Boga Grip

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Več godinama razmišljam o kupovini ove alatke, meredov mi često smeta ali na mnogim mestima mi je neophodan a i taj mi je postao premali...ove godine sam počeo ozbiljno razmišljati o nabavci ove alatke
boga-grip-big.jpg

EastabogaBogaGripsSPECIAL2.jpg

Cena im nije baš mala ali  :blush: Ok, rapala nudi mnooogo jeftiniju sa digitalnom vagicom ali meni se nekao ovo mnogo više dopada. Deluje mi čvršče, uliva mi više poverenja. Počeo sam razmišljati i o specijalnim rukavicama za pihvatanje riba...kod teške ribe m se i to čini kao vrlo koristno pomagalo također...ali ova alatka koliko mogu da zaključim iz tuđih iskustava omogučava ribolovcu mnogo lakše i lepše kontrolisanje same ribe...sve je nekako jednostavnije.

Jeste li koristili to ili možda imate, kakva su vaša zapažanja?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Godinu i po dana koristim ovu spravicu. Tada sam naleteo na jednu jeftiniju varijantu ali sam bio spreman da odvojim i za rapalu cija ce cena bila (i  jos uvek je)oko 70- 80 e za dva modela. Ja iskopah jedan jeftiniji koji me perfetno jos uvek sluzi. E sad on da druga stvar sta vise povredjuje ribu, meredov (u zavisnosti od materijala i dali je dobro skvasen) sto joj skida sluz ili ovo, ne znam, ali da je lakse za grabljivice jeste, prihvat, skidanje, pustanje nazad...

Prilozi

• Slika0010.jpg
    Slika0010.jpg
    124,4 KB · Pregleda: 191

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
naravno, mislim to za grabiljivice koristiti a za šarana ču uskoro i novi meredov morati osmisliti iako je za sada ovaj moj ok, mekanu istnu mrežu ima ali mi treba malo širi...mada sam vidiio neke slike kako sa ovom alatkom i manje šarane vade bez nekakvih komplikacija, to je naročito dobro ako se lovi iz plovila.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
E pre par meseci imao sam pri ruci ovo (tj uvek nosim sa sobom :) ) kada sam lovio bucove s tim, sto sam kada su se umurili, okrenuo na klenove koji su bili od 30 do 40 cm. I mogu ti reci i da sa ovom ribom funkcionise sve ko svajcarski sat. Prihvatis, ne dodirujes je rukama, stavise veoma lako se vadi musica iz usta, spustis nazad u vodu i otkacis.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e to mi se najviše i dopada, ako ne želiš da je stiskaš, pipaš rukama samo lepo ju otkačiš i odmah nazad u vodu. sada baš malo više surfam po netu u potrazi sa iskustvima ove alatke i vidim dosta mušičara po svetu sa ovim prihvača stvarno velike šarane a ne samo grabežljivice...stvarno dobra stvar. Izgleda da ču meredov da koristim i dalje ovaj što imam ako lovim na mestima gde se ne da baš lako sići do vode i pokupiti ribu jer je teleskopski akupio sam ga baš zbog takvih mesta. Tako da njega sada samo okačim o ranac a ovo mora da nabavim i ondao pojas...lele kada se pojavim ja novdi pa to je sve ko u punoj ratnoj spremi...ali šta da radim kada je sve što nosim i koristim  :doh: :D Ok, nekada stvarno idem skoro bez ičega ali kada idem na ceo dan i u potragu za velikom ribom nosim svašta sa sobom tako da se nadam da če i ova fish lipper da bude deo moje opreme ako ne ove onda sledece godine.

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
ja  imam isti kao Djole košta samo 35kn i odlično važe :lol:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja se ne secam tacno koliko me izasao, negde 7,8,9 e po tadasnjem kursu. Prvo me je kopkao kvalitet tj , koliko ce da traje to sto toliko kosta, da li ce odmah da zardja gvozdurija ili ne, da li ce da se raspadne ako mi ispadne, kako ce da drzi ribu... Sve u svemu posle nekih 50 tak riba i oko godinu i nesto koriscejna nije ni mrdnuo i sve ovo sto me mucilo, ova spravica je  uspesno polozila razne ispite tako da je ona moja topla preporuka. Da, ima i mogucnost merenja u kg i lb.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala za informacije a to da ima vagicu ta sam primetio na slikama... :tbumb:

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Probao sam ovu alatku par puta i super je a ne zauzima puno mesta! Prihvatao sam smudjeve i stuke sa ovom alatkom!

Vrh Dno