Author Topic: U potrazi za prvom pastrmkom  (Read 15070 times)

Offline maric

  • Kralj gradačkih lipljena
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6508
  • Kralj Gradackih lipljena
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #105 on: February 25, 2014, 11:15:49 AM »
Hehe...bar si stao sa brojanjem  ;D

E moj Proto nije stao xaxaxaxaxxaxa..

Offline nikola renegade

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 798
  • Pun mi je tuki velikih strucnjaka FF&FT fuck off!
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #106 on: May 13, 2014, 08:25:02 PM »
Pročitah malo pre Lukinu ( X-factor ) priču pa razmišljam kakve li tek mene muke čekaju. Nikad pastrmku nisam držao u ruci, počeo da mušičarim pre pola godine, ne znam ljudski ni da 'itnem muvu. Osnovni zabačaj mi nekako i ide, roll cast uspeva svaki peti put  :doh: ne znam kolika je dubina Gradca, o navikama pastrmke znam vrlo malo ( trenutno sam na ubrzanom kursu, tj čitam po drugi put "Znakove na vodi" koje mi je Milanče pozajmio, prvi put mi se sve pomešalo  :D). Muva sam nešto napravio, pregledao takođe Milanče i dao zeleno svetlo. Nabavio nov štap sa kojim sam 2-3 puta mahao, nisam ga ljudski ni probao. Upicanio garderobu po JUS-u, što kažu "Kako je Bog rekao". Pravi maneken ispade na kraju. Otišlo je tu novaca ko zna koliko, kad bi se sabrao, verovatno bi se oduzeo  :doh: . Kako se približava sezona, mene trese groznica, kao nekog pubertetliju a prilično sam matora konjina. Napravio plivajuće i tonuće predveze raznih dužina, takođe i tipete. Čak sam i tubu kupio na  nagovor gore pomenutog profe, da ne prekrljam štap u prvom pohodu na pastrmku. Sve je to išlo po redu dok nisam pročitao Lukin text, e tu sam se debelo zamislio...... Otvor sezone, biće verovatno puno ljudi, čak i dobri mušičari uhvate malo ribe..... gde sam ja to pošao sa cvetom u kosi? Dobro, neću pasti u bedak ako ništa ne ulovim, imam dovoljno pecaroškog iskustva i znam šta da očekujem, ali da ću se brukati, hoću, nema da fali. Doduše, nešto se ni ne sekiram puno zbog toga, na kraju krajeva, moj cilj je da pecam pastrmku i tome težim pa sad ovako ili onako, biće kako bude. Već nešto kontam u glavi dok ovo pišem, ako ne budu išli zabačaji, ima da izbacujem sistemom praćke, ko ga j... samo nek odleti muva. Imam još 6 dana da pročitam koji put "Znakove na vodi" i još malo uvežbam bacanje ( nadam se da će me vreme poslužiti ). Raduje me što ću upoznati nove ljude ( nadam se ) i valda nešto naučiti, onako usput. I zato, ako vidite u subotu upicanjenog "mušičara", sa svom novom opremom i koji nema pojma o toj vrsti ribolova, znajte da sam to ja i čuvajte oči, kape, šešire.... jer sam Bog zna gde lete moje muve. Vidimo se u subotu.....





Posto si taze musicar gledaj da te ne ponesu mnogo bajke, ozbiljne rezultate ne ocekuj brzo, nikako, volja je presudna znaci nema odustajanja nikako bez obzira na sve, literatura u redu ali cisto ono da znas neke stvari startuj nekog iskusnog musicara idi s njim ali nemoj da pecas gledaj prati i pamti sta gde radi i kako , najbolje podji bez stapa samo tako ces da pokupis znanje  :yeswink: gradac je u redu pecaj ima ribe ali gledaj brze da predjes na divlje vode jer to je prica za sebe. poz i bez odustajanja  :tbumb:

