ako radiš clousera "bez leđa"

onda i ako koristiš ovakve udice kao što su moje i lake oči od sudoper lančića materijal tako vezan odradi i ulogu balansa i tako oči još pripomognu. Udica se u vodi okrene "naopačke" tj. kako i želimo i to je to.
Lovni su svi. Ove sam vezao za veće smuđeve i bandare u mom jezeru. Ove sezone moram loviti iz čamca. Ja sam pre dve sezone kupio čamac i samo se vozikam a kada dođe vreme pecanju meni mrsko vući čamac, pumpati ga...nego samo se zaletim na vodu, nemam tada vremena za ništa drugo osim za ribolov

pa tako u sred ribolova premišljam, otići ili ne otići (po čamac)

Istina da bi morao još elektro motor da ugradim jer veslanje i mahanje mi nije baš najmilija kombinacija :lol: Velika voda pa je peške radije obiđem. A znam šta kriju dubine pa me onda muka strefi...ove godine želim bocnti barem jednu štuju preko metar, barem jednog smuđa preko 70cm sa ovim clouserima (svi su tu oko 9cm osim ovoga u sredini), barem jednog grgeča od 40cm i barem jednog soma pa bilo kakav da je (ok, ne mora da je preko 20kg

nisam psihički spreman

), i barem jednog linjaka bilo kolikog. To je što se tiče "mog" jezera.
A ponekada se desi da naletim tako čamcem i na kakvog ogromnog amura koji su retki tako da...može biti svega a može da se desi da izaberem neki šugav dan pa nema skoro ničeg.
No, Clouseri kakve sam gore vezao su u stvari neka kombinacija bend backa i prince of tides. Ako koristiš udice dužeg vrata ka ja i ovako vežeš obavezno malo namotaj neko minimalno otežanje do pola vrata udice od okca, to presvuci nekim flash materijalom i preko oke. Materijal gore. I to su dobri, lovni clouseri kao i svi clouseri

. Ja ih baš volim.