Bojkot upozorenja 2013

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
E, ovih dana sam obisao par reka, na nekima sam pecao da pored nekih sam samo prosetao, i dosao sam do zakljucka da je ovaj bojkot urodio plodom, sreo sam ribocuvara na Gocu na mestu gde ga nikad nisam video i to mislim da je direktan rezultat bojkota...
To je lepa vest.

Ali....
Ljudi obale reka su nikad prljevije....
Rasina je standardno prljava, ali obale Morave i Toplice ispod Prokuplja su u katastrofalnom stanju verujem da je tako i na ostalim rekama koje teku u naseljenim predelima, bukvalno se redjaju deponija za deponijom, nemoze covek da udahne svez vazduh.

Prvo treba da se razciste reke pa tek onda da se bojkotuje, peca ili bilo sta....

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
Данас, ја и колеге из Краљева и Крагујевца за непуна два сата ухватисмо пастрмчице у готово сваком виру на Расини, и сви приметисмо да је зачудо чиста као сунце-чему се бар ја нисам надао; сусресмо  и рибочувара, те и он попуни  свој тефтер. Река је мала за ово доба године, бистрина завидна, на истом месту у септембру прошле године беше ругло, и био сам се зарекао да никад више нећу овамо, а гле данас изненађења. Рибочувар Тадија говори о 14 рибочувара, нисмо разумели да ли се то односи на неке ванредне мере(Расине плус). Да ли је овде заслуга и председника мушичарске заједнице који је из овог краја-свеједно, важно је да све иде у добром смеру!

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Nema nikog od organizatora da se oglasi??
Izgleda da je problem resen... ne bih rekao.
Ove godine zbog loseg vremena i obaveza nisam mnogo pecao-svega par puta, tako da nisam imao prilike da se licno uverim da li ima nekih pomaka na bolje? tj da li je makar pojacano prisustvo cuvara na vodi?

Sta mislite, ima li nekih promena?

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Ima druze promena, ali po meni na gore... zadnje dve godine (2013 i 2014 ) ribocuvara nisam sreo niti su me kontrolisali negde... obisao sam skoro sve vode u Nisavskom, Pirotskom i Zajecarskom okrugu, ali doticne gospode NEMA, ne postoje, nevidljivi su...kazu da pojure prvih meseci u godini plovkarose dok nateraju ljude da pokupuju dozvole i onda se povuku da polagano krckaju parice koje su uzeli od ribolovaca... Nista bolje nece biti ni ove naredne, drustvene mreze su prepune slika "riboovaca" sa svojim ulovima i trofejima od 10-15-20 cm kojima se na sva usta hvale. Jad i tuga, ali je po meni svake godine sve gore i gore stanje... kako na salmonidnim tako i na svim ostalim vodama u Srbiji. Voleo bih da me neko demantuje i da napise kako je se bar negde situacija popravila na bolje, ali ...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
mene su ove godine i to na ovakvu godinu kada se nije bas nesto mnogo pecalo dva puta kontrolisali cuvari. to mi se nije desilo mnogo godina unazad i ja sam zadovoljan  :)

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Non-stop si na vodi, pecas na "urbanim" mestima i video si ih samo 2 puta?? i to je tebi zadovoljavajuce  :doh: a kazes da ih sreces cesce nego prethodnih godina... stvarno ne verujem da si ovo napisao
Vecina ribolovaca je takva, sistem ih je takvima napravio...
nema veze sto nista ne dobijam time sto placam dozvolu, vazno je da nista ne gubim, pecam i cutim, tu sam gde sam, dobro je dok ima sta da se peca i dok nema dinamita, struje itd

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kada ih 10 godina ne vidis i onda u jednoj godini vidis dva puta ...valjda je to neki napredak  :D znas koliko je ove godine morava bila mutna tako da sam daleko od toga da sam stalno bio na vodi . drugi put sam ih sreo 10km ispod trstenika daleko od urbanog dela ...
sve te razumem da je to malo prema tvojim ocekivanjima ali ako ti je za utehu cujem da na podrucju tvoje opstine redovno obilaze reku. ali i to je nista jer verovatno ocekujes mnogo vise . zato se angazuj da se poveca clanarina na bar 200e kao u sloveniji , da se ogranici broj ribolovnih dana po coveku i verovatno ce ako svi to plate imati dovoljno novca da na svakih dva kilometra stoji po jedan cuvar

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
kod nas u vrnjackobanjskoj opstini u prvih 11 meseci su redovno ribocuvari na reci, najvise jure one koji su na njihovim (dostupnim) mestima, da se ne saginju ispod vrba, pa postaje i malo dosadno, samo, makar meni,  slabo upisuju kontrole-svega nekoliko puta, naravno da se dobro znaju sa ovim koje obicni ribolovci ne cene,a koji vladaju oko mostova i drugih zimovnika. Posle poplava bio je odsecen jedan put kojim se dolaziti autom pa sam se tada posteno naodmarao bez njih. ne verujem ipak da oni ovakvi popravljaju vode, nije sve u broju  ribocuvara. Da kazem da je podrucje opstine samo deo sire kontrole raske ribocuvarske oblasti.

Vrh Dno