CTS Affinity MX 490-4

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Narucen blank za dry fly za  Bosanske vode i lipljene. Dvoumio sam se izmedju 8.6 i 9 fita i prevagnuo ipak na 9 fita. Videcemo na sta ce da lici kad stigne ;) ako bude kao ovaj 480-4 sto vec imam bice vrh ;)

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Sa 9ft. imas i odlican stap za nimfu, ne samo dryfly. MX je kod nas podcenjen stap.

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Jel gotov? Koliko ce da te izadje na kraju?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Blank tek stize u septembru . Blank je 200e tako Goran rece. Videcemo. Ako bude isao Rec halter od 80e a hoce ko na nimfarosu izaci ce dosta.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Koristio sam od kolege MX 8'6'' 4# i baš sam se oduševio štapom!
Fantastično baca,lako postiže distance,ma za te pare nema bolje!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ja ga imam na 8 fita a Neba na 8.6 fita. Ja zbog Bosne uzeo 9 fita ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
CTS Affinity su ozbiljni štapovi... Skroz... Ja volim fabričke štapove a CTS radi samo blankove, ali sve što sam probao je bilo extra!!! Nažalost kada se ugradi vrhunska oprema (koju ovi blankovi zaslužuju) cena nije nimalo niska  :(

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Milance jbg to je tako ali covek nemora da bude blesav i da stavlja REC opremu ( ko neki ludaci ;) ) stavi klasiku i uziva isto ko ovaj drugi. Ja volim da sam biram opremu, boju blanka, natpis na stapu itd.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Milanče je napisao(la):
CTS Affinity su ozbiljni štapovi... Skroz... Ja volim fabričke štapove a CTS radi samo blankove, ali sve što sam probao je bilo extra!!! Nažalost kada se ugradi vrhunska oprema (koju ovi blankovi zaslužuju) cena nije nimalo niska  :(

380 e ti je visoka cena za štap ,a za sage nije 700+ e,a ako hoces opremu kao na sage-u taj isti štap te izađe 290 e :-D govorimo naravno o novim štapovima ,a ne onim ispalim iz kamiona ili onim koji su promenili vise vlasnika :-D

Fabrički štapovi podrazumevaju da obični fizikalac sklapa štapove,na apsolutno isti način kao što se radi kod nas npr,tako da im tu ne vidim ama baš nikakvu prednost,čak šta više više prednosti vidim u samogradnji

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Sve mi se čini da ti moj post nisi baš najbolje razumeo, a ne razumem ja baš najbolje ni ovaj tvoj  :hammer:
neba je napisao(la):
380 e ti je visoka cena za štap ...
Ja to niti napisah niti sam mislio!!! Napisah da im cena "nažalost nije niska" sa tužnim smajlijem...

neba je napisao(la):
...
Fabrički štapovi podrazumevaju da obični fizikalac sklapa štapove,na apsolutno isti način kao što se radi kod nas
...
Pa... uz duboko uvažavanje Mikija i Gorana kod kojih i ja sve svoje štapove nosim (juče poslednji put pokrljane vrhove Byrona...) ovi "fizikalci" sklope hiljade štapova godišnje... Mislim da je očigledna prednost na njihovoj strani.

neba je napisao(la):
...
čak šta više više prednosti vidim u samogradnji
...
Naravno - u ličnom izboru komponenti. To me nekako ne interesuje, od estetike ne patim a što se tiče kvaliteta imam poverenja u npr. Sage. Vozim XP690-2 13-tu sezonu po Drini uz redovnu kontrolu opreme na njemu. Sve je još uvek u savršenom stanju. SLT590-5 je u 16-toj sezoni akanja (trenutno 18-ta sezona, moj najkorišćeniji komad) morao na zamenu vršnog sprovodnika (naravno kod Mikija i Gorana).

Sve u svemu imam visoko mišljenje i o CTS blankovima i o MG-u kao partneru, i o njihovim zajedničkim proizvodima i moj post je bio afirmativan prema toj kombinaciji. A cena je nažalost takva - za vrhunski blank sa vrhunskom opremom.
Čujemo se za 13 - 16 - 18 sezona korišćenja pa da ih uporedimo i posle zuba vremena i korišćenja :D Od Marića nema vajde - njegovi će biti novi i tada  :hammer: :hammer: :hammer:

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Milanče je napisao(la):
Od Marića nema vajde - njegovi će biti novi i tada  :hammer: :hammer: :hammer:
Ova ti je dobra  :D

Uvek je ručni rad bio ispred mašinskog. Gledao sam kako radi fabrika ST. Croix,  a tako rade sve velike firme, 80% posla odradi mašina. Čovek tu samo vrši nadzor.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Mašine većinu poslova odrade preciznije i sa istim kvalitetom za razliku od ručnog rada. Jedino što na tim proizvodima ne piše custom.....

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Milanče je napisao(la):
Ima CTS ova kod mene i u okruzenju koji su 9 godina u upotrebi na Dunavu sa teskim dzigovima,kao i aj da kazemo dosta starijih drugih blankova koji su mnogoooo duze izlozeni torturi  :D
Nema tu sta da strada :-D  sem ako nasom greskom presudimo stapu,ili se pojede bas ta vrsna karika od peska,cestica .....

Ja nisam pristalica globalizacije i štancovanja proizvoda,mnogo se veća pažnja usmeri na manje proizvoda nego u štancovanju,otuda sve sto se radi u manjim serijama i nosi vecu cenu

A i realno sta god ko mislio,za motanje karika i stavljanje drske ti zaista ne treba fakultet :-D
Ne sumnjam ja ni najmanje u kvalitet sage stapova ali definitivno mislim da bi za cenu po kojoj se prodaju mogli staviti kvalitetniju opremu :-D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Milanče je napisao(la):
Od Marića nema vajde - njegovi će biti novi i tada  :hammer: :hammer: :hammer:
:hammer: :hammer: a jbg kad imam 7 komada pa samo menjam. Tako ti je I sa obucom. Sto vise pari imas duze ce sve trajati. Jedino kod zena nema problema jer p..ka nije sapun da se potrosi :)

Vrh Dno