Gusenica od policelona

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Jos ovu papucarku i necu vise  :D  :D  :D ili jos mozda svica,popca...  :doh:
Materijal:
-policelon zuti,zelni,braon ili bilo koja kombinacija zavisi sta se kome vise svidja
-pero iz vrata petla,ja koristim od domaceg jer je puno mekse od Metz-a ili bilo kog drugog
-udica duzeg vrata,ja sam upotrebio Gamakatsu F-14 #12
A izrada je prosta:
1.Na luk udice pricvrstimo petlovo pero
2.Trakicu policelona(boja po zelji) zasecemo kao na slici
3.Uz pomoc super lepka zalepimo policelon za udicu
4.Osnovnim koncem porebrimo policlon i ostavio ga kod okca udice
5.Namotamo pero prateci rebra od osnovnog konca i sa par namotaja osiguramo pero osnovnim koncem kod okca udice
6.Odrezemo visak pera i napravimo cvor finiserom
7.Jedino sto ostaje je da se makazicama podsisa pero kako bi gusenica dobila malo na cupavosti.U zavisnosti od zelje pero moze i gusce da se namota pa ce izgledati jos cupavije.Mogu i markerom da se iscrtaju tackice ali to je sve stvar licnog ukusa.
Pozdrav!

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    72,6 KB · Pregleda: 306
  • 2.JPG
    2.JPG
    71,7 KB · Pregleda: 345
  • 3.JPG
    3.JPG
    75,1 KB · Pregleda: 331
  • 4.JPG
    4.JPG
    72,5 KB · Pregleda: 330
  • 5.JPG
    5.JPG
    81,5 KB · Pregleda: 350
  • 6.JPG
    6.JPG
    78,4 KB · Pregleda: 391
  • 7.JPG
    7.JPG
    69,7 KB · Pregleda: 370

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jednostavna muva nema sta. ja sam radio gusenicu od pvc foama od par boja pvc foama na igli i onda na udci za gamaruse.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Slazem se sa tobom Seb,lepse su gusenice uradjene od foama u nekoliko nijansi ali trenutno imam samo ovaj.Cilj mi je bio da pomognem pocetnicima oko izrade zato sam i napisao da moze bilo koji foam,zeleni,zuti,braon...kombinacija raznih boja...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
crni je napisao(la):
Slazem se sa tobom Seb,lepse su gusenice uradjene od foama u nekoliko nijansi ali trenutno imam samo ovaj.Cilj mi je bio da pomognem pocetnicima oko izrade zato sam i napisao da moze bilo koji foam,zeleni,zuti,braon...kombinacija raznih boja...

i ovako jednostavno urađene su super i sasvim dovoljne za svakog pocetnika. ovo kompliciranje sa vezanjem polovice gusenice na igli je sasvim suvisno sto se tice lovnosti to je vise za nas vezace malo vise izazova a na kraju moze da se desu da jednako dobro da lovi kao i ova jednostavno urađena. Jedino sto ja ove rađene na igli vise volim jer je udica kraceg vrata i tako je telo gusenice gibljivo te tako i nekako prirodnije...ali nije to toliko bitno za lovnost.
Pravilna prezentacija pod neke krosnje i malo koji klen nece tome odoleti ili pajka.

Vrh Dno