Evo da i ja kzem svoja iskustva sa fiberglasom. Moj prvi stap je bio Shakespeare naziv tacan neznam ali znam da je bio 8,6 ft AFTMA 4-6. Stap sa izvanrednom akcijom koju nisam sreo ni kod jednog stapa kasnije. Sa njim sam bacao strunu L 6 F nepoznatog proizvodjaca. To je bilo tesko vreme za musicarenje jer ni udice nisu mogle da se kupe. Taj stap je sa lakocom bacao ovu strunu, kasnije sam kutio DT 4 F ali je ona bila suvise laka i nisam imao punjenje stapa a samim tim i izbacaji su mi bili kraci. Morao da nabavljam 5-icu. U nabavci mi je pomogao Andrija Urban, pokoj mu dusi. To je bila prava kombinacija. Ovo pricam jer, kao sto rece Simpson H, 7-ica za tvoj stap bi trebalo da bude ono pravo. U to vreme, koliko sam moga da nadjem po literaturi, ako je na stapu AFTMA 5/6 onda na njega stavi DT 5 ili WF 6 i to je ono pravo, naravno izbor struna i njihova izvedba nije bila sarolika kao danas tako da nije bilo mnogo dileme oko nabavke strune. Ono sto hocu dakazem o fiberglas stapovoma su samo pohvale osim tezine. Mislim da je fiberglas izgubio trku sa karbonom jedino iz tog razloga. Nikad nism probao bambus ali kako ljudi opisuju mislim da je slicnih karakteristika. Naravno estetika kod fiberglasa nije na zavidnom nivou ali za novac koji se daje za njih i vise nego dovoljna. Probaces stap pa ces videti, sem tezine nista drugo neces moci da navedes kao manu.
Pozdrav