GLAVA OD DOMACEG PETLA..??

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Cuo sam da moze biti itekako korusna u smislu da se sa osecene glave petla mogu pokupiti pera,ali me interesuje,zast ih je najbolje nameniti i koja je uopste njihova uloga....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ako kod kuće imate domaćeg petla, a sigurno ga imate (što bi reko Đura iz đurinih kućnih čarolija), nemojte oklevati ni časa, već mu brže bolje odsecite glavu, te pokupite pera koja mu se nalaze na čelu između očiju, kao i ona na udaljenju od dve dužine oka ispod kljuna. Taj dragulj od materijala za izradu mušica čuvajte u sefu i koristite samo u slučaju najveće nužde, a eventualno ga možete menjati za svežanj brade himalajskog jarca jednoroga.  :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
ok sve to ali za sta valjaju ta pera ali stvarno?

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Neznam zato i postavih pitanje ali slabo ide nesto...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
izgleda da oni sto znaju cute kao zaliveni... meni je jedino logicno da se koriste za udice #18 i manje

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Upravo ono sto i treba na pocetku sezone,kada su vode jos hladne a riba mrljavo kupi sa povrsine muvicu,no nema veze naletece neko i nadam se odgovoriti nam na ovo itekako mudro postavljeno pitanje
Imas + od mene

POZZ

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ja sam ih koristio i za krila ali uglavnom za nogice.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
14,16,18 su mi se pokazale za ovo najbolje ali sto je najinteresantnije tek kasnije sam saznao od cega su perca,tako da sam sa razlogom postavio pitanje,a posto je ovo sunce malo obasjalo nisavu klen je na pojedinim prelivima poceo da bucka tako da mu se gadno ostrim..
Ali da ne bezim sa teme nacuo sam da posle secenja glave treba je ostaviti malo u zamrzivacu,a kada sam pitao zasto nisam dobio odgovor..
Jebi ga tako ti je to kad si pocetnik  ;) ;) ;) ;) ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
verujem da u zamrzivacu se pera oslobode vaski i parazica koji jedu isperke, meni se desavalo da mi od pera samo peteljka ostane od parazita...ovo je moje misljenje

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Blue FOX je napisao(la):
Cuo sam da moze biti itekako korusna u smislu da se sa osecene glave petla mogu pokupiti pera,ali me interesuje,zast ih je najbolje nameniti i koja je uopste njihova uloga....
Ovo pitanje malo zbunjuje mušičare koji izrađuju muve. Pera sa glave i vrata petla su osnova fly tyinga. To su najpopularnija pera, upotrebljena na 95 % suvih muva, kao noge ili krila. Upotreba petlovih pera spada u osnove izrade muva, jer je to najpopularniji način da se postigne čupavost i plovnost suvih muva...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Taman digoh ruke od bilo kakvog novog spisa na ovu temu a ono MIX.
Puno ti hvala ,upravo ostrim nozeve i idem da pravim masakr po kokosarnik  :D :D :D :D

dioda

Newbie
Učlanjen(a)
23.05.2008.
Broj reagovanja
0
U ovoj temi se nije pisalo pola godine al ajde da dodam koju, mozda ce nekome koristiti...
Foxe nema potrebe da skupljas pera, jednostavno uzmes tanak i ostar noz i "skalpiras" glavu...Sa unutrasnje strane krenes sve do ispod kljuna, ostalo je lako jer se skine kao carapa :) Zatim sastruzes ostatke tkiva sa koze, dobro je nasolis sitnom kuhinjskom soli i stavis na sunce ili na toplo da se susi par dana i gotovo.. Ova moj skalp sam tako "preparirao" pre tri godine i nista mu ne fali, moze stajati jos sto godina...eto toliko...

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Dioda, tebe izgleda mrzi da motas muve. Izgleda da za ove tri godine nisi mnogo pera iscupao iz tog skalpa.  ;)

dioda

Newbie
Učlanjen(a)
23.05.2008.
Broj reagovanja
0
Nije problem u broju musica nego u broju skalpova, imam vise komada pa koji mi dodje pod ruke..Uglavnom sam ih podelio, ostao ovaj i jos jedan domaci grizli...

Vrh Dno