Hardy salmon fly #10 14' 427cm ,3 Piece,

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Interesuje me , ima li ko iskustva sa štapom : Hardy salmon fly #10 14' 427cm (3 Piece, inkl Original Futteral) ?

Kakav je i koliko vredi novca ??

imagegnr.jpg

imageekt.jpg

imageofw.jpg

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
Ovo je Hardy Fibalite (kasne 1960-te, rane 1970-te)... Ako potrazis po internety "Hardy Jet Fiberglass" ili "Fibalite Perfection", naci ces vise o Hardy-jevim fiberglas stapovima iz ovog perioda.

Kao i sa svim vintage glass stapovima, sto duzi i tezi stap, manja mu je cena. Dvorucni modeli od fiberglasa su interesantni uglavnom kolekcionarima. Slicne duge dvorucne Fibalite modele vidjao sam da se prodaju od recimo 40 Eura (uz malo srece na Ebayu) do 150 Eura (u prodavnicama vintage pribora.)

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Lepo bi bilo imati ga u kolekciji  :yeswink:

Znači za ovaj model ne bih smeo dati više od stotinak eura ?

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
U principu cena do 100 eura je sasvim korektna. Cena kod dilera ce uvek biti nesto veca. Ono sto je interesantno kod vintage pribora je sto je ponekad tesko ustanoviti realnu cenu, jer ona u mnogome zavisi od ponude i potraznje-stari Hardy stapovi u izvrsnom stanju se ne nalaze u svakom cosku tek tako. Kolekcionari placaju uvek vise za super ocuvane modele, pa su stapovi koji su izgubili sjaj zbog ociglednog staza na vodi uvek (a ponekad i znatno) jeftiniji.

Sa stanovista upotrebe na vodi... Kraci dvorucni fiberglass modeli britanskih kuca (pre svega) Hardy i Bruce & Walker mozda mogu da budu intersantniji savremenom ribolovcu koji bi ih koristio u prakticnom ribolovu. Ovde pre svega mislim na lakse "grilse" i "sea trout" modele, do recimo max. 12' ( i ispod), i u klasama do 8/9. Bice naravno tezi i meksi od bilo kod savremenog modela, ali znate vec kako je, stare engleske puske se kupuju zbog diskretnog sarma, a ne za "hero shots".

Vrh Dno