Danas sam prikupljao ikru

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
nadam se da ste lepo spremili ikru, jer skobalju pomoc nije potrebna da se mresti, bar na moravi

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Oholi, pa da pripremili su skobaljski kaviar :doh:

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
Ne brini oholi, ova ikra je prikupljena za uzgoj mlađi za poribljavanje tamo gde su matična jata u opadanju i sve se to radi pod supervizijom stručnjaka. Koliko znam naše RD je jedini proizvođač mlađi škobalja za poribljavanje u Sloveniji, a verovatno i na širem području.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nemogu da verujem da imate problem sa manjkom skobalja  :doh: mi ovde naznamo sta cemo sa njim,kod nas je korov riba.sto se vise hvata sve ga vise ima

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
Kod nas škobalja još ima dovoljno, za sad, ali ga je puno manje s obzirom koliko ga je bilo pre 30-40 i više godina, a i svake godine ga je manje jer kormorani čine svoje... ali ima rijeka, kao što je npr. Kolpa(Kupa) gde je baš istrebljen i ugrožen na nekim mestima...

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Sulecriba, svaka cast, preventiva i svest ljudi je presudna, ovde toga u Srbiji toga veoma malo ima, na Drini do pre pre par godina su bila nepregledna jata skobalja, a sad hmmm., tesko. Prvo skobalj nije korov riba, veoma sportska riba, i riba koja je vazna u lancu ishrane drugih riba kao sto je mladica itd..., izlovili su je ljudi nadam se nece i na drugim rekama, jer moze da bude kasno...

Vrh Dno