Carina + PDV sa Taimena

beelack

Senior member
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Broj reagovanja
65
Pozdrav ljudi,

jel neko nedavno poručivao sa Taimena, zanima me da li su ga odrali na carini? i da li je isporuka prošla ok...

Planiram da poručim kombinezon...

Hvala

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
97
Ja sam poručio pre nekih mesec dana i prošao odlično, ni pogledali nisu paket. Stigao za nekih 10 dana.
Upravo čekam još jedan paket, poslat je 02.03. I još ga nema da stigne u Srbiji.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.316
Waders + 30€ postarina + 10% carina + 20% pdv + garancija koju nemaš. Možda se izvuces za carinu i pdv a možda ne, možda se paket izgubi ludo je vreme, možda ne. A ako omasis veličinu, šta ćeš onda. Mnogo je pitanja i sve zavisi koja je nabavna cena isplati li se rizikovati.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
244
Ako je nesto sitno i stane u onu A4 kovertu ..to sve prolazi i bez carinske kontrole.Ali ako je kombinezon..veca kutija, obavezno ce da ga otvaraju, ako je vrednost manja odn70 eura ne bi trebao da platis carinu, vec samo pdv. A ako je iznad 70 eura deklarisane vrednosti na to imas carinu i pdv od 30% na osnovicu. (Sto je cena bez postarine).
Moze da se desi da manje koverte, pakete otvore da vide sta je i onda naplate samo carinsku kontrolu sto je oko 300 - 350 din. Ako je vrednost robe u njima ispod 70e
Mada isto i sreca igra ulogu..mozda uopste i ne diraju i ne stavljaju na skener..🤦🤦

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Po zakonu do 50 eur od pravnog lica, 70 eur od fizickog.
Osnovica se računa na cenu sa poštarinom, ona je obavezna stavka.
Da bi lakše izračunali 33% se dodaje na osnovnu cenu za celokupne troškove.
Meni je xxx paketa prošlo ok, pa od jednog trenutka ništa više, pdv se naplaćivao i na 10eur.
Ebay ponekad prođe, kad šalju manji prodavci iz usa u kovertama bez specijale papirologije, ali i to je od slučaja do slučaja i od lokalne carinarnice u vašem rejonu.

Ako ništa drugo taimen za zemlje van eu skida porez, pa je celokupni trošak veći za oko 10% nego da ste uzeli preko eu zemlje.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
261
Ja manje iznose naručujem od gawlika još ni jednom nisam ništa platio.Da li je sreća što su manje pošiljke ili nešto drugo ko će mu ga znati?

beelack

Senior member
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Broj reagovanja
65
Hvala ljudi, to je to. Taimen skida PDV za Srbiju, ovi naši ga ponovo naplate + 10% carina. Dakle 30% + na osnovnu cenu + pošiljka 30e.
I dalje mi se čini da njihovi wadersi za 150e + 30% vrede toliko, gledam forume u Slovačkoj ljudi masovno kupuju, koriste dve sezone i ćao.

Meni je najvažnije što imaju veličinu SK, jer sam mali a debeo. :)

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
104
Takve velicine ima svaki malo ozbiljniji prodavac kombinezona. Ja sam sa Tajmenom imao problem prilikom kupovine kombinezona prosle godine. Jednostavno dimenzije ne odgovaraju velicinama koje su deklarisane, kombinezon velicine LL nisam mogao da koristim jer mu je carapa bila nesrazmerno mala. Dugo vremena kupujem kod njih sve i svasta, ali izgleda da postaju jako neozbiljni i nekonkurentni. Imaju najvece postarine u EU, sistem eventualnog vracanja robe im je katastrofa, a misljenje kupca ih uopste ne interesuje. Mislim da ce veoma brzo, ako ovako nastave, nestati sa trzista... Pogledaj ti druze kod Gawlika, imas i kod njih jeftinijih kombinezona, a svako ce ti skinuti 20% pdv ako salje robu van EU

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.316
Meni je Sale iz Eurofisha nabavio LL veličinu koju inače nema. Moj ti je savet da razmisliš o tome. Cena je kao u EU a na vecini modela i bolja, imaš garanciju. Dogovoriš se šta ti treba, sačekaš 2-4 nedelje i miran si nemaš brige.

Vrh Dno