BROMANoDELL Alpha Series 9,6´#7-8

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
BROMANoDELL Alpha Series XF 9,6´#7-8

Planiram nabaviti doticni uskoro,zanima me jeli tko kotistio taj model ili neki iz Alpha serije,nije skup,a koristio bih ga za stuku,bolena i klencuge.
U principu zelim brzi stap (ovaj je oznacen kao XF extra fast,ali cesto i na ogradi pise...).

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Pa gdje i ti u mušičare :D

Dobrodošao!

Janez

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Hunteru, jesi li razmišljao o klasi 6/7? Sjećaš se onaj put kad smo bili na Karašici, tad sam isprobavao novonabavljeni štap 7/8, i nikako mi se nije svidio - nekako mi je to bilo prejako, preteško, ubijalo mi onaj fini kontakt sa muhom, vodom. Možda je samo do štapa (ili do mene, ne volim težak pribor zbog tankih rućica  :doh:), radilo se o jeftinijem Pflueger-u, ali svejedno, razmisli o nekom bržem štapu klase 6/7, duljine 2.7m koji bi ti trebao sasvim dostajati za ono što namjeravaš raditi, pogotovo jer je u igri i klen.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tomasini je napisao(la):
Hunteru, jesi li razmišljao o klasi 6/7? Sjećaš se onaj put kad smo bili na Karašici, tad sam isprobavao novonabavljeni štap 7/8, i nikako mi se nije svidio - nekako mi je to bilo prejako, preteško, ubijalo mi onaj fini kontakt sa muhom, vodom. Možda je samo do štapa, radilo se o nekom jeftinijem Pflueger-u, ali svejedno, razmisli o nekom bržem štapu klase 6/7 koji bi ti trebao sasvim dostajati za ono što namjeravaš raditi, pogotovo što je u igri i klen.

Ne kapiram cemu toliko dugacki stapovi ako im je namena za strimere, po meni je to sasvim pogresno i bespotrebno opterecenje. Cujem da se cak preporucuju mocuge od 10' ali zasto? Ja sam sebi narucio 7'11" klase 8 za musicarenje stuke!

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
tomasini je napisao(la):
Hunteru, jesi li razmišljao o klasi 6/7? Sjećaš se onaj put kad smo bili na Karašici, tad sam isprobavao novonabavljeni štap 7/8, i nikako mi se nije svidio - nekako mi je to bilo prejako, preteško, ubijalo mi onaj fini kontakt sa muhom, vodom. Možda je samo do štapa, radilo se o nekom jeftinijem Pflueger-u, ali svejedno, razmisli o nekom bržem štapu klase 6/7 koji bi ti trebao sasvim dostajati za ono što namjeravaš raditi, pogotovo što je u igri i klen.

Ne kapiram cemu toliko dugacki stapovi ako im je namena za strimere, po meni je to sasvim pogresno i bespotrebno opterecenje. Cujem da se cak preporucuju mocuge od 10' ali zasto? Ja sam sebi narucio 7'11" klase 8 za musicarenje stuke!

Da, zaboravio sam reći da je taj Pflueger bio dužine 9'6", što štap čini težim i nezgrapnijim. Zašto su neki štapovi tako dugi, ne znam - vjerojatno i oni imaju neku svoju namjenu, ali ja zasada nikako ne bi išao preko 9'. Simpsone, meni se kao početniku bez puno iskustva sa raznim duljinama štapova, tvoj naručeni štap ovako na prvu čini prekratak, ali znam da ti znaš zašto si ga uzeo u toj duljini. Zašto?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tomasini je napisao(la):
tomasini je napisao(la):

Da, zaboravio sam reći da je taj Pflueger bio dužine 9'6", što štap čini težim i nezgrapnijim. Zašto su neki štapovi tako dugi, ne znam - vjerojatno i oni imaju neku svoju namjenu, ali ja zasada nikako ne bi išao preko 9'. Simpsone, meni se kao početniku bez puno iskustva sa raznim duljinama štapova, tvoj naručeni štap ovako na prvu čini prekratak, ali znam da ti znaš zašto si ga uzeo u toj duljini. Zašto?

