Bunny Streamers

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Mnogo sam puta lovio najrazlicitijim strimerima. Mud., Wool., Bla., ... sve poznati modeli, ali kada sam probao ZONKERA tek tad sam uvideo sta je pravi "rad". Dakle, obozavam strimere od zacje dlake. Ovo nije zonker, ali je ceo strimer od raznobojne zecje dlake. Glavna osobina ovog materijala je da odlicno "pije" vodu, pa se s lakocom vodi u svim dubinama. Naravno, treba ga adekvatno otezati. Ja, u nekim periodima, vrlo cesto lovim strimerom i to najcesce stuku i bucova, redje pastrmku. Obozavam da "strimerisem" ispod same povrsine i uvek cekam povrsinsku aktivnost grabljivica.

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
Zonker trake su bez sumnje izuzetan material, izmedju ostalog i vrlo otporan na riblje zube. U dizajnu zaista velikih musica mana mu je upravo mogucnost upijanja vode. Kada krzno upije vodu ono postaje tesko i prilikom zabacaja se ne susi, za razliku od vecine sintetickih materijala, koji ne upijaju vodu. Zato i nije moj izbor za izradu velikih, dugackih strimera (preko 20cm), jer vam za njihovo bacanje cesto treba jaci stap.

Na slici je verzija fishead bunny strimera, sa glavama od ez-braid tubinga i ledjima od marabua, na udicama 3/0. Namenjen je morskim predatorima, kao i velikim slatkovodnim (stuka, maski).

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Po mom skromnom misljenju nema materijala koji je zivahniji od zecije dlake. Bilo da se radi o zonkeru ili nekoj drugoj bunny kreaciji uvek je vredna, cak i u propadanju (u mirnoj vodi). Bas ovi strimeri sa trakicama zecijeg krzna daju rezultate u tekucoj vodi i bez povlacenja, znaci drzanjem u mestu-lerovanjem.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Strimeri od zecije dlake su vrlo poularni u lovu stuke i ja ih cesto koristim. Moj omiljeni strimer je bunny bug, a pored njega takodje se kao vrlo lovan pokazao i bunny diver. Zecije krzno ima odlicnu pokretljivost i otporan je na stucije zube ali kad se napije vode vrlo tesko se zabacuje, izgleda kao da zabacujete mokru carapu.

Prosle godine nabavio sam dve koze od kunica, koje su klasicno ustavljene, ako mi neko moze objasniti kako da na najbolji nacin ofarbam ovo krzno u par interesantnih boja kao sto su crvena , zuta i crna a da se kozica nestvrdne. Jedan drugar mi je predlozio da pokusam sa farbom za kosu i cini mi se da ce to odraditi posao ali samo za crnu boju.

Evo i slike par mojih strimera koje koristim u lovu stuke (poslednja tri su izradjena od zonker trakice i duzine su oko 20cm): http://img52.imageshack.us/img52/46/prolece15eq.jpg

Vrh Dno