Da li su musicari i ljubitelji prirode

Da li su musicari i ljubitelji prirode

• DA

Glasovi: 15 93,8%
  • NE

Glasovi: 1 6,3%

• Ukupno glasača
    16

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Veoma prosto pitanje, mada može i treba da dovede do konstuktivne polemike. Da li mi treba da budemo ili već jesmo ljubitelji prirode. Šta to znači, ljubitelj prirode je onaj koji voli prirodu, uživa u njoj. Sam odlazak u divljinu mu je poseban užitak. On je poznaje i poštuje. Ima ralike između ljubiitelja i kulturnog čoveka. Kulturan ne baca đubre, dok ljubitelj posmatra uočava veze u prirodi itd. Neko može da pomisli da je ljubitelj onaj ko poznaje svet insekata...i to je OK ako on uživa u tome, želi da spozna tajne insekata, a ne samo da provali kad se roje da bi trtio ribe. Ja verujem da jesam ljubitelj prirode, poštujem je i volim, želi mda učim da provaljujem kako stvari funkcionišu vam grada! Tako npr. kada odem na Staru Planinu i kada riba slabo radi, ja sa velikim uživanjem saklupljami proučavam pečurke, lekovito bilje i u skorije vreme insekte!
Ostali....
Salut!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Ja sam se jednom zeznuo sa pečurkama i shvatio da ne treba to raditi bez DOBROOOG predznanja! Damn ... bio sam student biologije! Mislio sam da znam šta radim hahaha :) Sva sreća ih nisam pojeo.
Ljubitelj prirode, po meni, nije onaj koji je poznaje jer se i neprijatelj proučava. Ljubitelj prirode je onaj koji je poštuje. Za sebe tvrdim da sam ljubitelj...

Zox

Junior member
Učlanjen(a)
28.01.2007.
Broj reagovanja
0
Nažalost u pravi ste i to je ono što j... moje kokoške :doh:
Za mene je mušičarenje vezano za prirodu i kako reče Laki ako riba neradi tu su biljke, insekti ptice (ili neka neistražena čobanica :drool:) pa zbog tog i takvog stava imam problem da sa mušičarcem izađem na Dunav ili Savu koji su mi pred nosom :p Jednostavno onolika količina đubreta na obali ili prezervativa (iskorišćenih) i uložaka u vodi me navodi na pitanje : Pa ko to "radi one stvari" kad sve žene koriste uloške?????? :hammer: :doh: :hammer: :doh:
Naravno. šalu na stranu ali mušičarenje ja vezujem za druženje sa prirodom a ne obilazak raznoraznih deponija :-X

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:D Uzivam posmatrajuci ptice. Urodjeno sam malo nagluv (cuj, malo  :hammer:), ali i pored zubora ili huka reke, cujem pticju pesmu kad sam na reci. Svaki put kad vidim neki dogadjaj u prirodi, obraduje me, osetim da sam stekao bogatstvo. Naravno, cistoca voda i obale je osnovni preduslov zadovoljstva u ribolovu.
E sad jesam li ljubitelj? Valjda, posto mi je to i profesija na neki nacin, tesko te stvari odvajam. Nervira me sto se u ovim godinama jos palim na sve to. ???

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Mislim da samo ljubitelji prirode i mogu da budu musicari.
Dok sam bio skobaljas nisam toliko obracao paznju na prirodu oko sebe, cak sam i bio jedan od onih koji pravi lom za sobom, ali kako sam postao musicar, sve se promenilo. Nekako osecam kao da je iskonski lovac proradio u meni  :piss: pa se samim tim obazirem na sve zvucne i vizuelne efekte oko sebe. Vremenom sam poceo da uzivam u tome pa eto i sad sam opijen time pa i kad se nadjem u prirodi, onako bez obaveza i bez stapa, opet me nesto vuce da gledam i istrazujem sve oko sebe  :lud:.

Zox

Junior member
Učlanjen(a)
28.01.2007.
Broj reagovanja
0
ttttt je napisao(la):
Mislim da samo ljubitelji prirode i mogu da budu musicari.
Dok sam bio skobaljas nisam toliko obracao paznju na prirodu oko sebe, cak sam i bio jedan od onih koji pravi lom za sobom, ali kako sam postao musicar, sve se promenilo. Nekako osecam kao da je iskonski lovac proradio u meni  :piss: pa se samim tim obazirem na sve zvucne i vizuelne efekte oko sebe. Vremenom sam poceo da uzivam u tome pa eto i sad sam opijen time pa i kad se nadjem u prirodi, onako bez obaveza i bez stapa, opet me nesto vuce da gledam i istrazujem sve oko sebe  :lud:.