Offline oholi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7936
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #107 on: May 13, 2014, 08:55:44 PM »
Jedan dodatak. Apsolutno svako moze dosta da nauci na gradcu. Jedino sto ribe ima dosta pa i kad ne radi riba moze poneka da se ulovi. Iskustvo koje sa gradca prenesem na lov na drugim rekama je neprocenjivo i skoro uvek uspesno

sent from my brick from the wall

ne znam da pecam al' me riba hoce

Offline nikola renegade

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 798
  • Pun mi je tuki velikih strucnjaka FF&FT fuck off!
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #108 on: May 13, 2014, 10:04:09 PM »
Jedan dodatak. Apsolutno svako moze dosta da nauci na gradcu. Jedino sto ribe ima dosta pa i kad ne radi riba moze poneka da se ulovi. Iskustvo koje sa gradca prenesem na lov na drugim rekama je neprocenjivo i skoro uvek uspesno

sent from my brick from the wall



Apsolutno se slazem da ce da nauci , nemoj pogresno da me shvatis gradac smatram za prelepu reku , ali vise volim da pecam po divljim uraslim potocima pastrmku koja je nastala u tom potoku i autohtona je, sta da radim to mi je fetis  ;) i moje misljenje je da je na takvim rekama musicarenje pastrmke uzbudljivije i teze  :yeswink: , naglasavam to je moje misljenje i nemam nista protiv pecanja na reviru i voleo bih da dodjem i da pecam na gradac   :bye:

Offline oholi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7936
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #109 on: May 14, 2014, 04:03:50 PM »
Hehehe....pecam i ja po opustosenim vodama kad god mogu. Ima malo cari u tom mazohizmu. Da ne bude da podbadam, jer mi to nije namera, videcu da napisem neki tekstic sa mojim vidjenjem divljih voda.

sent from my brick from the wall

ne znam da pecam al' me riba hoce

Offline Baki-Pa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3689
  • !"#$%&?
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #110 on: May 14, 2014, 04:43:42 PM »
Da me neko ne razume pogrešno, u godinama sam kad mi konformitet, da tako kažem, puno znači. Nije mi bitno koliko ću ribe uhvatiti već kako ću provesti dan u ribolovu. Gradac pruža sve ono što mi treba, najbliža voda sa pastrmkama, lepo je sređen, pristupačan, ima dosta ribe, kafanicu za predah.... Kad mi pukne, sednem sam u kola i odem, radnim danom, nije mi toliko daleko da progutam knedlu zbog troška za put. Pogotovo je dobar za nas početnike, znamo da ima ribe pa kad ne hvatamo, razmišljamo samo o tome gde grešimo. Što kaže Oholi, pun mi je tog ribolovačkog mazohizma, hoću da uživam kraj vode ( što ne znači da to ne može na nekoj divljoj vodi ) ali ipak..... I još nešto, pošto je Gradac koliko-toliko "urbana" sredina, nadam se da ima manje zmija nego reke koje su malo dalje od civilizacije. Te akrepe i reptile ne volim ni na TV-u da vidim a kamoli uživo.

Offline nikola renegade

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 798
  • Pun mi je tuki velikih strucnjaka FF&FT fuck off!
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #111 on: May 14, 2014, 04:57:39 PM »
Da me neko ne razume pogrešno, u godinama sam kad mi konformitet, da tako kažem, puno znači. Nije mi bitno koliko ću ribe uhvatiti već kako ću provesti dan u ribolovu. Gradac pruža sve ono što mi treba, najbliža voda sa pastrmkama, lepo je sređen, pristupačan, ima dosta ribe, kafanicu za predah.... Kad mi pukne, sednem sam u kola i odem, radnim danom, nije mi toliko daleko da progutam knedlu zbog troška za put. Pogotovo je dobar za nas početnike, znamo da ima ribe pa kad ne hvatamo, razmišljamo samo o tome gde grešimo. Što kaže Oholi, pun mi je tog ribolovačkog mazohizma, hoću da uživam kraj vode ( što ne znači da to ne može na nekoj divljoj vodi ) ali ipak..... I još nešto, pošto je Gradac koliko-toliko "urbana" sredina, nadam se da ima manje zmija nego reke koje su malo dalje od civilizacije. Te akrepe i reptile ne volim ni na TV-u da vidim a kamoli uživo.




