Nisam pecao klena od letos , i onda danas pre posla luft od pola sata ,stap je uvek pored mene , bara usred grada greje oktobarsko sunce i nisam se mislio ni sekunde, obala pitoma- livadica, oko cele bara se pravi krug za 10 minuta laganog hoda i snimanja , nema mnogo trave u vodi poneko drvce na obali, malo trske na par mesta , ribolovaca nigde na vidiku, ribu narocito klena niko ne nosi jer smrdi na travuljinu iz bare pa ga ima poprilicno. E sad taktika i tehnika po mom skromnom misljenju je sledeca : sunjanje obavezno ali ne bas u stilu
jer su na ovoj bari retko uz samu obalu a kad pridju ja im bacam paralelno sa obalom.Muve , ha ,po meni nikako ili bolje receno vrlo retko suve, na bari ako ocete macana !Znaci nije neizvodljivo i desava se da se klen i razbije na suvu i sad znam da ce svi da kazu ma suva je zakon ali pitam koliko puta ste ga pecali na mokru ...a nimfu? Oprezni klenovi su sigurniji u sebe kad je muva u filmu ili dublje , konkretno danas sam ih pecao na princ nimfu jer sam kod sebe imao samo lipljanske muve. Voda je bila bistra a oni su patrolirali na najmanje 50 cm ispod povrsine i nije bilo sile da se dignu na suvu muvu pa i na najsocnijeg lipljanskog tularasa ali scena kad nimfa napravi plop iza ledja klenu(los zabacaj) a on se okrene i pokupi je dok propada
e to je prevara ! Sto se tice vodjenja nimfe moze razne taktike pa sta vam upali cimkanje, povlacenje, slobodan pad i kombinacije navedenih stilova. Evo vam fotka ove bare poznate po epidemiji pticjeg gripa od onomad !