Author Topic: Le Chameau  (Read 812 times)

Offline Neo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 263
Le Chameau
« on: March 21, 2019, 08:51:19 PM »
Model Delta Limaille cizme od kaucuka, monoblok - izlivene iz jednog cuga, bez savova. U djonovima, koji jesu gumeni umesani su gvozdeni opiljci sto cizmu cini prilicno sigurnom u vodi, po zemlji i blatu, vlaznoj travi. Mnogo manje se klizem u njima nego u cipelama sa gumom i spicevima, usudjujem se da preskacem sa kamena na kamen u vodi sto sa klasicnim cipelama nije slucaj. U vodama poput Savinje u Sloveniji, Mure u Austriji, Traun, Isar u Nemackoj i slicnim ciji je kamen prekriven klizavom mahovinom jedino pomaze ili filc ili ovakva vrsta djona. Ovo govorim iz licnog iskustva jer ih godinama nosim.
       Pisem ovo samo iz razloga sto sam pre par nedelja shvatio da ja ove cizme rabim nemilosrdno vec punih jedanaest godina i kako mi se cini nemaju nameru skoro da se raspadnu. Ni na jednom mestu se ni desetinu milimetra nisu odlepile. Sva godisnja doba prezivljavaju bez razlike, ako je bas toplo sroljam ih do kolena, izuzetno mekani kaucuk to dozvoljava. Zimi, po debelom minusu, neoprenske ili vunene carape, ispod ulozak od prirodnog krzna. Vrlo udobne za nosenje, velicina je precizna, broj 44 je broj 44. Vrlo lako se ide u cucanj u njima i kleci. Ja kad menjam spot ili vodu bez problema vozim auto u njima. Po cistom osecaju verujem da sam u njima pecao minimum 500 puta. Kilometraza po vodi, kamenju, blatu, travi, granju, trnju, sutu, asfaltu im je zaista velika ali one idu kao i prvog dana, bez greske.
       U pocetku sam ih jos i tretirao Le Chameau sprejem za kaucuk ali kad sam potrosio dozu jednostavno sam prestao. Operem ih posle pecanja i nasadim na stapove za skijanje naopako. Nevidjeno me mrzi da montiram drzace za njih jer je u podrumu i garazi... da ne pominjem.
       Nakon jedanaest godina surovog testiranja mogu iskreno da ih preporucim svima. Ko zeli vrhunske cizme kao alternativu ili back up waders-u moze slobodno da ozbiljno razmotri Le Chameau. Tu je jos jedna poznata firma Aigle, takodje vrhunske cizme od kaucuka i iste cene. Ja sam neko vreme koristio Aigle do kolena ali mi model nikako nije odgovarao, zuljale su me na peti pa sam ih poklonio tastu. Postoje jos par modela, sa platnom iznutra, sa neoprenom, sa malo kvalitetnijim platnom (najnoviji model). Moje su sa normalnom postavom jer mi je bolje da neopren po potrebi navucem nego da mi leti prokljucaju jaja.
        Jedino sto im je cena jaca. U vreme kada sam ih kupio internet jos nije imao razmere koje ima danas i ja sam moje pazario u Berlinu u radnji za lovacku i ribolovacku garderobu i koliko se secam bile su knap € 200.- i sada im je cena relativno visoka, tu i tamo ima ponuda na netu izmedju 140 i 160 evra. Jeste udarac za budzet, ali kad podelim tu cifru sa brojem izlazaka na vodu rezultat je zanemarljiv. I jos ce da mi traju koliko mi se cini. Sa njima ulazim u vodu vec godinama bez pomisli da ce propustiti i kap, to sa waders-om nije slucaj. Svaki put kad udjem razmisljam jer ne znam sta me ceka.

        Evo kako izgledaju cizme nakon vise od jedanaest godina upotrebe. Eh da ne zaboravim, jedino nisu preporucljive za gumeni camac. Jasno, je li?
     
       

Offline zeljo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Le Chameau
« Reply #1 on: March 21, 2019, 08:56:30 PM »
Takođe ih koristim već šestu sezonu.
Čizme su prva liga,peri deri stalno iste.
Topla preporuka.

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk


Offline niko

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Le Chameau
« Reply #2 on: December 29, 2019, 06:56:13 PM »
Pozdrav, što mislis jesu li kvalitetnije Aigle ili Le Chameu?