Combo do 160 USD

Vrba

Newbie
Učlanjen(a)
20.10.2013.
Broj reagovanja
0
Dragi kolege ff-eri imam dva dana da izaberem neki combo iz USA jer imam besplatnu dostavu (rodbina). Pošto sam početnik (ne u ribolovu) koji u dva dana ne može pohvatat sve brendove i općenito neko osnovno znanje pri odabiru FF pribora molim vašu pomoć.

Ovdije sam našao dosta velik izbor po akcijskim cijenama.
Ukoliko znate za bolje sajtove slobodno raspalite.

http://www.cabelas.com/catalog/browse.cmd?N=1104843&WTz_l=SBC%3BMMcat104793480%3Bcat104762880

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
za 10 usd malo vise ali to bi mozda bilo za tebe http://www.basspro.com/2012-TFO-Signature-II-Rod-and-Hobbs-Creek-Reel-Complete-Fly-Outfits/product/11110505004914/

cetvorka osam fita. TFO ima dobre stapove... ;)

jos sam pogledaj http://www.basspro.com/Fishing-Fly-Fishing-Fly-Rods-Reels-Outfits/_/N-1z0ux9s

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Dodaj $10 i uzmi cabelas cgt/prestige plus combo. Trodjelni staklenac 3wt 7ft, za tvoj teren predivna motka. TFO ima lose sprovodnike, posebno sam vrh. Ja bih na tvom mjestu zaobisao "imena" u ovom cenovnom rangu, jer su stapovi uzas, moj prvi korak u ff je bio TFO NXT outfit, valjda najgore sto sam mogao da izaberem, 1 sezona i stap se poceo raspadat, pluta otisla, prva dva sprovodnika izguljena....nikad vise. Tfo stapovi vise cjene su druga prica, ali isto vole da se raspadaju na drsci.

Cabelas je stavio Redington CT na rasprodaju negde pre, potrazi mozda ga jos nude, $70, sasvim uredan stap za tu cjenu. Za ostalih $90 mozes uzet i cekrk i strunu.

Nisam siguran za ameriku, ali u kanadi basspro ne daje futrole za stapove, samo krpu. Obrati paznju na to kad kupujes od njih.

Sretno sa kupovinom!

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Malo je nezgodno za nekog ko nema nikakvog FF iskustva da počne kratkim i laganim glass štapom.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
Mislim da ce ti ovo biti interesantno...

http://www.ebay.com/itm/Redington-Pursuit-4wt-8-4-pc-Fly-Fishing-Rod-480-4-/400593176122?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d4536c63a

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
Skroluj, imas dole jos modela pa proveri
pozdrav

Vrba

Newbie
Učlanjen(a)
20.10.2013.
Broj reagovanja
0
Koja je najbolja opcija 2,3 ili 4 djelni štap. Mislim zbog performansi jer varaličarci su najbolji iz jednog dijela?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Nećeš to ni osjetiti,što se transporta tiče bolji je iz četiri sekcije i manja je vjerovatnoća da ga slomiješ.Naravno obavezno mu tubu ili neku tvrdu futrolu kupi/napravi.

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
falco je napisao(la):
Malo je nezgodno za nekog ko nema nikakvog FF iskustva da počne kratkim i laganim glass štapom.

Svaki pocetak je tezak, bio to 3,5,7 il devet klasa, on mora naucit osnove. Sta mu vredi veci jaci stap kad bukvalno nema prostora da radi sa njime. Ima mnogo toga da se izabere za 160$, ali sam vec napomenio da to nisu stapovi za njega, takve stapove bi on morao da "overline" ili ti stavi tezi kanap nego sto zahtjeva da bi imao ikakve koristi od njega na svojim terenima. Drugim rjecima nisu dobri na kracim distancama.

7ft nije kratko za 3wt, mislim da je to cak idealna duzina za tu klasu.

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
CT
Pursuit koliko znam se vise ne proizvodi.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
falco je napisao(la):
jeprli je napisao(la):
Svaki pocetak je tezak, bio to 3,5,7 il devet klasa, on mora naucit osnove. Sta mu vredi veci jaci stap kad bukvalno nema prostora da radi sa njime. Ima mnogo toga da se izabere za 160$, ali sam vec napomenio da to nisu stapovi za njega, takve stapove bi on morao da "overline" ili ti stavi tezi kanap nego sto zahtjeva da bi imao ikakve koristi od njega na svojim terenima. Drugim rjecima nisu dobri na kracim distancama.

7ft nije kratko za 3wt, mislim da je to cak idealna duzina za tu klasu.

Pocetak je tezak ili jos tezi  :D. Ja sam misljenja da pocetnik nikako ne bi trebao da krene ispod klase #4 i duzine od 8'. Med-fast akcija je nekako najprirodnija, ne verujem da bi se usrecio ni prebrzim ni presporim stapom. Kasnije je lako prilagoditi pribor trenutnim potrebama.   

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Nigdje ne isticem da sam u apsolutnom pravu, moje preporuke su sve medium akcije. CT 3wt 8'6  je odlican pocetak, stvarno ne razumem sta ce to stap jaci ili duzi bolje da ga nauci od ovoga.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sa jeftinim tfo stapovima nemam iskustva....probao sam samo skuplj I svi ti su samo takvi stapovi...a sada imam jednog TFO DH svica ali pre kratko vreme da bi ga hvalio ili kritikovao....za njihove jeftinije modele nemam pojma. Nisam nikada ni cuo da su imali takve probleme.

Taj staklenac kojega si spomenuo je stvarno fina motkica....probao sam ga na suvo avgusta kada sam bio u St. Louis-u.

Vrh Dno