Gatti

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Na komentar da mi treba nesto jace za vodu gde plivaju iskljucivo krupne pastrmke, kolega po stapu i stegi mi donese na sledeci susret vezaca ovaj stap. Gatti FRHP-TA, #5 9'0", trodelni. Nisam jos stigao da ga iznesem na vodu kojoj je namenjen ali sam se druzio sa njim ispred kuce na travnjaku. Okacio sam Orvis Access II sa Loop WF Evotec 85 #5 WF koji mi se mota okolo nezaposlen. Sjajan instrument, iz prve mi se dopao. Zabacuje se sam od sebe, lagan - 80 gr. TA stoji za tip action ali bih ja pre rekao da naginje medium flex tip-u kad ga direktno uporedim sa Helios-om na suvo. Kasnije cekiram net i vidim da je stap u srednjem rangu oko € 450.- pravi se u Italiji, ima 30 godina garancije. Firmu znam vrlo povrsno, imao sam prilike da uzmem u ruke par njihovih stapova, ali se sa njom nisam do sada blize suocio.

Ergo, nazovem kolegu i kazem da sam stap malo cekirao na suvo i da za njega vec imam cekrk i strunu, resen da ga otkupim ukoliko je na prodaju. Lik me pita da li mi stap zaista odgovara, ja mu kazem da dopada mi se i verujem da ce da mi radi posao. E, onda ga zadrzi??!!  Dramska pauza ca. deset sekundi, A? Molim! Tvoj je, poklanjam ti ga.

Stap je potpuno nov, po njegovim recima mozda tri puta iznet na vodu po par sati. Mala digresija, covek jednostavno kupuje sve sto mu se svidja ili ga zainteresuje iako mozda uopste nema nameru time da peca. Suludo je bogat tako da mu nije nikakav problem da mi pokloni jedan stap.

Stap je inace vrlo solidno uradjen, bez ikakvih fancy momenata, pluta je dobre srednje klase, blank je mat crn, provodnici i drzac cekrka vrlo lagani i solidni. Platnena futrola i tuba - koja je na moje iznenadjenje napravljena od aluminijuma i presvucena kozom. Jednostavan, elegantan paket.

Kad budem izasao na vodu i, nadam se, uhvatim ribu moci cu da dopunim ovu recenziju.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
To su vrh stapovi. Nimfarosi takodje

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

Vrh Dno