casting problemi

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Danas sam možda treći put u životu izašao da vežbam casting, na livadi iza kuće.

Naučio sam da kanap bez problema produžim do nekih možda 15m, da ga držim u vazduhu, da menjam pravac, da gađam mete i sl...

Od grešaka, ono što mogu sam da primetim (a sigurno ih ima još), kod false castinga je sledeće:
Front loop (razmak između donje i gornje strune) mi je preširok na dužini kanapa od 10m i više, sigurno metar ipo i jače... , a back loop kod back casta je uzan, možda najviše 30-50cm. Kod back casta mi se dešava da imam i tailing loop. Za nekih sat vremena vežbanja uspeo sam da napravim dva čvorića na predvezu i jedan na tipetu. Kod castinga na kraćim daljinama, od 5-10m nemam ovih problema, ili mi je teže da ih uočim.

Nadam se da sam upotrebio prave termine i da je pitanje jasno...
Možete li da mi po ovom opisu date neki savet?  Kako da iskorigujem ove greške?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Sjajno Bobi, napreduješ!  :tbumb:

Moj savet ti je da dođeš neki dan do Čaira kad se skupljaju mušičari i vežbaju zabačaje. Najčešće dođu i Kuzma i/ili Đole, obojica the Instructori, pa će te oprave. Mada i ostali prisutni mogu donekle da pomognu, sve su to Ok momci: Gringo, jr, Miša, Fox...

Biće dosta druženja ove godine, što na livadi, što na vodi, pa ćeš sigurno imati prilike da koriguješ greške. I ja sa tobom!  :lol: (mada sam ja bar malo više odmako)  :-*

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Goci,a ko je FOX i zna li taj covek nesto vezano za FC.  :whistle: :whistle:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
bobane gocija n slusaj nista, samo zna pivo da pije  :whistle:

stefan_kg

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2010.
Broj reagovanja
0
boban.velickovic je napisao(la):
Od grešaka, ono što mogu sam da primetim (a sigurno ih ima još), kod false castinga je sledeće:
Front loop (razmak između donje i gornje strune) mi je preširok na dužini kanapa od 10m i više, sigurno metar ipo i jače... , a back loop kod back casta je uzan, možda najviše 30-50cm. Kod back casta mi se dešava da imam i tailing loop.
Probaj da lakat drzis uz telo a stapom masi iz zgloba,meni je to(nadam se  :D )pomoglo.

boban.velickovic je napisao(la):
. Za nekih sat vremena vežbanja uspeo sam da napravim dva čvorića na predvezu i jedan na tipetu.
Ako ti predvez i konektor ne spadaju sa kanapa,dobar si :whistle:

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Bobane
ukoliko si imao čvoriće na predvezu ili tipetu, to je znak da praviš tejling lup
ako želiš da ti lupovi budu uzani i paralelni, za to je potrebno da ispoštuješ viši stop, pravilno ubrzavanje, eliminišeš slek i prilagodiš veličinu strouka dužini kanapa van štapa
lepo ti je reko Goci za zajedničko mlaćenje na travi, nebi bilo loše da tamo na licu mesta sve to zajedno ispravimo
ima par vežbica koje bi mogao i sam kasnije u dvorištu da praktikuješ. garantujem da ćeš za mesec dana uz laganu vežbu imati bolji i opušteniji, a sigurno i plodniji ribolov

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  neko mlati, a neko vežbajući rešava probleme vezane za flaj kasting

SkorpionSV

Junior member
Učlanjen(a)
30.01.2011.
Broj reagovanja
0
:D  Dobro, organizuju li se jos vezbajuca resavanja problema za flaj kasting ?

Vrh Dno