Fly Rod Tuba - Uradi sam

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo jedan savet kako da si napravite sami tubu za svoj štap u lučaju da ju nemate. Naime vaki malo bolji štap dobije tvrdu i lepu, ali one jeftinije varijante samo krpu :)

Dovoljo je da uzmete plastičnu vodovodnu cev i dva upotrebljiva čepa (zatvarača) bilo da se šrafe ili samo nataknu. To sve lepo izmerite, režite, sastavite i upotrebite maštu. Može ostati tako, a može da se ofarba ili presvuče rastezljivom tkaninom. Ja sam moj presvukao crnim rstezljivim materijalom, ne znam sta je, neki poliester, ma krpa neka rastezljiva ;-)

Evo i slika potrebnog materijala koji ne bi trebao da vas košta puno.

Prilozi

• flyRod tube.jpg
    flyRod tube.jpg
    36 KB · Pregleda: 1.087

Aco

Junior member
Učlanjen(a)
05.07.2006.
Broj reagovanja
0
Dobra ideja.
Bas sam hteo da pitam gde u Srbiji i okolini mogu da se kupe tube za stapove.U jednom ribolovackom casopisu sam pre godinu-dve dana video oglas za takve tube,mislim da se firma zvala Cameleon ili nesto slicno.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ma meni je to jucer palo na pamet. Imam dvodelca pa zbog transporta je nezgodan, Hteo ja da si kupim novi, ali jos mi se ne slaze sve financijski. Imao sam isti problem, stap kud je dugacak jos nema ni tube. Otišao js u trgovinu i tubu dobiješ ali samo sa štapom heheh ;-) Lepe tube vision i sage, ali bez štapa neide :) Tako da sam se ja setio potato gun-a :)i tih cevi i eto imam sada tubu. To če mi sada dobro doći ako krenem za hrvatsku. Uvek se brinem hoče li mi tko slomiti štap u autu. Još kada bi smislo kako da od dvodelca napravim četverodelac heheheh, šala mala. Sve u svemu nadam se da ču uskoro kupiti nov štap sa kojim ču da dobijem i lepu tubu.
Inače ako si strpljiv i polako radiš od ove cevi i ventila ili poklopaca isto se da napraviti čuda. Samo meni se nije dalo ja sam to strtrmuljio :) za par minuta. Na cev sam nabio futrolu od štapa koju sam ja sašio, da opet hand made, i na knap je išlo.
Sve se da kada se hoče, a ovo je jedna brza, jeftina i učinkovita varijanta. I dobro je da su štapovi u svojoj futroli iako su i u tubi.

ivan

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2006.
Broj reagovanja
0
Tube imaju da se kupe u Valjevu u njihovom klubu No1 kod Kize i kostaju 15 eura , i sasvim su pristojne izrade.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Te valjevske su skroz OK, skoro se ne razlikuju se od originalnih "Cordura" tuba. Evo telefona decka koji ih radi: Dragan 063/243-104

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
A mozete i boju da birate, kao i da zahtevate da Vam odštampa naziv "SAGE" ili "Thomas&Thomas" ili... na tubi.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
tuba je visestruko korisna naprava, ja jos uvek nikad nisam slomio stap u transportu. Jedino lomljenje bilo je prilikom pada sa sve stapom o stenu. Odsad ako se dogodi da se oklizam i padnem stap bacam od sebe, ako ostane u rukama nema nista do njega.

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Za Acu i Simpsona Aluminium tube :hammer:

Prilozi

• SV300007-1.jpg
    SV300007-1.jpg
    62,6 KB · Pregleda: 827
  • SV300020-1.jpg
    SV300020-1.jpg
    33 KB · Pregleda: 596

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
A ova za DS2 :lol:

Prilozi

• 82_452437d255530.jpg
    82_452437d255530.jpg
    89,4 KB · Pregleda: 663

Aco

Junior member
Učlanjen(a)
05.07.2006.
Broj reagovanja
0
Sta da ti kazem Sale osim da si genije i LEGENDA!!!

gasa

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2006.
Broj reagovanja
0
Sebastiane ja sam sebi napravio takvu tubu odavno samo nisam sio futolu nego sam imao uz stap i samo u nju ubacio cev.Mnogo lakse a dodao sam i kais koji se doteruje na koju duzinu hoces.Ideja je super i jeftina je.Pozdrav

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:) eh, svi mi volimo jeftino da prođemo, posebno kada je love u pomanjkanju.
Ove alu tube su mi zanimljive. Volio bi cuti kako ih se da uraditi. Flydoc ako želiš da podeliš sa nama, opiši nam malo svoje stvaralaštvo!

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Evo jos dve, lepo uzmes strug u ruke i deljas :hammer:

Aco

Junior member
Učlanjen(a)
05.07.2006.
Broj reagovanja
0
Sta je se covek dosetio.........Pravi original alu tube a kineske stapice preradjuje i na njih pise SAGE SLT,XP,SP,RPL....sve udarne modele i onda ih prodaje po "malo nizoj ceni"

Vrh Dno