Brass Tube Bodkin

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Brass TUbe Bodkin - pomocni alat za izradu extended body kod MayFly i kod izrade strimera od Body Tube

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/cPUvT9hzFQo&hl=en&fs=1[/flash]

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Na narodoski način ili ti što jednostavnije, volim kad je nešto na brzaka, jednostavno a uspu da posluži normalno, e pa tako sam i "nabrzaka" odradio jednu dopunu stege . Poslužio sam se komadom željezne žice, čekićem i snagom. Udario par puta po jednom kraju žice (koji je popustio) i spljoštio ga dovoljno da uđe u stegu. Na tu žicu navukao tubu. (usput tuba je od istrošenog bakrenog uloška kemijske olovke) od jednog uloška ima se za dvije tubice. I evo kako to stoji, snimka je loša al bitno se vidi.
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/_aWrYy_iRuA&hl=en&fs=1[/flash]
ako nema "filmića" nisam dobro postavio you tube postavke ,sory ispraviću
I u nastavku je moja prva fly tuba, do sad nisam radi tako što, sa strimerima sam bio super zadovoljan, al eto za širi auditorij ako neko želi da se okuša i u tome, a nema original "Brass Tube Bodkin" obična žica može da posluži kao alatić da pridrži tubu u stezi.

Prilozi

• P1050366 (Medium).JPG
    P1050366 (Medium).JPG
    91,8 KB · Pregleda: 164

gjors

Junior member
Učlanjen(a)
16.11.2008.
Broj reagovanja
0
:tbumb: boje su odlične,vidim opet će vampiri patiti

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Moje tube strimere sam radio na nekoj žici i to mi dojadilo. Tako ja dans posle radnog vremena odo' u potragu za tim alatkama na net pa da vidim kako im se krece cena. Neke indijske su bas bagatela. U Tajmenu se dobiju za 4€ plus poštarina. I mislim si hoću li baciti lovu na to ili ne...pa mi kanula ideja, što da trošim pare ako mogu tu drangulijicu sam da sastavim. Odoh do podruma da vidim šta imam i da li bi eventualno mogao od nečega da uradim taj alat za strimere vezane na tubicu. Prvo što mi palo u oči je bila ona plastična spajalica za spajanje električnih žica. E reko', baš mi to treba. Ko stvoreno  :) Onda me uvati muka jer nemam dovoljno tanku a jaku žicu a niti prikladnu iglu za šivanje. Več kontam ako mora da kupujem igle ili žice onda radije naručujem taj alatić. No, setih sa da imam nešto idealno za kraće tuba strimere. Mali tanki imbus ključ. To je to! Plastiku sam ogulio i ostade samo taj mesingani deo sa šrafovima i alatka je več spremna za upotrebu. :D Eto, jednostavno, đabe a efikasno. Brzo se napravi bez ikakvog prolevanaj znoja :D  Ovde na zadnjoj slici nisam namontirao silikonsku tubicu na ovu tvrdu jer je ovo samo slika za primer. U slučaju da bi nastavio sa vezanjem bi namonirao i komadić silikonske tube u kojoj bi udica bila fiksirana da se prilikom povlačenja strimer i udica ne bi okretali svak' na svoju stranu.
Eto, ako želite napraviti sami ovu alatku treba vam samo spajalica za struju koju je potrebno samo oguliti i jedan tanki imbus ključ...postoje i dugački i tanki a vi uzmite šta vam više odgovara...može i deblja duža šivača igla na čiji kraj uradite neki stoper koji bi onemogučio spadanje tubice ili okretanje. Možete je iskriviti na kraju ili namestiti kakvu metalnu kuglicu.

Prilozi

• DSC08555.JPG
    DSC08555.JPG
    73,1 KB · Pregleda: 142
  • DSC08556.JPG
    DSC08556.JPG
    73,5 KB · Pregleda: 148
  • DSC08558.JPG
    DSC08558.JPG
    73,2 KB · Pregleda: 160
  • DSC08559.JPG
    DSC08559.JPG
    51,5 KB · Pregleda: 152

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam moje tube pravio na debeloj šivaćoj igli koju sam stavio u čeljusti stege i dobro stegao :blush:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
I ja slično na tvrđoj žici jer takve igle nemam ali s vremenom na vreme mi se volela tubica ipak okrenuti i to mi dojadilo i sada kada ovim fiksiram tubicu i stavim u stegu nema da se tubica okrene ili još gore razmota strimer na pola posla. Ovo je mnogo čvršće a jednostavno za uraditi.

Vrh Dno