Mislim da u jagodinskoj radnji MAGNUM ima ''mazalica'' za kanap za samo 200 i nesto din. .Sa PTT uslugom opet bi iznelo jeftinije nego neke poznatije marke ,a vrse posao. Ima i dodatak od metala za kacenje na prsluk. Meni jos traje ''LOON''-ova mast a kad je potrosim kupicu i ovu jeftiiju. Odrzavaje pribora ne znaci da mu treba robovati,za kanap je bitno da je cist ,jer moze da osteti sprovodike zbog cestica zalepljenih na njega a moze i jeftinija ''maza''.Bolje nego nikakva.
Opet,lako je davati adrese,mozda momak nije pri novcu i trazi preventivu.Poznajem starog musicara koji iako ima vrhunske kanape strogo vazelinom ih tretira i tvrdi da je bitno da je namazano,a vazelinom se uspesno odrzavaju i gumene cizme. Taj isti kolega nikada ne skida kanap sa cekrka,ali s'obzirom da koristi sam vrh klase ,verovatno da i ne mora jer sto rece Simpson ,ti noviji kanapi su od boljeg materijala i nije potrebno previse im titrati sem ciscenja. I sam covek mi kaze da nema problema sa ''memorijom''. Vise ga ni ja necu skidati

,samo higijena i ponovo na cekrk. Mnogi i ne ciste kanap a kamo li da ga namotavaju. Eto imam kolegu iz JA koji 5-tu sezonu nit cisti,maze nit skida kanap a neki kineski placen 900 din. i sluzi ga jos.
Posle pranja ,osusene gumene cizme premazane vazelinom izgledaju kao nove. Moje traju vec 10god.i izgledaju kao iz radnje. Drugi kolega koristi silikonsko ulje nabavljeno od majstora preciznomehaniara i njime maze i stap pazeci da ne ufleka plutu. Ma ima 300-ta cuda,volja je bitna