Dubbing Twister

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Još jedna alatka koju koristimo za uperedanje dubbinga ali i ostalih materija kao što je cdc, dlake, fibre itd.
Samih Dubbing Twister-a ima više prema dizajnu. Evo ih nekoliko:
47224-dubbing-spinner.jpg

47166-Dubbing-twister.jpg

060318_06.jpg

turbotwister.jpg.w180h119.jpg

primer
Dubbing%20Twister2.gif

Može se to uraditi i ručno  :D i za đabe  :) Evo danas na poslu dok sam imao pauzu sam od jedne 2mm žice uradio jedan Dubbing Twister + još jednu stvarčicu  :D. Vrlo jednostavna stvar za uraditi...trebate samo odgovarajuću žicu i klešta. Za lepše urađen alat (Dubbing Twister) uzmite ona klešta za krivljenje žice (koja ja na žalost nisam koristio jer ih nemam). Eto još jedne stvari koju ne mora da kupite  ;)
Uvijena žica služi kao klizni uteg. Rašlje se mogu približiti jedna drugima jer je žica opružna, ako se namotana žica povuče gore imate zaključane rašlje.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Što kraći, to bolji. Ne udara o sto dok se vrti.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Istina, samo meni ovaj ne udara jer mi je stol na kojem vežem niži tako da stegu podesim malo više i taman je. Sve to treba prilagoditi svojim potrebama! Ako netko ima npr. ovakvu stegu
getgrip_5.jpg
onda sigurno vredi ovo što Mix piše "Što kraći, to bolji. Ne udara o sto dok se vrti".

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Jednostavnost...svaka cast za ideju  :tbumb: Odmah cu sebi napraviti slican twister!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
probaj uraditi i ovakvog...ako nemaš kakvu drugu alternativu za uteg a imaš kakvo olovo uradi kalup i uli ... tako se da uraditi i kraći dobro otežani Dubbing Twisteri.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nikad me nije nešto posebno oduševljavao ovaj alat za fly tying i uvek sam koristio neki svoj homemade. Ponekad me i mrzelo da ga uzimam pa sam kukom od finišera rešavao ovaj problem. Sve do danas. Upravo sam dobio na testiranje Turbo Dubbing Twister tool sa kugličnim ležajevima od Kuzme i ODUŠEVIO SAM SE!

turbo-dubbing-twister.jpg

Velika prednost ovog alata je što može da se koristi samo jednom rukom i vrlo lako upreda dabing, a i bilo koje dlake ili krzno. Turbo Dubbing Twister sa Magic Tool-om je ubitačna kombinacija!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ne verujem, saljite da probam  :D

na slican nacin sam uradio jedan moj najlovniji strimer za štuku!  :yeswink:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Moji su svi ovakvi seb, Retko kada vezujem dlake onako položeno. Ovako ima bolji rad. Nisu dlake uvek slepljene, a ako je materijal dovoljno "lepršav" zna i da pulsira skoro u mestu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
upravo to, jako lepo pulsira. imam jedan takav od 18cm i dva od 15cm i to več par sezona koristim i baš su ekstra lovni, ekstraakcija.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Lazo ne reče ti kol'ko novaca ovo košta, ak onije tajna?
Ovaj fazon sa dabiranjem jambolije je super, odlično je i sa dlakom lisice, samo je potrebno odbaciti što više poddlake.
Volim da trošim dabing tvister za neke strimere, a onda treba da se vrtiiiiii, a ovaj postojeći mi baš nije sjajan :blush:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nadao sam se da će da se javi Kuzma i da kaže koliko košta. Veruj mi stvarno ne znam jer sam ovaj alat dobio na poklon. Reći ću mu da pogleda ovu temu.

Vrh Dno