Hardy Ultralite

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Da ne seruckam mnogo, evo ima ovde skoro sve što treba,

http://www.wyomingflyfishing.com/Hardy-Ultralite-Fly-Reel-CC-DD-Fly-Line-Included-P1951.aspx

http://www.youtube.com/watch?v=f-euYdOYPhA

http://www.youtube.com/watch?v=QsDy1MzTZaI

http://www.youtube.com/watch?v=ptcUmrCP6E0

a mene interesuju mišljenja, ovako na prvu. Dizajn je taj koji mi odgovara potpuno, težina je tu negde, a za ostalo...
Jel ima neko pretpostavku kakav je čekrk?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nisam ga uzeo nikada u ruke ali...sudeči po svemu ovako preko neta "teško če biti da je to loš"

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Sims, nisam znao samo kako ćeš da formulišeš, al' sam znao šta ćeš da napišeš.  :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jbg. kad sam dosledan :)

Ne ozbiljno, ni na kraj pameti mi nije da kritikujem pojedine proizvodjace ali moj rezon je da uvek kupujem cekrk koji se proizvodi u maticnoj zemlji firme koja stoji iza imena. Sem ako se slucajno proizvodi u Japanu. Sta recimo fali Vosseleru kao autenticnom Nemcu, Marryatu koji je Swiss made, Danielsson SWE ili USA cekrcima koji su made in USA...

Mislim i da te kapiram da gledas i estetiku, pa da je nesto kao malo neobicno ali ja to gledam iskljucivo kao pouzdano, dugotrajno koje se kupuje jednom i nikad vise. Koliko volim da menjam stapove, cekrke uopste ne menjam.

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Ja ne mogu da se obuzdam sa menjanjem pribora.  :-X

Dok sam varaličario, u jednom momentu sam imao najbolju mašinicu na svetu. 6 meseci sam sklopio s njom, i... morala je da ide.

Teško da ću tu naviku da promenim. Zato non- stop zujim po netu u potrazi za priborom. Na moju žalost, kapiram intelektualno da mi prioritet estetike pravi malu pometnju, ali...

... lepo je kad u rukama imam ono što u tom trenutku volim.  :D

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Druze koreja je to :) a i nije bas lightweight, samo izgledom :)

Nego pogledaj ti Loop CLW, iste pare a daleko vise svirke, composite dabome al ko je unisti svaka mu dala. Ovo je pravi lightweight bez kompromisa.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
A taj Loop nije Koreja nego Kina? :D :D

Mada mi je uvek bio simpatican, ali sam se uvek plasio da se ne pokrivi sav na suncu :)

A i tezina je identicna sa Hardy-jem,  pa ne kapiram sta je tu "pravi lightweight bez kompromisa"?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
japanac je napisao(la):
Ja ne mogu da se obuzdam sa menjanjem pribora.  :-X

Dok sam varaličario, u jednom momentu sam imao najbolju mašinicu na svetu. 6 meseci sam sklopio s njom, i... morala je da ide.

Teško da ću tu naviku da promenim. Zato non- stop zujim po netu u potrazi za priborom. Na moju žalost, kapiram intelektualno da mi prioritet estetike pravi malu pometnju, ali...

... lepo je kad u rukama imam ono što u tom trenutku volim.  :D

Ovo je realno ono kroz sta su svi manje-vise prosli. Na kraju te prodje i fokusiras se samo na lov ribe. Naravno sa priborom za koji si 100% siguran i koji ti 100% odgovara. Cekrke sam odavne prestao da gledam, jedino gledam da nabavim sto vise spulni za onaj koji imam. Stapove sam prestao da trazim, fale mi 2kom u razlicitim duzinama i klasama od istog proizvodjaca kao ovaj sa kojim sam impresioniran koji ce biti u plakaru do pocetka sezone. Tako da svako buduce druzenje sa stapovima svodim na pisanje reviewa za sajt.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja koristim već 3 godine Hardy marksmana #4-5 i ne pada mi ni na kraj pameti da ga menjam ,odlični su ... renome proizvodjača mu ne dozvoljava loše produkte ...

