HELIOS 2

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HfhpZPdrc2A[/youtube]

http://www.orvis.com/intro.aspx?dir_id=758&subject=10438

I neće biti baš jeftin  :lol: ali zato ima da pojeftine prvotni Helios mdeli ;) negde su več rasprodaje a negde če tek da budu pa ko' može iskoristiti priliku valja to bez razmišljanja.  Znam da se nekima nije baš dopao "reel seat" kod starog Heliosa. Zbog toga je trpeo kao neke kritike ali i dalje ostao koliko ja znam najviše cenjen kao moderni karbonski mušičarski štap.  Meni lično se dopada u potpunosti i malo je falilo da sam ga prošli mesec uzeo za 30% jeftinije novoga ali sam ipak odustao.

H i H2 su estetski veoma različiti a tehnički kako orvisovci kažu H2 je za 20% lakši i sa još više rezervne snage. Još bolje prenosi energiju i još ravnomernije se savija. Dobio je na moči ali i dalje su imali u vidu da štap mora sačuvati i sam predvez. U prevodu, da nije kolac. Ili kako neki ribolovci vole da kažu "da ima dušu". Ima tu još razlika i u opremi. Sve su digli na viši nivo.

Orvis se očitno ne prepušta slučaju i ljutoj konkurenci.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sebastian je napisao(la):
Znam da se nekima nije baš dopao "reel seat" kod starog Heliosa. Zbog toga je trpeo kao neke kritike
meni ne da se ne dopada nego bi popisao onog ko ga je dizajnirao  :D
a stap je stvarno nesto nestvarno ... mogu tek da zamislim kakav ce ovaj novi da bude  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Tesko da moze da bude 20% laksi, onda bi sestica FW imala 2 unce!!! Cak i na papiru deluje nestvarno. Halteru na proslom Heliosu moze da se zameri jedino boja ali dizajn nikako. Prvo sto je potpuno jedinstven i ne postoji u slobodnoj prodaji a drugo sto laksi serijski nije napravljen. Mada da budemo realni sa onom bojom blanka pitanje kako bi lezao neki u titanium boji ili hrom. Mada iskren da budem, jebe mi se kako stap izgleda bitno je sta on moze.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je istina...ali mnogi smo malo slabi i na "vizuelno" i sa jedne strane to je i moja mana... a opet ukusi su različiti, eto meni se stari Helios baš dopada ... heh 100 ljudi 100 ćudi.  :blush:

helios2+(Copy).jpg

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
simpson H je napisao(la):
Tesko da moze da bude 20% laksi, onda bi sestica FW imala 2 unce!!! Cak i na papiru deluje nestvarno.

Mislim da moze biti laksi. Kad im je Helios zadao domaci sa TC 56 carbonom, nije nikom bilo lako pratiti. Evo se ispojavljivase sad  i ONE i CROSS i ZENITH..... ali ako je Orvis sad upotrebio carbon vece gustine, mozda vec preko TC 62.... i izuzetno tanke mandrile... 20% nije nerealno. Jedva cekam da ga vidim. Mozda najzad i padne dugozeljena trojkica. Mada sumnjam. Pojedose me dvorucnjaci.... :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
seb, evo kako to kod mene izgleda i zasto mi se ne svidja  :blush: deluje nekako jeftino ...prava kičerica . mozda sam ja malo vise staromodan ali mi se cini da ovakav spejs satl drzac cekrka ne ide na stap ovog ranga ...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpsone ne prilici tvojim godinama da se ponasas kao mlad majmun jer mlad vise nisi . ponasaj se bar kao malo stariji  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo sale ovako ce mo, da te boki ne zbada a da se ne mucis sa stapom koji ti se ne dopada sto je pravedno do tebe i humano od tebe...lepo ti to meni poklonis za bozic  :lol:  :whistle:  :hammer:

sala mala, aman ne kvarite mi temu sa zvakama i majmunima.... bre ovde se govori  o Heliosu ;)

Mozda ce ti se Helios 2 vise dopasti. Meni se ovo bas dopada...bas smo razliciti. Neko voli i zlatne cekrke a nekome je to sve kičeraj, ciganija itd.

Nešo, evo več se vide slike H2-a pa otprilike znaš o čemu se radi...lepo počni da skupljaš lovu na stranu...bit če tamo oko 850€ (predviđam) :) Sitnica za snobove  :lol:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Zaboravih u prethodnom postu, mole se članovi da se ne obraćaju jedan drugome u smisli člana 849 stav 639 a u smislu člana 38 stav 98 jer će u protivnom JR da hladi nekoga ili neke na neko vreme a sve u smislu člana 397 pravilnika o obraćanju člana članu. Hvala na razumevanju  :tbumb:

Vrh Dno