DAIWA JUPITER

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Skoro sam kupio stap od fiberglasa Daiwa jupiter 7\8 9410-9.Cenim da je stap star nekih dvadesetak godina,covek od koga sam ga kupio nikad nije izasao sa njim na vodu,pa me interesuje ima li neko iskustva sa ovim musicarcem.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Imao sam prilike da probam neke Daive al' grafitne.To je Britanska kompanija koja je oduvek imala glavnu klijentelu na samom ostrvu. Mada je presla i u druge krajeve sveta nikad nije bila nesto posebno cenjena van istog jer su joj ciljna grupa najcesce bili musicari na Britanskim pondovima. Zvezdane fiberglas je rekao bih retro materijal sa nekim osobinama pomalo lici na bambus, i sad se neki musicari vracaju njemu, ali uglavnom su to nize klase do #5. Taj stap ti ne preporucujem za ozbiljan ribolov na krupne ribe (posto vidim da se ganjas sa nekim krupnim bucovima).Ako se palis na retro fazon i hoces da eksperimentises to je vec druga prica.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uzeo sam ga za simbolican novac,klase je 7\8,neverovatno meke akcije a opet cini mi se sa puno snage.I ja sam do sada koristio samo karbonce,ali ovaj stap je skroz druga prica,jedva cekam da ga probam.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam iz debele prašine izvukao ovaj štap noseći se mišlju da sa njim otvorim sezonu na štuku.Planiram da 1.aprila obiđem jedan kanal u blizini grada.Kanalčić je širok desetak metara sa strmim i prilično obraslim obalama,tako da će roll i switch zabačaji raditi posao_Ovaj fiberglas razmišljam da uparim sa strunom za klasu lakšom od samog štapa,bičast je kao i svaki staklenac pa će dobro da baca.Krivo mi je što je rukohvat od nekakog sunđera,prilično debilno.Vredi li da se mlatim ovime? ???

Prilozi

• jupiter21.jpg
    jupiter21.jpg
    48,8 KB · Pregleda: 233
  • jupiter23.jpg
    jupiter23.jpg
    37,2 KB · Pregleda: 211

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
koliko je tezak?da odes malo do teretane na pripreme  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pa onako,i nije da nije ::),ali kažem,za roll i switch na malom kanalu je dobar,plus mogu da vadim i potopljene vrbe,gume,busenje trave...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zvezdan je napisao(la):
vrbe,gume,busenje trave...
...stuke,.... :yeswink:
moj drug (gzero)mi je pricao da mu je prvi stap bio fiber.kaze da je bio tezak ,ali sa fenomenalnom akcijom.kad dodje nek napise nesto vise....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pa to,kad udari i ona od kilo ima da savija do plute,ovaj, sunđera htedoh reći :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zvezdane nema potrebe da stavljas strunu za klasu laksu samo stavi WF7F sa kracom glavom i uzivaj. Steta sto je stap 9' jer je nesto tezi ali siguran sam da svojim savijanjem to odlicno kompenzuje pa ne zamara previse. Sad sam video da je Gringo rekao da je rec o Britanskoj kompaniji ali nije. Daiwa je deo grupacije Seiko iako se neki stapovi prave u Britaniji (jeftina radna snaga :hammer:).

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
simpson H je napisao(la):
Zvezdane nema potrebe da stavljas strunu za klasu laksu samo stavi WF7F sa kracom glavom i uzivaj. Steta sto je stap 9' jer je nesto tezi ali siguran sam da svojim savijanjem to odlicno kompenzuje pa ne zamara previse. Sad sam video da je Gringo rekao da je rec o Britanskoj kompaniji ali nije. Daiwa je deo grupacije Seiko iako se neki stapovi prave u Britaniji (jeftina radna snaga :hammer:).
Možda je i bolje da stavim odgovarajuću strunu što kažeš,imam u šteku baš WF sedmicu,a i u pravu si za zamaranje ruke,mlatio sam prošle godine jedno pecanje sa njim,i iako nije lagan ne opterećuje ruku previše,njegova savitljivost odlično nadomešćuje nedostatak lakoće!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Koliko može da bude stara ova motka,jedno tridesetak godina ili...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Koliko može da bude stara ova motka,jedno tridesetak godina ili...