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Simpa, ne pricam napamet, clw koristi moj drug vec vise sezona, decko ne stedi svoj pribor jer predstavlja LOOP u mojim krajevima.

Ovaj hardy koji zanima japanca je lep na oko, i najmanja velicina je ok, sve vece od 5-ice treba dobro da se pazi, kotur je ogroman i 3 od 5 cekrka ce sigurno da imaju lufta na osovini, sto je za mene veliki minus, iako je vrlo pristupacna nebih preporucio. Takodje treba pogledati isti model sa "clicker" kocnicnom(koja je nazalost plasticna). Bio vidio provrtio, skonto da lufta i ostavio, al da je lepa lepa je. Isti mehanizam koristi i greys g-tec koji je daleko elegantnije odradjen i deluje mnogo cvrst, jedina mana mu je neujednacena kocnica(mozda nakon malo koristenja omeksa).

Navodim da je clw bez kompromisa jer je predvidjen za grubo rukovanje, vrlo je lagan i pouzdan. Ne nece se istopit na suncu.

Ja ne naginjem ni jednoj kompaniji, al upozoravam da hardy nije ono sto izgleda na prvi pogled.

Za malo extra novaca pogledaj si Nautilus, imaju par ultralight modela i za sada se drze kao pouzdan proizvod.

Za one koji vole kvalitet i mogu da priuste, tesko da ce se naci bolje od Islander-a(na sjeverno americkom trzistu).

Sone svako voli svoj pribor :) o kvaliteti nove serije hardy cekrka otom po tom.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ne znam, istina da se govori u temo o čekrku Hardy Ultralite ali ja ga nikada nisam probao kako bi to valjalo več samo u trgovini. Kada je reč o kvaliteti mogu samo da kažem posle više sezona sa Vosseler čekrcima ja sam njihovom kvalitetom prezadovoljan jer ni jednu manu nisam pronašao do sada. Isto tako mi se jako dobro pokazao i Redington AS kojega koristim več nekih 6 godina i radi bez greške...jes malo teži ali još uvek radi ko nov a preživio je stvarno svašta zajedno sa mnom  :hammer:

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Kada sam imao 13 godina, a to je bilo negdje 1973., u vrijeme hard-core komunizma, kada je 100 m najlona bila imovina, teskim sam mukama dosao do svoje prve Hardy role (cekrka): LRH Princess multiplaer. Neki dan njome sam ulovio stuku 105-'10 cm. I tone razno raznih riba kroz prethodnih cca 30+ godina.

Drugu Hardy-jevku, LRH Featherwaight, narucio sam iz GB, postom. Negdje oko '74-'5. To je bila avantura. Kostalo me kao da sam danas kupio auto. Dok ovo pisem drzim je u rukama i milo gledam. Prekrasan komad ribolovnog alata. Tisuce razno raznih riba ima na dusi.

Treca moja Hardy-jevka je mlada. Oko 20 godina. Poklon od prijatelja. LRH Flyweight. Velikas k'o privjesak za kljuceve. Najveca riba koju sam na nju ulovio je divlja pastrva 72 cm u Dravi. Oko pet kila. Nije imala sanse. Riba.

I posljednja moja Hardy-jevka je pokon. LRH Zenith multipajer.  Od prije 15 godina. Tone, ne stotine kilograma, bolena (bucova), stuka, pastrva i inih riba je napeglala.

O Hardy stapovima moze tkogod zeli pricati sto god zeli. Ali o rolama tesko...

Hardy Ultalight- o'ma kupi.

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Upravo tako alps, stari hardy cekrci vrede svakog dinara/kune/dolara jer su zahvalni kvalitetom, otud i veliko interesovanje kolekcionara za istim. Ja jos uvjek stojim iza toga da nova serija hardy-a samo nosi ime firme koja je nekad pravila dobar pribor.

Svako ce da uzme ono sto misli da mu odgovara bez obzira sta mi ovde naglabamo i preporucamo.

Ja licno koristim "no name" cekrk, radjen od nehrdjajuceg celika, i sa njim sam prezadovoljan. Kupljen polovan, mid arbor pomalo tezi, ali odlicno ukomponovan sa mojim 4wt stapicem.

Vrh Dno