Jadar

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Evo nekih slikica jednog dela ove reke koja protice u blizini Loznice i uliva se u Drinu. Na Jadru je moguce musicariti klena, skobalja, mrenu, stuku. Izvire negde u Podgorini u blizini Osecine i Valjeva, zbog svog, prilicno dugackog toka za tako malu reku koji prolazi kroz oranice, prilikom vecih kisa postajke mutan i gotovo je nemoguce musicariti na njemu. Ali kada je vreme idealno i suncano, on zna biti prava razonoda za svakog musicara! Voda bude veoma bistra i pojavljuju se obrisi riba na povrsini. Sa dosta kaskada i brzaka,preliva i granja iznad vode pruza utociste velikom broju klenova! Za sada toliko...ako je neko jos bio na ovoj recici neka napise jos stogod!

Ovo na slici sam ja kod usca Lesnicke reke u Jadar.

Prilozi

• jadar.jpeg
    jadar.jpeg
    82 KB · Pregleda: 688

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
.....

Prilozi

• Jadar2.jpeg
    Jadar2.jpeg
    74,7 KB · Pregleda: 279

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Izgleda kao dobra klendžijska reka.

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Nije losa,nije uopste.... Samo je bas nezgodno kada pada kisa...tri dana posle nje ne moze da se musicari...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ruki je napisao(la):
Nije losa,nije uopste.... Samo je bas nezgodno kada pada kisa...tri dana posle nje ne moze da se musicari...
Nije to nista,sad kad se J.Morava zamuti od ovih kisa nece moci da se musicari na njoj nedelju dana  :'( tako da su tri dana sasvim podnosljiva.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
crni je napisao(la):
Ruki je napisao(la):
Nije to nista,sad kad se J.Morava zamuti od ovih kisa nece moci da se musicari na njoj nedelju dana  :'( tako da su tri dana sasvim podnosljiva.
ni to nije nista...kad stigne mutan ibar iz crne gore ja sam na zapadnoj moravi dve nedelje zavrsio sa pecanjem  :'( :doh:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ruki je napisao(la):

Kakva je reka sa ribom kolicinski, praznih reka mi je preko glave  :doh:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
zna li neko sta se desava sa ovom rekom...kakva je sa ribljim fondom....

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Treba odmah reci da je reka ubacena u pogresan podforum, jer se ne radi o salmonidnoj vodi. Ciljna riba bi bio klen, a o bogatstvu reke ne bih mogao da sudim.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja imam informaciju da ima krupnog klena.
Međutim ova protekla 2012 sa jako niskim vodostajem nije imala milosti ni prema ovoj riječici a kako čujem i mreže se razvlače!
Nikako se nisam uspjeo organizovati i otići makar jednom!
Tako da samo kroz priče imam "sliku" o ovoj riječici.

Vrh Dno