Mislim da je to serija sa kraja sedamdesetih i pocetka osamdesetih. U pravu si tridesetak god

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
24
Evo da i ja kzem svoja iskustva sa fiberglasom. Moj prvi stap je bio Shakespeare naziv tacan neznam ali znam da je bio 8,6 ft AFTMA 4-6. Stap sa izvanrednom akcijom koju nisam sreo ni kod jednog stapa kasnije. Sa njim sam bacao strunu L 6 F nepoznatog proizvodjaca. To je bilo tesko vreme za musicarenje jer ni udice nisu mogle da se kupe. Taj stap je sa lakocom bacao ovu strunu, kasnije sam kutio DT 4 F ali je ona bila suvise laka i nisam imao punjenje stapa a samim tim i izbacaji su mi bili kraci. Morao da nabavljam 5-icu. U nabavci mi je pomogao Andrija Urban, pokoj mu dusi. To je bila prava kombinacija. Ovo pricam jer, kao sto rece Simpson H, 7-ica za tvoj stap bi trebalo da bude ono pravo. U to vreme, koliko sam moga da nadjem po literaturi, ako je na stapu AFTMA 5/6 onda na njega stavi DT 5 ili WF 6 i to je ono pravo, naravno izbor struna i njihova izvedba nije bila sarolika kao danas tako da nije bilo mnogo dileme oko nabavke strune. Ono sto hocu dakazem o fiberglas stapovoma su samo pohvale osim tezine. Mislim da je fiberglas izgubio trku sa karbonom jedino iz tog razloga. Nikad nism probao bambus ali kako ljudi opisuju mislim da je slicnih karakteristika. Naravno estetika kod fiberglasa nije na zavidnom nivou ali za novac koji se daje za njih i vise nego dovoljna. Probaces stap pa ces videti, sem tezine nista drugo neces moci da navedes kao manu.
Pozdrav

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gzero je napisao(la):
Evo da i ja kzem svoja iskustva sa fiberglasom. Moj prvi stap je bio Shakespeare naziv tacan neznam ali znam da je bio 8,6 ft AFTMA 4-6. Stap sa izvanrednom akcijom koju nisam sreo ni kod jednog stapa kasnije. Sa njim sam bacao strunu L 6 F nepoznatog proizvodjaca. To je bilo tesko vreme za musicarenje jer ni udice nisu mogle da se kupe. Taj stap je sa lakocom bacao ovu strunu, kasnije sam kutio DT 4 F ali je ona bila suvise laka i nisam imao punjenje stapa a samim tim i izbacaji su mi bili kraci. Morao da nabavljam 5-icu. U nabavci mi je pomogao Andrija Urban, pokoj mu dusi. To je bila prava kombinacija. Ovo pricam jer, kao sto rece Simpson H, 7-ica za tvoj stap bi trebalo da bude ono pravo. U to vreme, koliko sam moga da nadjem po literaturi, ako je na stapu AFTMA 5/6 onda na njega stavi DT 5 ili WF 6 i to je ono pravo, naravno izbor struna i njihova izvedba nije bila sarolika kao danas tako da nije bilo mnogo dileme oko nabavke strune. Ono sto hocu dakazem o fiberglas stapovoma su samo pohvale osim tezine. Mislim da je fiberglas izgubio trku sa karbonom jedino iz tog razloga. Nikad nism probao bambus ali kako ljudi opisuju mislim da je slicnih karakteristika. Naravno estetika kod fiberglasa nije na zavidnom nivou ali za novac koji se daje za njih i vise nego dovoljna. Probaces stap pa ces videti, sem tezine nista drugo neces moci da navedes kao manu.
Pozdrav

Savremeni fiberglas stapovi su dosta drugaciji od tih starih. Cak i u tezini je razlika beznacajna. Jedino sto i nisu bas jeftini :hammer:

Vrh Dno