brankoogi

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
tek sam počeo da pecam lipljena na limu.ovde pale samo podvodne tako da molim nekog iskusnog da postavi slike podvodnih mušica koje love lipca

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Prvi predlog:

main.php

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
37
Zravo brankoogi!

Ja musicarim na Limu celo leto i ne mogu se sloziti da se samo lovi na podvodne-nimfe. Ja sam imao najvise sa lipljenom na suve musice!

Za nimfarenje predlazem, larve tulara, mogu i ove beatidice sto je Mix okacio, gamarusi...ima stvarno dosta nimfi koje dobro prolaze za lipca Limu kada nije aktivan na povrsini. Ja vise paznje pridodajem pupama tulara koje lipac ne oprasta.

Drago mi je da vidim coveka koji musicari na Limu. Na kom delu ti pecas, ja sam ovamo dole u Priboju, od He Potpec pa nizvodno do grada- najcesce.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
zdravo djomla,ja pecam iznad prijepolja od lučica pa naviše sve do granice sa crnom gorom.uglavnom koliko sam ja primetio mnogo bolje se prolazi na nimfu nego na površinsku,verovatno zato što kod nas ima mnogo više belica i plotića nego dole kod vas.čim nešto padne na vodu celo jato belica se zaleti na to.zato lipljena pecamo na nimfu u najačoj matici.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
37
Pa i kod nas je slicna situacija. Ali gde je lipac tu nema belice toliko. Lipljen je na prelivima uvece i rano ujutru i aktivnost na povrsini se lako desifruje.

Jel musicaris sa musicarskom opermom ili koristis neke dr. metode? Neobicno je da se neko mnogo zadrzava sa Fly priborom i teskim nifama po jakim brzacima Lima. Ipak to je dosta teze nego loviti ga na suvu po prelivima.

Vrh Dno