Dvodelni strimeri

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Da li pravite i koristite dvodelne strimere  :lol: pre svega za štuku?

Ja kad bih pravio strimere svi bi takvi bili!  :D

Uzmete lepo debelu žicu i od nje napravite osnovu za vezivanje prednjeg dela strimera. A udica je zadnji.

k1.jpg

k2.jpg

kuzma1-1.jpg

Ovo je meni recimo Kuzma pravio za varaličarenje. Prvi test primerak sam dao drugu Saletu, koji je u prvih pola sata testa na Bovnu uhvatio 2 štuke od kilo i 4 krupna grgeča.

Glava od balze sa dodatkom olova služi za dalje bacanje spin štapom.

U fly varijanti nema olova u glavi, a može i da nema same glave od balze. Ona se stavlja da bio sve ovo bilo plivajuće, ili bar sporo tonuće. A vešti vezač može da napravi i suspending strimer.

Takođe je zanimljiva varijanta bez glave od balze, ali samo olova i krupnim metalnim očima na vrhu štanglice (na početku strimera), kako bi on imao džig akciju.

A telo iz dva dela se prilikom cimkavog povlačenja veoma verno uvija i giba, mnogo lepše nego kod običnog strimera vezanog samo na udici. A u varijanti sa otežanjem u glavi "dvidelnost" je još izraženija, jer prednji deo pada, a za trenutak zadnji ostaje u horizontali, a kod podizanja prvo prednji kreće uvid, pa tek delić sekunde kasnije zadnji. Ovo veoma često može da napravi presudnu razliku (napad štuke ili odustajanje)

Probajte ovo narednih meseci!!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Po meni ovo ima potrebe raditi jedino ako onda strimer ima dve udice. Dvodelnost u varaličarenju ima mnogo više smisla jer se uglavnom radi o tvrdim mamcima i ovako se dobija na radu. Ne znam... treba eksperimantisati u svakom slučaju.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Goci ovo je Fly Fishing lure  ,Ballydoolagh bomber samo dvodelni razlika je što glava nije od policelona nego od balze ,pretpostavljam zbog težine jer je predvidjeno za zabacivanje varaličarskim štapom .Uradio sam ja sa istom takvom glavom samo jednodelni može da se baca i primerenim mušičarskim štapom klase #9 ....
Dobra je ideja da bude iz dva dela jer se dobija takva akcija kao što si napisao  :tbumb: ,Uradiću jedan ovih dana ,imam tu negde mislim jedno parče balze ..

A tu žicu kao zaštitu sam jednom radio i non stop se otvara prilikom mahanja i pravi sranje ,možda je nisam dobro uradio mada mislim da jesam...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ovo je neka jeftina Formax udica sa sve štitnikom. Kupljena kao instant varijanta... Beše nešto tolko jeftino da nisam mogao da ne kupim. Recimo 5 udica sa štitnicima 50 dinara.

Debeli monofil je bolje rešenje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pravimo  :lol:

ali neče ovo da bude za štuku nego za mladu  ;)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
da li je bolje resenje zastite za udicu struna ili zica - obe zastite su BOLJE ukoliko su dobro postavljene na udicu, i ukoliko se koriste na mestima kojima su namenjene.
Zica je preporucljiva za mesta sa vise prepreka u vodi, granje, trska, gusta trava. takodje  i za strimere sa leprsavijim i laganijim materijalima, npr dugi sinteticki repovi koji se u toku bacanja mogu obaviti oko udice-duplirana mekana i opruzna zica ovo jednostavno ne dozvoljava
Zicani stitnik utice na balans strimera. posto je donji deo (gde se nalazi zica)tezi, ovakvi strimeri se vrlo retko rotiraju oko svoje osi i idu naglavacke
Stitnik od strune je dobar u svim normalnim i prosecnim uslovima. bolji su za plica mesta i za laganije povlacenje

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Par godina u nazad dok sam radio ovakve strimere sam sam  krivio neku čeličnu žicu i dojadilo mi... sad več neko vreme postoji proizvod koji olakšava svu stvar. Sumnjam  da je ta ideja originalno njihova ali to nije ni bitno...važno da su to progurali na trg i nama olakšali posao. Čim se mi ukaže prilika kupujem koji paket toga i motam neke moje stare ideje ponovo...dok ne dođe zima i ne otvori se sezona na mladu.

http://flymenfishingcompany.org/products/fish-skull-products/fs-articulated-fish-spine/

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
S obzirom da ovo ima pravu vibraciju,praktično,varaličarski metod primenjen mušičarima,nije loše imati par komada i za smuđa kad su mutnije vode,i na terenima gde je siguran ulov krupnije ribe.Ne bi ovome odoleo kapitalac.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
;) ;) ;)

Prilozi

• PB216399.jpg
    PB216399.jpg
    157,4 KB · Pregleda: 339
  • PB216400.jpg
    PB216400.jpg
    128,2 KB · Pregleda: 329
  • PB216401.jpg
    PB216401.jpg
    98,4 KB · Pregleda: 336

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Vlado, odlican strimer, djasvi mi se...  :tbumb:
Od cega je tijelo?

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
eko je napisao(la):
Vlado, odlican strimer, djasvi mi se...  :tbumb:
Od cega je tijelo?
Ма свиђа се и мени  :doh:
Minnow Body Wrap Standard Boja Pearl White Hue. Реп полипропилен намазан силиконом
Мито, мало сам  се занео у додавању сегмента  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
septembra sam I ja navezao nesto ovako ali sam za razliku od originalne recapture stavio jos I "fish skull" a telo se veze na "fish spines"...jednom sam samo probao na jezeru I ulovio lepu stuku ali ga je tako zgutala da sam se posteno morao potruditi da je nepovredjenu pustim nazad u vodu I od tada ga nisam vise bacao tamo ge ima stuke....kada se vode ustimaju probat cu kakvoj mladici da ga ponudim....veca glava bi mu bolje odgovarala ali I ovako je ok...a da pliva jeste. totalno ludo radi. Ovo je moj prvi na brzaka navezan ali nikako da si uzmem vreme pa odadim kojega onako kako treba. Cim nabavim vece glave uradit cu ga jer mi se vise dopada kakavu akciju ima sa teskom glavom nego ovako http://flymenfishingcompany.org/products/fish-skull-products/fs-articulated-fish-spine/fish-spine-flies/ To mi je bitno jer ih mislim forsirati u tekucoj vodi.

Za stuku bi ga radio samo sa udicom kod glave I nikako ovako.

Prilozi

• fish spine fly.jpg
    fish spine fly.jpg
    113 KB · Pregleda: 353
Vrh Dno