Gamakatsu

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja uglavnom koristim udice ovog proizvođača. Već više od deset godina ih ima u mom susedstvu, veletrgovini Sport Com. Navikao sam na njih i zadovoljan sam njihovim kvalitetom, baš kao i milioni ribolovaca širom sveta.
Zapravo, Gamaktsu mušičarske udice su najpopularnije u Srbiji. U Nišu ne morate čak ni da kažete Gamakatsu, dovoljno je reći F-11, F-16, F-22, F... i sve je jasno.
Moja prva Gamakatsu udica je bila F-110. Preporodio sam se nakon višegodišnjeg mučenja sa Mustad i VMC udicama, koje su gubile oštrinu već posle prvog kačenja neke grančice, a često i posle serije ozbiljnijih klenova ili pastrmki. F-110 je izuzetno laka, a prilično jaka udica, koju je veoma teško istupiti. Međutim, kao i svaka tanka udica koju sam koristio, može se savijati i menjati oblik. Ipak, u poređenju sa lakim udicama drugih vrhunskih proizvođača, F-110 je i u tome vrhunska.
Druga koju sam prihvatio je F-11, univerzalna udica sa čudnim, povijenim vrhom. Veoma dobar izbor za ozbiljniji ribolov suvom muvom i lakom nimfom, jer je jača od prethodne i teže menja oblik. U kraćoj verziji F-112SH je još jača.
Treća udica je izduženi model za suve muve F-14. E, ta je udica pomalo problematična. Lakše se tupi od svih ostalih Gamakatsu udica, ali je zbog oblika, koji pogoduje izradi velikih majskih, velikih kamenjarki i sedževa, vrlo popularna. Dok je koristim, stalno sam na oprezu i proveravam joj vrh.
Četvrta udica koja je ispunila moju Gamakatsu kolekciju je F-16, dugačka udica za krupne nimfe i strimere. Jaka, pouzdana, neverovatno trajnog vrha i oštrine. Pošto je debela i masivna nema govora o krivljenju i pucanju. Ukratko, nema mane, a pogodna je za sve krupne nimfe i strimere.
Peta Gamakatsu udica kojom sam ispunio pola jedne fijoke je F-15. To je model standardne dužine namenjen nimfama. Uh, kako je to ozbiljna udica. Debela, jaka, oštra, neuništiva i trajna. Oštrinu zadržava i posle najžešćih kačenja podvodnih stena i šporeta. Nema šanse da joj promeni oblik ni tarpon od 100 kg. Naravno, ona je na svim mojim bambulama i većini nimfi. Dok nju koristim i zamaram bilo kakvu ribu, uopšte ne razmišljam o udici, jer je F-15, u tom  trenutku, najpouzdaniji deo sistema.
Ima još nekih specijalnih modela, kao što je zakrivljena F-22, onda najbolja za crvenperke i bodorke - F-39...

http://www.gamakatsu.nl/html/default-english.htm

Vrh Dno