Zato sto razmisljam da ce masa udaraca da se desava blizu obale kao i u varalicarenju, a nije sve jedno dal' si dovukao strimera 3m ispred sebe ili 4+m. Drugo, iako deluje da se peca na otvorenim vodama, prostor na tim terenima cesto ume da bude jako skucen, sto zbog okolnog rastinja sto zbog sajli i camaca, slepova i slicno pa je manipulisanje kracim stapom znacajno lakse. Pogotovo za neki side cast jer nije svuda moguce mahati preko glave.
I na kraju to su stapovi jacih klasa znacajno tezi od onih na koje sam navikao a svaki od 9'6" i duzi koji sam probao bio je neverovatna toljaga.
Sto se samog bacanja tice ne mislim da je duzi stap u nekoj znacajnoj prednosti, tu je vise stvar tehnike.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Simpsone, jesi li razmišljao u kojim konkretnim slučajevima bi se takva relativno mala (ili bolje reći neuobićajena, barem po onome što sam dosada čitao) duljina tvog štapa mogla pokazati kao ozbiljniji nedostatak?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tomasini je napisao(la):
Simpsone, jesi li razmišljao u kojim konkretnim slučajevima bi se takva relativno mala (ili bolje reći neuobićajena, barem po onome što sam dosada čitao) duljina tvog štapa mogla pokazati kao ozbiljniji nedostatak?

Tesko da bi mogao da se nazove "ozbiljan nedostatak" ali mozda bi bio blago hendikepiran na otvorenoj vodi nekom cistom i neobraslom jezeru sa obale gde su ultimativni konstantni daleki zabacaji. Takodje bi se kao nedostatak pokazala duzina u slucaju pecanja na brzim rekama mokrim musicama i potezankama jer je lakse kontrolisati i voditi musicu u brzem toku dugackim stapom.
Obrati paznju da 7'11" nije slucajna mera jer Bass turnament stapovi moraju da budu kraci od 8'! Sto se daljine zabacaja tice ponavljam da se duzina lako nadogradi tehnikom, kraci stap ce me stimulisati da se jos popravim.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Odlutali ste od teme, pa ću i ja - nikako ne bih išao sa kraćim štapom na strimeranje!!! Moja 2 strimeraška favorita su 990 i 796!!!
Mislim da štap kraći od 9 stopa može biti alternativa samo za strimerisanje iz čamca. Sa obale je duži štap uvek prednost.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
http://www.youtube.com/watch?v=f8ghKMLrfIo

http://www.sageflyfish.com/dyn_prodlist.php?k=83540

Sage smallmouth (cca 10-ka) 7'11''. Tezak kao sestica, a bez napora baca popere i najvece strimericine. Dakako, u rukama nekog tko zna bacati. Preko bare 350$ zajedno sa strunom. Pretpostavljam da je Simpson mislio na nesto laganiji Bluegill (ili nesto slicno?). Ima i nekih recenzija po musicarskim stranicama gdje se spominje kao krasna igracka za stuku. Iako imam nekih prioriteta, sigurno cu nabaviti ovaj krasan barski stapic.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
alp je napisao(la):
http://www.youtube.com/watch?v=f8ghKMLrfIo

http://www.sageflyfish.com/dyn_prodlist.php?k=83540

Pretpostavljam da je Simpson mislio na nesto laganiji Bluegill (ili nesto slicno?).

Simpson narucio FlyStik ;) stize za 15-ak dana

Prilozi

• flystik-group-sm.jpg
    flystik-group-sm.jpg
    14,3 KB · Pregleda: 238

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
tomasini je napisao(la):

planiro sam bacati velike strimere po plazi ili iz vode tako da mi okolina i ne smeta nesto,a kontam da ce mi sa 2,70 biti ugodnije raditi,do sad sam imo 2,90 stapic ali mi je zeru mekan...

Vrh Dno