Da li kupim ili ne takav stap?

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Imam neki problem i neki ljudi sa sajta si mi predlozili da stavim ovde to pitanje. O cemu se radi? Neki tip mi nudi neki stap Grey of alnwick masinicu i strunu za lov stuke za cenu od 350 evra sve. Stap je iz tri dela i 9' klase 8/9#: da li vredi kupiti taj pribor ??? Hvala unapred!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Po meni je ta klasa isuvise jaka! Ali sacekaj da i drugi daju svoje misljenje!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Iako ti treba jasan odgovor, on zavisi od mnogo cega.
Koji stap? Koja masinica? AJd manje-vise struna, mada ni ona nije dzabe.
Cene Greys dvorucinh #8/9 stapova idu od 130 do 300 funti (otprilike 200  do 400 EUR), cene Greys cekrka zavisno od modela u toj AFTMA klasi preko 130 funti (200 EUR) bez rezervne spulne (samo jedan model je jedan jako jeftin aluminijumski injanoviji StreamLite Small Arbor cekrci, kostaju oko 15 i sezdesetak funti i nisu uopste losi, ali su #7/8 i #5, respektvno).
Dakle, samo po cenama, 350 EUR nije previse, a za to se dobije vrlo solidan pribor, bar nominalno. Ipak, kao bar drugi vlasnik nemas garanciju koju Greys daje, mada to mozes u dogvoru sa registrovanim kupcem da ostavris preko njega, ako je tvoj prodavac taj registrovani kupac i ako hoce da ti izadje u susret, a bitno je i da proveris koliko je pribor koji kupujes "izraubovan" (posebno da li je masinica dobila luft u osovini). Na kraju, vrlo je bitno (mada pretpostavljam ne toliko kao kod laksih, jednorucnih stapova) i kako to tebi lezi u rukama.
Ako je sve OK, i TREBA TI, ne vidim sto ga ne bi kupio (ako imas para, jel  :D).
Ono, sto Lucky kaze, jest jako, ali ako su ti stuke krupne  :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Veoma je bitno da napišeš kolike štuke očekuješ i kolike strimere ćeš da bacaš.
Ako planiraš da koristiš strimere slične veličine i težine kao oni u mojoj galeriji i štuke do 5 kg, ne treba ti štap 8-9, već 6-7. Ja koristim VISON GT4 9ft AFTMA 6 i on je dovoljno jak za plitke bare Južne Srbije i štuke od 1-5 kg.
E sad, malo matematike. Nov štap, nov čekrk i nov konac za štuke, odličnog kvaliteta, koštaju oko 350 eura. Ima i jeftinije. Izgleda da tebi neko nudi polovan pribor, sumnjivog porekla, bez papira. AKo je tako, treba da znaš da taj komplet 8-9 ne vredi mnogo, jer trgovci-šverceri dobijaju gomilu takvih štapova, konaca i čekrka i teško nalaze kupca za to. Kod "šanera", tako jaki kompleti su najjeftiniji. Dakle, ako kupuješ(a bolje nemoj) na crno, nemoj da daš više od 150-200 eura za ceo komplet!!!
UKRATKO: NE KUPUJ TO!

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
hvala za informcije, uzecu u obzir sto ste mi rekli. Probao sam nekim stapom clase 6# da bacam i mogu reci da funkcionise, ali moracu ipak da kupim neki jer teske strimere nemogu da ih bacam. Video sam stap, svez je, to jest nov cak ga je doneo u neku zastitu od bizonove koze super izgleda a masinica je cresc exori.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
UKRATKO: NE KUPUJ TO!
i ja se sa ovim slazem ,
drugo ako je to dvorucni stap da znas da se sa njim ne mogu bacati tezi strimeri

Vrh Dno