Hi Floating Artificial - Polio Flies

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Playing with Syntetics
mogu slobodno nazvati moj danasnji rad. Uvek mi promaknu ovi materijali i nekako ih uvek gurnem postranice. Istina je da su uvek tu kada su u pitanju indikatori na samim musicama, kada treba malo dodati u krilima ili u repu, ali skoro nikada cele pa odvojih malo od prepodneva da vidim na koju ce stranu sve to da ide. Jedno je sigurno a to je visoka plovnost. Ostalo...

PolioWings i MicroFibets

Prilozi

• DSC06942.JPG
    DSC06942.JPG
    313,9 KB · Pregleda: 174
  • DSC06945.JPG
    DSC06945.JPG
    219,3 KB · Pregleda: 186
  • DSC06947.JPG
    DSC06947.JPG
    264,3 KB · Pregleda: 176
  • DSC06952.JPG
    DSC06952.JPG
    239,8 KB · Pregleda: 182
  • DSC06953.JPG
    DSC06953.JPG
    208,6 KB · Pregleda: 167
  • DSC06956.JPG
    DSC06956.JPG
    256,9 KB · Pregleda: 178

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
HE HE HE vidim niko nece na tanak led. Da li sam zbunio nekog ili neko misli da sam ja zbunjen? Ostavljam jos malo vremena za diskusiju pa idemo dalje.  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Od tog materijala bi ja uradio Rackelhanena kakvog je "nespetro" prikazao. Imam smeđi razčešljan učkur pa ču od toga da probam da ga uradim po tom receptu.

Da se od toga uraditi sve vrste mušica ali treba prethodno malo mućnut glavom, treba biti kreativan. Neki ljudi su stvarno genijalci u toj svojoj kreativnosti.

Zacoola

Junior member
Učlanjen(a)
13.06.2009.
Broj reagovanja
0
... Malo segmenata iz braon pera petla za rep, malo sive shapice za krila, 1/3 pera jarebice za nozice i sve ostalo je polipropilen... Neodoljivi Ecdyonurus...

Prilozi

• Zacoola Ecdyonurus 3.jpg
    Zacoola Ecdyonurus 3.jpg
    230,8 KB · Pregleda: 160
  • Zacoola Ecdyonurus odozdo.jpg
    Zacoola Ecdyonurus odozdo.jpg
    330,4 KB · Pregleda: 164
  • Zacoola Ecdyonurus odozgo.jpg
    Zacoola Ecdyonurus odozgo.jpg
    245,4 KB · Pregleda: 159

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@žak, perfektna muva...izuzetna!!!!!!!  :tbumb: :yeswink:  :respect1:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
Ja stvarno nisam pristalica komplikovanih muva, ne vidim razlog da se maltretiram oko neke muve sa velikim brojem materijala i komlikovanom izradom kad isti efekat daje neka jednostavija kreacija

Nisam ovo napisao da ikoga uvredim, ne zamerite mi, ja sam ekonomista i razmisljam krajnje prakticno... Uvek se trudim da do sto boljih rezultata dodjem na sto jednostavniji nacin  ;)

Takmicenje u vezivanju je druga stvar, tu treba komplikovati sto vise da bi se videla vestina  :yeswink:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Djole...  Zacoola.... Izuzetni radovi.  :yeswink:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Mozemo ovako prvo video da pogledamo pa da dalje komentarisemo materijale  :naughty:

Pokusaj je bio da kroz naslov i opis uradim - predstavim nesto skroz kontra od stvarnoga i da evo realno svi pogledamo i nastavimo diskusiju oko nekih materijala. Ajd ja cu opsirnije dockan  ;) a ima dosta da se kaze

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y2e1XLZPvg8[/youtube]

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Dobar ti taj caj Djole. To li je recept za fino vezivanje musica????? Znaci prve tri sto su vezane utopimo u vrucu vodu i od te vode po kasicicu pred vezivanje svake sledece. Hvala...hvala... :lol:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ma ne to mu sveta voda pa ih krsti pred pocetak sezone  :D

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
:) :) :)

Mnogo je stvari i razloga zasto sam bas na ovaj nacin predstavio ovaj materijal.Evo i razloga:

- Na vise mesta je ovaj polipropilen - sinteticki materijal predstavljen na vise foruma kao Hi Floating materijal
- Moze se naci u vise radnji pa i u """"""  :) kao Polio Wing ali ... Da kao krila ali za odredjenu imitaciju, stadijum, nesto trece ali ne kao iskljucivo i jedino za HI Float
- Za indikaciju - odlican kod parashuta i zbog odsjaja samog materijala te se i sa samo par niti vidi daleko
- U zavisnosti od finoce odlican za repice, kod presvlacenja, kod krilnih pupoljaka...
- I naravno ima sintetickih visokoplovnih materijala ali to nisu ovi !
- Izvinjavam se i ako sam nekoga doveo u malu, doduse kratkorocnu zabludu a to je bio i sporedan cilj da treba probati i uveriti se po koji put ako niste sigurni u neki materijal
- Ima jos...

nespetro i crni mogu obe kombinacije  :tbumb:

Vrh Dno