Onda je gradac pravo mesto za tebe baki , lepo je sto si izneo sta ocekujes kad odes u ribolov . Ja sam u drugom fazonu , nadam se da sam ti bar malo pomogao savetom , cim bude lepo vreme odmah startuj  :tbumb:

Offline nikola renegade

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 798
  • Pun mi je tuki velikih strucnjaka FF&FT fuck off!
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #112 on: May 14, 2014, 05:02:36 PM »
Hehehe....pecam i ja po opustosenim vodama kad god mogu. Ima malo cari u tom mazohizmu. Da ne bude da podbadam, jer mi to nije namera, videcu da napisem neki tekstic sa mojim vidjenjem divljih voda.

sent from my brick from the wall


Ni u jednom trenutku nisam pomislio da podbadas ,daleko od toga, ja sam na takvim potocima ucio da lovim pastrmku i to mi je uslo u krv ako me razumes  :yeswink:  Lepo bi bilo da napises neki tekst o takvim vodama , dao bih i ja neku rec iz mog iskustva. Pa se mozda i vidimo na gradcu ako ne ove godine neke sledece  :bye:

Offline Baki-Pa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3689
  • !"#$%&?
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #113 on: May 14, 2014, 06:22:43 PM »
Hvala Nikola, startovao sam ja već prvog dana sezone. Do sada 4 izlazaka sa promenljivim uspehom, 2x solidno, jednom bez ulova ( na sam dan otvaranja ) i poslednji put se jedva upisah i to na tuđu muvu. Bilo nekih sitnih midževa po vodi a ja sve neke karakondžule od muva. Da mi Bane nije dao muvu, teško bi se ovajdio i za tu jednu. Sad sam ih i ja namotao, na nekim 18-icama pa će da vidimo šta će sledeće da mi fali  :D Hvala na savetima, nešto sam pričao sa profom na tu temu gledanja a ne pecanja ali je teško odoleti i ne zabaciti  :yeswink:

Offline oholi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7936
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #114 on: May 14, 2014, 06:30:54 PM »
Nikola razumeli smo se :)

sent from my brick from the wall

ne znam da pecam al' me riba hoce

Offline nikola renegade

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 798
  • Pun mi je tuki velikih strucnjaka FF&FT fuck off!
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #115 on: May 14, 2014, 07:47:51 PM »
Hvala Nikola, startovao sam ja već prvog dana sezone. Do sada 4 izlazaka sa promenljivim uspehom, 2x solidno, jednom bez ulova ( na sam dan otvaranja ) i poslednji put se jedva upisah i to na tuđu muvu. Bilo nekih sitnih midževa po vodi a ja sve neke karakondžule od muva. Da mi Bane nije dao muvu, teško bi se ovajdio i za tu jednu. Sad sam ih i ja namotao, na nekim 18-icama pa će da vidimo šta će sledeće da mi fali  :D Hvala na savetima, nešto sam pričao sa profom na tu temu gledanja a ne pecanja ali je teško odoleti i ne zabaciti  :yeswink:



znam da je tesko odoleti ali probaj ,zajebi stap i gledaj veruj mi mnogo bolje ces da zapamtis i da povezujes stvari , ovako vise obracas paznju na svoje bacanje prizeljkijes ribu a propustas glavne fore iskusnijih. Samo posmatraj sta leti iznad vode kako se hrani zavuces ruku ispod kamenja vidis sta gmize i slazes slagalicu  :yeswink:

Offline Baki-Pa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3689
  • !"#$%&?
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #116 on: May 14, 2014, 09:16:29 PM »
Kad smo već kod prevrtanja kamenja, koja je to skroz bela nimfa koju sam našao na Gradcu? Belu nimfu nisam video ni na slici.

Offline nikola renegade

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 798
  • Pun mi je tuki velikih strucnjaka FF&FT fuck off!
Odg: U potrazi za prvom pastrmkom
« Reply #117 on: May 14, 2014, 09:32:57 PM »
sta bi moglo da bude ephemera varia ima neku belicastu boju da nije vodeni cvet , trebao si da uslikas  :)