Hardy Stillwater

cilesanadski

Newbie
Učlanjen(a)
25.12.2012.
Broj reagovanja
0
Hardy Stillwater 12 ft #6/7

poptpuni duduk u musicarenju (ali iskusan varalicar  :)) dobija u neku zamenu ovaj hardy.
za sta ga mogu koristiti?
valja li cemu?
koliko vredi nov?

hvala unapred na odgovorima

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
internet kaze da je nov 200jevreja ravno....a za sta se moze koristiti to ce neko drugi da ti kaze.. ja ne znam za koje ribe kod nas se koriste ovkve motke.. :bye:.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nemam pojma gde ti Gegula iskopa cenu novog ali taj model se ne proizvodi ima jedno 10 godina ako ne i vise. Inace je u pitanju jednorucni salmon stap skoro neprimenjiv na ovom podneblju. Nisam imao priliku da upoznam nekoga ko takav stap koristi u musicarenju kod nas.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mogao bi dobro da te sluzi u musicarenju krupnog bucova na Dunavu i Savi. Nauci bacati dobro i daleko. Dugackim stapom kao sto je taj je mnogo lakse daleko bacati nego kracim. Znaci za daleke zabacaje i takodjer driftanje strimera  ...za velike bucove na velikim rekama dobar stap.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nisam siguran Seb to oko bacanja, ipak je ovo stap starije generacije, debelih zidova i poremecenog balansa a i sigurno ima preko 5 unci tezine. Nisam ni siguran koliko bi bilo ugodno mahanje sa ovim stapom.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Nemam pojma gde ti Gegula iskopa cenu novog ali taj model se ne proizvodi ima jedno 10 godina ako ne i vise.

http://www.vikingtackle.ie/review/product/list/id/1411/category/66/
evo ovde ako je rec o istom stapu,a ako je tako kao sto kazes tezak ja mu onda toplo preporucim da zaobidje taj stap pogotovo ako treba da peca VELIKE bucove.....ja imam jednu #7 koja je tezine oko 110grama pecao tri puta i sklopio ga jednom za svagda jer musicarenje ne zamisljam tako...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Jedini objektivan način je da čovek posluša sve nas i proba te sam za sebe odluči dal'  mu odgovara.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
http://www.vikingtackle.ie/review/product/list/id/1411/category/66/
evo ovde ako je rec o istom stapu,a ako je tako kao sto kazes tezak ja mu onda toplo preporucim da zaobidje taj stap pogotovo ako treba da peca VELIKE bucove.....ja imam jednu #7 koja je tezine oko 110grama pecao tri puta i sklopio ga jednom za svagda jer musicarenje ne zamisljam tako...

Gegula na tom linku se prodaje second hand-like new stap

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
jbg,ja cenio da mu daje tog hardija polovnog  u neku zamenu..ali dobro kako god....

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Necu sto posto tvrditi, ali mislim da se sjecam ovog stapa iz vremena kada se proizvodio. Bilo je to prije dosta vise od 10 godina. Ako ga nisam s necim zamijenio to je stap za tzv. dapping. Kao takav bio je opisan u Hardy katalogu. Ukratko, ribolovac je u camcu i pusta plivajuce muhe niz jak vjetar (kakav tamo cesto puse) tako da skakucu po povrsini jezera.

Sto se bacanja tice takav stap je vrlo ogranicenih mogucnosti. Jednorucno bacanje stapom od 12 stopa, cak i nekim modernim switch stapom, nije osobito ugodno i ne znacajnije dalje od onog obicnim stapom 9 stopa duzine i dobro balansiranim SH-om. Svakom tko mora cesto i u prosjeku daleko bacati na velikoj rijeci preporucio bih neki moderan switch stap uz dvorucno bacanje ili, jos bolje, laganiji dvorucni stap. Recimo, klasu 6 (skandi glava cca 350 graina) od 12 do 13 stopa. Komotan ribolovni domet takvog pribora je 30+ metara s vrlo malo potrebnog prostora otraga.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Od ovoga se možda može napraviti zanimljiv varaličarski štap ;)
Što se mušičarenja tiče - čabar.

cilesanadski

Newbie
Učlanjen(a)
25.12.2012.
Broj reagovanja
0
uhh, hvala na odgovorima, mislim da to ipak nije za mene.
a kakav to bude varalicarac? koje duzine i tb?

Vrh Dno