Author Topic: Dunav- ispod HE Djerdap 2  (Read 1198 times)

Offline IgorPetrovic

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
Dunav- ispod HE Djerdap 2
« on: June 12, 2014, 03:46:48 PM »
Pozdrav drustvo,

kao neiskusni musicar, zeleo bih da vas pitam za misljenje i predloge oko odabira musica za musicarenje ispod HE Djerdap 2 na Dunavu, konkretno Dunav u Prahovu i Radujevcu.
Znam grabljivice kako cu juriti, ali me zanimaju negrabljive vrste.
 Nije mi bitno previse koje. Ali voleo bih da mi iznesete vasa misljenja kao neku "favorit" muvu koja bi donela najvise akcije, nesto sto biste, ili ste vec, koristili vi na ovom delu Dunava.

Da li pokusati suve ili neke nimfe? Koje?

Iskreno cuvam reci da mi je, kao i vecini, omiljeno povrsinsko musicarenje, tako da bih potajno voleo da napisete kako je vas favorit neka od dry fly, iako kontam da cete reci da je to npr. gamarus :D

Eh, da, mozda je bitno pomenuti, da bi tema odgovarala podforumu, da u ovom delu Dunava se zadrzavaju i svakojake vrste riba, pored skobalja, jaza i sl., s proleca ima i kalif.pastrmki (iz nekih Rumunskih ribnjaka kazu da su pobegle, mada se u toku godine ne mogu naci, s proleca ih ima u poprilicnom broju), ima i haringi (koja je u stalnoj zabrani, ali je izuzetno zanimljiva za prevariti), sabljarki, moruna i kojecega jos... Ja nista od ovoga nisam prevario na mahac, al' se spremam - te mi treba vasa pomoc!! :D

PS Supruga mi je iz Prahova, odrasla je na obali Dunava, i kako kaze nikada nije videla da iko musicari tamo. Ako ja uspem da ulovim bilo sta vece od belice, postacu pionir, "lokalna legenda" u tazbini  :hammer:

Offline zvezdan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3907
Odg: Dunav- ispod HE Djerdap 2
« Reply #1 on: June 12, 2014, 05:41:53 PM »
Ajde,pošto sam ti ja lokacijski najbliži,da napišem par reči.Ako imaš na dohvat ruke protfiša,krupnu babušku,i ostalu belu ribu,nećeš pogrešiti sa gamarusom.Svoje najkrupnije protfiše i babuške lovio sam na ovu imitaciju.Mada,ja zbog prilično mirne vode koristim gotovo neotežane nimfe.Posebno jer babuška voli da gamarus sporo tone.
"I woke up this morning with nothing on my mind
!" Jim Morrison