Author Topic: Gof  (Read 6428 times)

Offline sebastian

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10403
Gof
« on: October 26, 2010, 10:46:11 AM »
Moja skrivena želja  ::) Od svih riba koje žive u Jadranu najviše si želim uloviti ovog močnog i brzog predatora.
Palnirao sam obići ove godine neke obale gde bi ga moglo biti ali ništa od toga. Iako je on riba otvorenog mora isto tako se zadržava i pod strmim stenovitim obalama i živi na dubini od 20-70m (najčešče ga nalaze ribolovci panulaši između 12-15m) ali i on se diže na površinu za jatom sitne ribe gde napravi pravi masakr. Taj spektakl obavezbo prate galebovi. Tako da je moguće ga loviti i sa obale ako postoji ikakva mogućnost spustiti se po strmini do vode. Sa čamcem je naravno to nešto jednostavnije ali moguče je i saobale. Morski ribari bi se možda smejali takvom poduhvatu ali je svakako moguće. Jednom sam imao priliku i gledati jedno manje jato Gofova na baš takvom mestu mada su to bili primerci od možda 5kg. Na otvorenom moru ili nešto dalje od obale su i komadi do metar ipo' i oko 50kg.

Em što je vrhunski fajter na štapu odličan je i u tanjuru sa žara  :lol: i to tvrdim ja koji nisam baš neki ribojedac ali Gofu se ne branim ni na štapu ni u tanjuru  ;) Prvi put sam ga jeo još dok mi je bilo 7 godina a posle toga uveka kada je bila prilika  ;D 

Prelepa riba kako god da se okrene  ;) iako ja sav moj ulov puštam jednoga bi Gofčeta sigurno zadržao  8)Za njega bi koristio štapove od wt10 do wt14 i kojekakve imitacije manje ribe i lignjica.
« Last Edit: October 26, 2010, 11:02:53 AM by sebastian »