Lepo rečeno... :tbumb: :tbumb: :tbumb:
Pedja ako je za utehu, što sam stariji sve sam napaljeniji za sve oko sebe  :drool: :drool: :drool:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Toni mi je "izvukao reč iz usta". Svi mušičari su ljubitelji prirode. Ja poznajem zle, pokvarene, zaostale, glupe, primitivne, neobrazovane, obrazovane, kulturne, prosvećene, drogirane... i svakojake mušičare, na stotine njih. Svi se razlikuju. Svi do jednog su, ipak, ljubitelji prirode. To nam je svima u srcu. Čak sam siguran da i među ostalim sportskim ribolovcima nema nijednog koji nije ljubitelj prirode.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
uf sto ja ne volim prirodu  :D :whistle:

"da se pitam ja bi betoniro' travu i ofarbao tamno braon svaku vodu plavu, nekako bi probušio tanki sloj ozona a zemlju bi zaštitio kesom od najlona. da se pitam ja poseko sve šume i za ukras postavio od traktora gume. kiselinom ja bi zemlju navodnjavo'..." :D šala naravno, jako volim šume, planine, polja itd. ali ako je u blizini kakav lep potok, jezero reka sve je onda potpuno...taman za moju dušu. uvek se divim stvoritelju svega toga ;)  :bye:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:D SEb, jesi li ti stihoslepac onih stihova ili samo preuzimas?
Ako si ti, imas talenta, Boga mi!  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kao tinejđer sam bio i stihoklepac :D....ali ovo sada sam ja preuzeo od ramba amadeusa, setio sam se te pesme još iz detinjstva  :D
zato sam i stavio navodnike jer navodim nesto sto nije iz moje glave ;) a i zanimalo me oce li tko da prepozna stihove :D

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Ne svidja mi se ovo pitanje u anketi. Bolje bilo 'da li su vecina musicara i ljubitelji prirode'. Ovako ispada da ako si musicar onda si automatski i ljubitelj prirode. Postoje i musicari (a imao sam prilike da sretnem takve) koji kazu da su ljubitelji prirode a ponasaju se suprotno. A ima i onih koje zabole za okolinu. Svakojaki zalutaju u musicarske vode.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne slažem se da postoji mušičar koji nije ljubitelj prirode. Tačno je da svakakve bud... nazivaju sebe mušičarima, ali svi vole prirodu. Neki su "kulturni" neki "nekulturni", neki na prvi pogled izgledaju kao da ne mare za prirodu, neki samo izgledaju kao da brinu o njoj, a kad ih niko ne vidi... Ali to je drugo. Niko ne bi ulagao novac u mušičarski pribor da nije ljubitelj vrhunskog boravka u prirodi. Kupio bi ribe u prodavnici ili bi bacao mreže i dinamit. Čak i onaj koji nam izgleda kao opaki zlotvor, dok se bavi mušičarenjem, ima sigurnu propusnicu za klub ljubitelja prirode.
Možda Jr ima saznanja da neko to zloupotrebljava! Jr, po čemu zaključuješ da je neki mušičar manji ili veći ljubitelj prirode?

V

vaga

Guest
    Smatram da je Jr tekst na mestu kao i Mixmasterov odmah iza njega,svi smo mi ljubitelji prirode.E sad dal smo kulturni ili ne to zavisi od nas samih,dali prljamo ili ne ( ja ako zapalim neku cigaretu pa posle opusak bacim na obalu ili u vodu,da li sam ja manji zagadjivac od onog npr. skobaljasa koji na obalu baci kesu i sl.,dali sam ja veci ljubitelj prirode od njega.Odkud ja znam mozda on cisti za sobom a drugi ne i sl....). :smoke:
    Ostalim kolegama bih porucio a i samom sebi,lepo je uzivati u prirodi i cvrkutu ptica,cvecu,livadama,pecurkama ali ajde malo da se razmrdamo,ajde sada kad je lose vreme da izadjemo u tu istu prirodu,da se skupimo,malo druzimo i nesto uradimo.Sad cu ja kod tebe,sutra ti kod mene i td. pa jednog lepog dana kada bude lepo vreme i ptice selice dodju pa kod nas a mi izadjemo na vodu a ono milina i lepota,bacis muvu i uzivas u prirodi.
  Sto, mislite da je to uzalud.E, pa nije.Ajde neka svako pocisti bar par svojih omiljenih mesta,normalno uz pomoc nas,pa vredi.Pa kad su mogli Nemci da ciste priobalje Save u Beogradu,sto pa mi da se pravimo tolko fini a ocemo zajedno sa Nemcima u Evropu.Pa sta mislite zasto nas izmedju ostalog ne zele tamo... ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Da mi sačekamo onog što baca žubre, pa mu "kulturno" objasnimo neke stvari? Bolje to, nego da čistimo za njim. Razmazićemo ga, pa će se još više izbezobraziti. :doh:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Vago, o toj ideji je vec razgovarano i plan postoji. Trebalo je da se realizuje ove, ali mi se cini da ce biti realizovano sledece godine. Necu pricati gde i kada ce biti realizovano, ali duboko verujem da hoce. Zato samo malo strpljenja!

Vrh Dno