Catskill style dry fly

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Zanimljivo je da na ovom našem forumu i pored ogromnog broja tema u delu "Suve muve" nemamo temu o ovim, po meni, naj klasičnijim od svih klasičnih mušica. Ovim stilom izrade mušica možemo pokriti veliki broj raznih popularnih muva. Da li pravite ovakve imitacije i pecate njima?

Dakle, Catskill style dry fly

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Odlicna musica,vecina nas pokusava da veze sto realniju imitaciju i tezi da bude sto vernija originalu.Ali cinjenica je da kad krene ribolov veliki broj musicara na tipet stavlja ovakve ili slicne klasicne musice(ja sam jedan od njih).MIslim da je to razlog sto je manji broj prikazanih musica koje su "prostije" za vezivanje.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Svakako da su ovakve muhe i meni radne u 80% slučajeva lovim samo sa ovakvim muhama lake su za vezivanje a love isto ako ne i bolje od pedantnih imitacija sa puno detalja :tbumb:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ove muve vezane na manjim brojevima i sa malčice drugačijim krilima veoma liče na bosanske krejice, prema tome, Silvio daj neku sliku muve na videlo.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Extra muva!!! Nekada sam itekako klepao na ovakve, alli u poslednjih nekoliko godina sve jednodnevke vezujem bez ovih "klasičnih" hackle nožica nego su CDC krila i grudi od dabinga. Veće jednodnevke radim sa parašut krilima, ovakve imitacije mi nekako lepše (i niže) leže na vodi...
Mada možda na zimu vežem seriju "classic" Light i Dark Hendricksona, Adamsa, Light Cahill-a,...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i ja se uglavnom držim klasike kada treba nešto vezati na kraj predveza  ;)  :tbumb:

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem ! Odlična Strelko ! :tbumb:

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
moja omiljena musica za pastrmku je Red Spinner, a ova palmerovana izgleda odlicno. Na kojim velicinama je najcesce vezes ?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Hvala Nešo  :tbumb:

MIKI-FLY je napisao(la):
moja omiljena musica za pastrmku je Red Spinner, a ova palmerovana izgleda odlicno. Na kojim velicinama je najcesce vezes ?

Najčešće na 12ici ali sve od 10ke pa do 16ice dolazi u obzir.

Vrh Dno