Helios #5 vs Tcx #5

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Za Drinu koji je bolji?vasi utisci kao ponosni vlasnici ili ljudi koji su pecali tj bacali sa njima.Planiram na jesen da menjam stap pa se dvoumim  :grin: i koja im struna pase kao budali samar  :mrgreen:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Heliosu pase windcutter2 fantasticno jedini problem sto se ne proizvodi:D

Sent from my U9200

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ako ko hoće da kupi nov Wind Cuter II 5 ili 6 ima da s kupi...
Mislim ako zatreba nekome 30€ cijena bi bila + Poštarina  :yeswink:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Silvio mozda meni ako kupim ovaj Helios  :D A Mito ubica si xaxxaxaxa :hammer: Ne odustajes od 6-ce xaxxaxaxa..

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
:) mada nism hteo da budem duhovit  :)
Ako ćemo ozbiljno - svi koji već duže pecaju na Drini rade to kanapom #6 (koji ponekad poneko baca extra jakim štapom klase 5).  Zato što je daljina jedan od ključnih faktora, a potrebno je dostići je iz vode do pupka. Uz eventualno malo vetra...
Tako da je eventualno TCX #5 moj izbor ako MORAM da biram između ta 2 štapa. On može da podnese kanap 6-ticu ;)

Ne znam šta sve imaš od štapova, ako već imaš neku 5-ticu bolje juri neku brzu 6-ticu kao namenski štap za Drinu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
silvio je napisao(la):
Ako ko hoće da kupi nov Wind Cuter II 5 ili 6 ima da s kupi...
Mislim ako zatreba nekome 30€ cijena bi bila + Poštarina  :yeswink:
Ima u LTG stoji jedno 4 god:)

Sent from my U9200

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
A fali mu još 4 da ispuni radni staž  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Imam Ross-a #5 upario sam ga sa Rio Gold strunom i leti ko lud mada mi se svidja onaj Helios #5 tip flex :)ali svi me savetuju da kupim #6 za Drinu?Ross je neki mediumfast stap ali bih hteo fast zbog podizanja strune sa vode i distance a Ross bih ostavio za Gradac i Ribnik :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja imam heliosa sesticu i meni je dobar za moravu . bacam sa njim strimere za beluna i suve i nimfe na velikim udicama za klena .ja sam zadovoljan jer zadovoljava moje potrebe . stap je veoma lak , veoma brz a na ribi fantasticno osetljiv .prosle godine sam koristio TT#6  i meni je odgovaralo stapu a ove godine koristim airflo ridge clear tactical wf6f .za prezentaciju koja tebi treba bolji je bio TT  a za prevrtanje strimera i velikih muva meni je bolju airflo . toliko od mene onako laicki i nadam se da sam ti bar malo pomogao

Mišo

Newbie
Učlanjen(a)
18.12.2012.
Broj reagovanja
0
Odmeri dibro koji je bolji,jer ako pogresis neces moci pecati na Drini.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
TT nije bas dobar kanap za pecanje na Drini , odlicno leti i dobar je sa roll cast ali ima brlo tanak runung line i lose se pokazao za ovakvu reku , nije dobar za dodavanje i vodjenje muve .
Najbolji kanapi su expert distance , sharkskin , gpx i rio gold kao i grand .

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
sale je napisao(la):
TT nije bas dobar kanap za pecanje na Drini , odlicno leti i dobar je sa roll cast ali ima brlo tanak runung line i lose se pokazao za ovakvu reku , nije dobar za dodavanje i vodjenje muve .
Najbolji kanapi su expert distance , sharkskin , gpx i rio gold kao i grand .
Svi su extra koje je Sale nabrojao,samo je MED malo ispred svih  :)
Ovo za TT i njegov running line,nisam verovao dok nisam isprobao ,..definitivno otezava bilo kakvu manipulaciju!

Sent from my iPhone5 using Tapatalk 2

Vrh Dno