Barski klenovi

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Nisam pecao klena od letos , i onda danas pre posla luft od pola sata ,stap je uvek pored mene , bara usred grada  greje oktobarsko sunce i nisam se mislio ni sekunde, obala pitoma- livadica, oko cele bara se pravi krug za 10 minuta laganog hoda i snimanja , nema mnogo trave u vodi poneko drvce na obali, malo trske na par mesta , ribolovaca nigde na vidiku, ribu narocito klena niko ne nosi jer smrdi na travuljinu iz bare pa ga ima poprilicno. E sad taktika i tehnika po mom skromnom misljenju je sledeca : sunjanje obavezno ali ne bas u stilu:ninja: jer su na ovoj bari retko uz samu obalu a kad pridju ja im bacam paralelno sa obalom.Muve , ha ,po meni nikako ili bolje receno vrlo retko suve, na bari ako ocete macana !Znaci nije neizvodljivo i desava se da se klen i razbije na suvu i sad znam da ce svi da kazu ma suva je zakon ali pitam koliko puta ste ga pecali na mokru ...a nimfu? Oprezni klenovi su sigurniji u sebe kad je muva u filmu ili dublje , konkretno danas sam ih pecao na princ nimfu jer sam kod sebe imao samo lipljanske muve. Voda je bila bistra a oni su patrolirali na najmanje 50 cm ispod povrsine i nije bilo sile da se dignu na suvu muvu pa i na najsocnijeg lipljanskog tularasa ali scena kad nimfa napravi plop iza ledja klenu(los zabacaj) a on se okrene i pokupi je dok propada  :tbumb: e to je prevara ! Sto se tice vodjenja nimfe moze razne taktike pa sta vam upali cimkanje, povlacenje, slobodan pad i kombinacije navedenih stilova. Evo vam fotka ove bare poznate po epidemiji pticjeg gripa od onomad !

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
jos koja i slika i oprema za lov u sezoni gripa... :-X

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Ponesi stuku dobijas lipljana , glava za glavu, i tvoje piće ! :firends:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
...:::Vladan:::... je napisao(la):
Sta mislite o musicarenju klena na Batusinackim barama
(nalaze se u okolini Nisa)?
Ima nešto malo klenova, ali pravo vreme za njihov lov je prošlo pre oko 10 godina. Tada smo ih lepo lovili, ali sada ih nema baš mnogo. Izbegavaj te bare ako ti je stalo do klenova, ali ih obavezno obilazi ako voliš mušičarenje bodorke i štuke.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nekada je bilo odličnih klendžijskih bara, ali sada ne znam nijednu "dobru". Bolje ti je da "juriš" štuke i bodorke. Lako ćeš se snaći ako primetiš nekog zalutalog klena. ;)

Vrh Dno