Boja nogica ......

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Koja boja nogica kod suhih muha ?

Dun,grizli,braon,crna ........?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
zavisi sta pravis, neces crnom sedzu ili midzu stavljati bele nogice, uglavnom, bar ja, najvise koristim braon i grizli pera

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja najčešće koristim razne nijanse sive.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
a ja vec neko vreme zelim te sive da si kupim... ::)

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
Ja uglavnom koristim braon nogice koje su pored tela i na krajevima crne.Imala baba i komsa takve petlove pa se to lepo skalpiralo :D Da su bili drugacije obojeni imao bih i za drugacije nogice! :D
Pozdrav!

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
a nabavio sam od ......

Whiting Dry Fly gryzzly
Whiting Dry Fly black
Whiting Dry Fly medium dun
metz brown

Tako kad se dodje do nogica malo se zamislim ( kod Adamsa , crnog mrava,....to se zna ) ali gdje da koristim dun ,grzzly....

Z

Zakula

Guest
HItna, Dun nijanse mozesh da koristish za bilo koju jednodnevku i necesh da pogreshish!Generalno,najpoznatija imitacija jednodnevki,koja sadrzi Dun nozice je BWO!A BWO moze da imitira mnoge jednodnevke u zavisnosti od velichine! Seratella Ignita i Baetis Rhodani se najceshce imitiraju BWO-om.Necesh da pogreshish,ako i na majsku stavish Dun nozice...Sve Ecdyonuruse takodje mozesh da pravish sa nozicama od Dun petla.

Josh uvek aktuelni Granom caddis ti je ceo siv (mada mu boja tela varira od reke do reke),tako da u njemu opet pronalazish upotrebu Dun pera.

Skoro sve adultne kamenjarke na nashim prostorima izuzev Isoperla-e Gramatica-e (Yellow Sally) imaju sivkaste nozice...

Grizzli-a,najvishe koristim kada pravim mrave,bambule,majske (mada farbam grizzli-a u zuto,pa je to neki yellow grizzli),razne kopnene insekte, i josh sijaset drugih jednodnevki i caddisa.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Mr.Zakula je napisao(la):
HItna, Dun nijanse mozesh da koristish za bilo koju jednodnevku i necesh da pogreshish!Generalno,najpoznatija imitacija jednodnevki,koja sadrzi Dun nozice je BWO!A BWO moze da imitira mnoge jednodnevke u zavisnosti od velichine! Seratella Ignita i Baetis Rhodani se najceshce imitiraju BWO-om.Necesh da pogreshish,ako i na majsku stavish Dun nozice...Sve Ecdyonuruse takodje mozesh da pravish sa nozicama od Dun petla.

Josh uvek aktuelni Granom caddis ti je ceo siv (mada mu boja tela varira od reke do reke),tako da u njemu opet pronalazish upotrebu Dun pera.

Skoro sve adultne kamenjarke na nashim prostorima izuzev Isoperla-e Gramatica-e (Yellow Sally) imaju sivkaste nozice...

Grizzli-a,najvishe koristim kada pravim mrave,bambule,majske (mada farbam grizzli-a u zuto,pa je to neki yellow grizzli),razne kopnene insekte, i josh sijaset drugih jednodnevki i caddisa.
Samo potpis i ništa drugo  :tbumb:.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Zaista nisam znao gde da je stavim,ali posto ima karakteristicnu boju nogica,evo je ovde.. :doh:..

Pozdrav.
Marko.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Lepa muva Mare  :tbumb: , da ima i zlatnu srmu za rebarca bila bi prava misica.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Hvala Strelko,nisam hteo da joj stavljam nikakva rebra,ovako mi deluje mnogo lovnija..

Vrh Dno