tada pozelim nesto drugo. Sta je to sto moze da zameni borbenog lipljena ili veselu potocaru na tankom savitljivom stapicu. Vrlo jednostavno, stuketina od nekoliko kilograma na istom takvom stapicu! i opet se javlja stara teorija, mali keder mala riba, veliki keder, velika riba. Na to me potsetio Sendenca sa nekim linkom koji mi je juce poslao. Posmatram, sve te fenomenalne strimere i vecini nalazim zamerku - kratka udica, ogromno telo. Vec u najavi gomila promasaja! Iz iskustva znam kako stuka izima. kako dugo nosi kedera pa pocne da ga guta i kako na brzinu i u naletu hvata strimera obicno za rep. pa ako hocu ozbiljnog strimera za ozbiljnu stuku, na tih 15+ cm mora da dodje neka udica koje nema u prodaji. Jedino resenje su mi dve udice. Pokusao sam cvrstu vezu, cista glupost. Sajlica kao veza izmedju dva dela, cista desetka, makar na stolu i u kadi. Ostaje da se vidi kako se ovakvi strimeri bacaju 8icom, dok u lovnost ne sumnjam. Drugo, za toliko vremena i materijala koliko iziskuje izrada strimera, sramota bi bilo da ne ulovi ribu  ;D. Trece, ako ce neko na Plavu da me hapsi zbog udice viska, recite mi odmah posto stancujem ove sa dve udice u raznim dezenima   ;D   i na kraju, bilo bi lepo da iznesete  iskustva sa ovakvim strimerima ako ih imate
Pozdrav!
Ko prezivi ovu godinu, sledecu je najebao!

Offline sebastian

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10403
Re: strimeri sa dve udice
« Reply #1 on: August 17, 2010, 08:37:16 PM »
Imam i to su strimeri sa dve udice kraceg vrata povezane sajlom ali to sam pripremio par komada za mladicu jer ona udara uglavnom po sredini tela. Ne vidim problem sto ne bi strimer smeo imati dve udice iako ja i dalje forsiram jednu duicu.

Inače moji strimeri za štuke koje najradije koristim imaju udicu kratkog vrata i širokog luka i do sada nisam imao ni jednog promašaja...proleće, tada ona napada ultra agresivno i ne uvek precizno pa ona promašuje a ne ja tako da je par nerealizovanih "udaraca" ali čim smanjim strmer na 10 do 15cm nema promašaja. Velika štuketina kada se zaleti na strimerče od 15-20cm ga s lakoćom celog usisa jer je mekan i lakše odmah ceo uđe u usta nego prava riba ili neka kruta varalica. To je moje dosadašnje iskustvo. Štuka od 4,5kg proguta mog strimera od 20cm bez problema celoga, zakači se i ne otkači dok je ja ne otkačim...imao sam više takvih riba na takvog strimera a samo jedna udica je gore.
Treba uzeti u obzir i mekoću strimera kojega ona skoro doslovno usisa a ne samo zgrabi/zagrize.

Ovaj sistem sa dve udice se meni dopada:
« Last Edit: August 17, 2010, 09:15:45 PM by sebastian »

Offline strashni

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1579
Odg: strimeri sa dve udice
« Reply #2 on: November 05, 2011, 04:19:33 PM »
U iscekivanju susreta sa Jocom dadoh se u pripremanje strimera...kazu sto veci to bolji za Jocu. Napravio sam slican sistem sa dve udice samo sto u zbiru imaju duzinu od oko 18-19cm, plus kad dodam materijala bice to strimer od 22-23cm plus zastita od celicne zice za prvu udicu...

To sam nekako sam smislio a vidim da je Sebastian vec okacio tako nesto...Kad isprobam sistem javicu. Vodio sam se mislju da dugacak strimer nece biti efikasan ako ga stuja capi za rep...e tu je cekaju dvokrake udice koje se koriste za losos musice...okrenute na gore da ne zakacinju travu  ;) 

Udice sam povezao dugackom sajlom za varalicarenje stuke
« Last Edit: November 05, 2011, 04:20:45 PM by strashni »
Како је велика срећа чистог срца, све заборавља што је опростило, бескрајно сунце чистог ума, сваку молитву прима и жељу испуњава

Offline sebastian

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10403
Odg: strimeri sa dve udice
« Reply #3 on: November 05, 2011, 05:23:31 PM »
 štuka kada se namerači na strimer ona celoga strpa u usta i ne "čapka" ga za repić tako da komotno druga udica može da ti bude i na sred tela....evo jednog današnjeg strimera za mladicu sa dve udice povezane kao gore na slici.

Materijal za telo je slinky fiber u beloj, tan i crnoj boji.

Prošle godine sam i ja navezao za Jocu nešto sa trokrakom odozada ali nikako da odem tamo...ako ga pronađem kačim sliku.

----------------------
DOPUNA :) iskopao sam ga i slikao telefonom, sadaima 23cm inače je bio nešto duži jer sam ga skratio u slučaju da bi ga bacao nekoj večoj mladici pa da se ta druga udica nađe u negde u zoni gde ona napada najčešće.
« Last Edit: November 05, 2011, 05:32:27 PM by sebastian »

Offline strashni

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1579
Odg: strimeri sa dve udice
« Reply #4 on: November 06, 2011, 08:50:23 AM »
Sutra idem kod kineza po nabavku sintetike, super su strimeri  :tbumb:
Како је велика срећа чистог срца, све заборавља што је опростило, бескрајно сунце чистог ума, сваку молитву прима и жељу испуњава

Offline Dewthanawan

 • Newbie
 • *
 • Posts: 2
Re: strimeri sa dve udice
« Reply #5 on: February 23, 2018, 09:24:28 AM »
By reading this content. It made me realize that this is a very useful thing. Very good knowledge.

Offline gegula

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2674
Re: strimeri sa dve udice
« Reply #6 on: February 23, 2018, 04:02:55 PM »
Zbog cega dve???? Nema potrebe za Tim,dok Sam varalicara vobleri su mi imali po jednu udicu napred I na repu,nema razloga zan2 udice po meni,jedna veca ili velika I to je to!!!
always appreciate what you have,there is always someone out there who wishes that had what you have