Cipele za gaženje

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Nije vezano za ovaj Bobanov problem, ali interesuje me da li je neko probao neku alternativu cipelama koje su predvidjene za gazenje?
Ne mislim bas na kondure, vec na neke cizme (planinarske npr), koje lice na ove specijalne za gazenje.

Evo ja sam nabavio neke kineske AActive, kao planinarske, od vestacke koze. Deluju poprilicno jake.
Logika mi je bila - kad vec pricaju da se one od 60e raspadnu posle nekoliko gazenja, sto ne bih probao neke od 15e (1750 din sam ih platio...)?!

Jednom isprobane i dobro su se pokazale. Nisam primetio da se klizaju. Mislim, kad se sapletes, ne vrediti ni filc na djonu...  :doh:

Prilozi

• IMG_4518.JPG
    IMG_4518.JPG
    107,4 KB · Pregleda: 240
  • IMG_4519.JPG
    IMG_4519.JPG
    99 KB · Pregleda: 219
  • IMG_4436.jpg
    IMG_4436.jpg
    110,7 KB · Pregleda: 218
  • IMG_4430.jpg
    IMG_4430.jpg
    136 KB · Pregleda: 260

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Cipele za gazenje imaju PLANSKI obradjene unutrasnje savove da ne cepaju neoprensku carapu. Ne bukvalno da ce sav odmah da icepa carapu vec usled trenja zbog hodanja. Zato treba biti vrlo oprezan kod koriscenja nekih cipela koje nisu predvidjene za tu namenu da ne bude "skuplja dara nego mera".

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Da, to nisam pomenuo... Inace sam odmah opipao unutrasnje savove i prijatno se iznenadio kad nisam uspeo nijedan da opipam. :)
Cak su i mesta gde se nalaze nitne veoma dobro odradjena.
Svakako treba voditi racuna o ovome sto je Simpson pomenuo...

Interesuje me koliko ce da sluze... javicu  ;)

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Pitanje je i guma sa đona koliko se kliza...
Meni su alternative dozlogrdile.. ne pecam često, pecam smo leti, ali i o ovo retko je dovoljno da se polomim u nekom klizavom plićaku.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
OK..

Vision Hooper
http://www.travarfishing.com/index.php/proizvodi/garderoba/vision/cipele-carape/628-hooper-sa-kramponima

ili

Vision Mako
http://www.travarfishing.com/index.php/proizvodi/garderoba/vision/cipele-carape/630-mako-sa-kramponima

Filc ili guma? 

Neko iskustvo?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sto se ova dva modela tice Mako je ultimativni izbor ako gledas trajnost. Odlicne cipele. Ako mnogo pesacis po makadamskim putevima, asfaltu onda uzmi gumeni djon, ako ipak vise gazis po vodi onda filc. Ali ovo sa slike je idealna kombinacija, guma+ekseri.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Bilo koji model da uzmes... izdvoj par evra i za ove carape. Produzice ti vek kombinezona http://www.travarfishing.com/index.php/proizvodi/garderoba/vision/cipele-carape/521-airprene-socks

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
Bilo koji model da uzmes... izdvoj par evra i za ove carape. Produzice ti vek kombinezona http://www.travarfishing.com/index.php/proizvodi/garderoba/vision/cipele-carape/521-airprene-socks

A ovo se nosi ispod neopranskih čarapa samog kombinezona? 
Zar to nije previše slojeva?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Nosi se preko. Sprecava guzvanje samih neoprenskih carapa kombinezona  i jos vaznije njihovo izlizavanje. A i ako pesak ili kamencic upadne u cipele, ostecice ove dodatne a ne one koje treba da drze vodu. Najtoplije ti preporucujem da ih uzmes. Sigurno se neces pokajati.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
Nosi se preko. Sprecava guzvanje samih neoprenskih carapa kombinezona  i jos vaznije njihovo izlizavanje. A i ako pesak ili kamencic upadne u cipele, ostecice ove dodatne a ne one koje treba da drze vodu. Najtoplije ti preporucujem da ih uzmes. Sigurno se neces pokajati.

Ma ok, videću kad probam cipele... nisam siguran koliko će mi biti komotna 13. sa dva sloja neoprena...

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Nista ne smetaju, videces. Probaj cipele sa ovim carapama preko kombinezonskih, da bi osigurao dovoljno prostora  ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Ima li ko kakvog iskustva sa Simms cipelama Vimbram djon?jel bolji od Filca?Nosim samo po Drini cipele znaci nemam mnogo gazenja :)

Vrh Dno