Hi Floating Artificial - Polio Flies

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
:D :D :D

Pravio sam krila kod sitnih spinera od polipropilena i nesto nisam bio zadovoljan plovnoscu i pored maze tako da od tad isti ne koristim cesto.Koristim ga kao indikator na musicama i kod parasut imitacija i to bi bilo sve.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
iskreno, meni se cdc dopada vise od te sintetike za takve imitacije ali svakako vrede i ovakve imitacje...dobro je kombinirati tu sintetiku i cdc.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Polipropilen koji se kod nas obicno koristi iz konca za opsivanje tepiha je u 99% slucajeva krsh neopisiv sto se tice plovnosti. Jedino da se besomucno maze nekim sredstvima ali onda ostavlja trag na vodi velicine naftne mrlje kada se izlije tanker :D

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Resili smo enigmu nad enigmama

Salim se naravno. Nije ovo nista novo mada je deo auditorijuma foruma ipak delimicno doveden u zabludu ranijim predstavljanjem bas ovog materijala

Ovo je sintetika kao i more drugih materijala koji nemaju svojstvo plovnosti, te je previse ostra rec KRS jer bi bilo onda previse KRSEVA od svih njih. Ako bi smo sve sinteticke materijale stavili na sto videli bismo veoma brzo da 99% njih i nema svojstvo plovnosti i od njih se izdvajaja FOAM sa sirokim poljem uporebe. Ostali su procentualno zanemarljivi.

Polje najvece primene sintetickih materijala (mislim i na ovaj):
- za STRIMERE, NIMFE, MOKRE muve, EMERGERE, i naravno kombinacija sa plivajucim materijalima u malom procentu,
- za TELA ovih imitacija, REPOVE, KRILNE PUPOLJEKE, KOSLJICA kod PRESVLACENJA, GLAVA, OCIJU....

Naravno da mogu da se koriste i kod plivajucih imitacija ali sa malim procentom u odnosu na plivajuce materijale koje koristimo a to su najcesce pera, isperci i dr

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
Ja se slazem uz izuzetak da sam uspeo da napravim dabing koji je od sitnih vlakana i kada se gusto namota ispod policelona za klenovsku bubu malo povecava plovnost  ;)

Vrh Dno