hodgeman

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
da li znate nešto o HODGEMAN kombinezonima.Ja sam imao neki cormoran neopren,pa ga dao drugaru,al ga majstor izbušio na Đetinji pa mi ga poslao takvog.Nešto sam okrpiio,al sad pušta čizma.A imam ponudu iz Slo za taj hodgeman,navodno nešto kao gore tex.Valja li to čemu ili da uzmem Orvis guide(mislim da se tako piše).Cijena im je u brucu ista

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Ako mislis na neopren Hodgman, verovatno nije los, ali ako se radi o tzv. Horco-tex materijalu, iskustva nekih koji su ga imali nisu posebno dobra sto se trajnosti tice. Slicno je, medjutim, i sa Orvis kombinezonom koji takodje nije pravi Gore-tex.
Moja preporuka ti je da nadjes bilo koji neopren (jeftiniji i dobro greje) za nuzdu i hladnocu, a da za disuci kombinezon potrazis ili neki Simms, ili... neki Simms. Kazu da Patagonia kombinezoni isto nisu losi.
Imao sam disuci Orvis Clearwater i vremenom je materijal poceo da se vlazi, nikakve mazalice i prskalice nisu pomagale, da bi potom procureo. Sad imam Simms Classic Guide i mada ga retko koristim (nema potrebe, sem u prolece kad je voda hladna i visoka), deluje vrlo sigurno. I treba, koliko kosta!

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Stalno slušam o simsu,al ne nađo da se prodaje negdje u Srbiji.Ima li neki lak način da se dođe do njega?Ja sam hodgmana jedva našao u deželi.Doduše,ponudio mi kranjec i orvisa,al kažu da je ovaj bolji.Ali,kako vidim,sims je naj.Profo,ako nije tajna,kako da dodjem da njega

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Nema. Idi naruci na www.cabelas.com i otvori Visa karticu kojom mozes placati preko Interet-a (ja sam imao u Vojvodjanskoj banci - odlicno je funkcionisalo, istekla i nisam obnavljao otkad su uveli carinu preko 20 EUR.)
U Evropi ima kod pojedinih prodavaca (npr. Siman u Ceskoj) ali vise kosta. :bye:

geronimo

Junior member
Učlanjen(a)
08.05.2006.
Broj reagovanja
0
Ja ga imam (hodgeman) vec dvije njihove  cipele 3 god i nisam imao nikakvih problema mada sto Pedja kaze  nije za hladnu vodu Pliva Klokot  Una tu je bolji neopren

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala na savjetima gospodo_Odlučeno je,hodgman,pa šta mi Bog da.Ovo je dobra fora s usa,hvala prof,to ću da iskoristim ali iz inostranstva.Fala Bogu,velika porodica,pa nas ima na sve strane

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ako nisam zakasnio sa odmora... moje iskustvo (dosada 2 Orvisa, 1 Hodgman) kaže UZMI Orvis!!! Hodgman mi je nov puštao između nogu, 1 Orvisa (Clearwater) sam unakazio za nekih 5 godina po kupinama i još uvek ga trošim, a Orvis Guide 4 godine nosam po Drini i Ribniku (uz 2 krpljenja, 1 zbog trljanja nogu sa unutrašnje strane kolena, a drugo kod levog jajca kad sam preskakao bodljikavu žicu!!!). Orvis je jednostavno napravljen od BOLJEG MATERIJALA!

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Bacaš me na muku!!!!!! :'(Šta kažeš na SILVER LABEL2?Uzeo bih pantalone baš za Ribnik

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Mislim sve najbolje :D Za te pare mislim da teško ima konkurenciju - a za Ribnik su pantalone odličan izbor!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Poneki od modela (posebno onih sa "gajkama" za pojas) dobrih goratex kombinezona mogu da se pretvore u pantalone savijanjem gornjeg dela, a nijedne pantalone ne mogu u kombinezon. Pantalone svakog ogranicavaju na odredjeni vodostaj i smanjuju dostupnost pojedinim mestima (posebno onima gde si okacio omiljenu muvu na granu, ako si pocetnik, mada to nije strano ni onima drugima i uvek ti fali jos korak i 15 cm dubine koja ti je nedostupna da je dosegnes). S obzirom da je voda uvek hladna, uz ovaj kombinezon obavezno idu i debele patalone od plisha ili polartec-a i vuneno-svilene podgace ako ti je stalo do tvog malog druga spreda, koji u tako hladnoj vodi brzo postane jos manji (ako misli da pecas sat-dva u kontinuitetu, a ne da manekenises pored kafana). Cuo sam da hvale Silvel Label i ranije.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Moja je Peđa,originalna ideja i bila da uzmem pantalone.Kao što rekoh,više puta,graničenje s dosadom,pecam samo ba Ribniku.A pošto ja tamo idem duži niz godina i znam ga maltene po svakom vodostaju,ovaj vid me u potpunosti zadovoljava.Što se tiče pecanja,ja tamo uđem u vodu ujutro i izađem uveče.Napravim pauzu za klopu ikafu,eventualno.Nisam dovoljno bogat da ta 3 dana tamo provedem manekenušići se pored vode.Skupo je ,jebi ga,al vredi.Poziv ti i dalje stoji,pa provjeri.A što se tiče vršnjaka,to mu ne gine u svakom slučaju.Al rijetka su mjesta,jako, na Ribniku gdje je voda preko dupeta,tako da je i taj rizik minimalan

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Samo da se pohvalim da sam postao ponosni vlasnik Orvisovih Silver label pantalona i nekih Sciera cipela.Vrlo brzo ću vas obavijestiti o kvalitetu istih :tbumb:

Z

Zakula

Guest
Kako si doshao do njih, i koliko su te koshtale,ako nije tajna??

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Tajne nema,pare u džep i : cipele su Scijera,nemam pojma koji model.Uglavnom,imaju filc i exere,valjda da ne kližu.Po njih sam otišao u Zagreb,jer su bile na sniženju,i iašle su me ispod 60E, inače im je cijena oko 100E.Pantalone su Orvis Silver Label XL,kao što se podrazumjeva,bez cipela.One su me koštale 170E,u Beogradu,kod Bojana koji ih je sebi nabavio,al mu ne giltaju,pojma nemam zašto.Na njega me uputio drug iz Novog Sada s kojim vježbam zabacivanje.Dobre su jer im je zaštita od šljunka od neoprena.A tek cipele,vrijede svakog dinara,ili kune,kako god.Znači 230E komplet

Vrh Dno