Gogo
Hero member
Meni bogami danas ni mending nije pomogao, balin mi je na Dunavu radio pod nogama ali nista, izmjenjao sam 20-tak strimera, probao i sa povrsinskim, otezanim, bijelim , tamnim, prirodne boje, svjetlucajuce, tamne, ma sve sto sam imao u kutiji doduse imao sam dva "skoro" udarca jedno okretanje pred strimerom i jedan udarac na njega sa strane nije se zakacio, ali toliko rauba u krugu od 10-tak metara i ni udarca dugo nisam dozivio. Stajao sam na rubu kamenjara koji ulazi u Dunav okomito, zadnjih 10-tak metara pod vodom i tu je bilo brdo kedera. Prisunjao se usao u vodu i nakon 10-tak minuta poceo bacati. I dok sam prilazio mjestu za bacanje raubovao mi je 2-3m od mene, dakle ja mu bas i nisam smetao. Stajao sam tako u vodi dobrih 1,5h i sve isprobao sto se moze (sto znam) ali
Nije bio poplasen jer mi je u nekoliko navrata udarao i pod samim nogama.
Zadnjih 30tak minuta sam pokusao i sa mendingom ali bez uspjeha. Poprilicno frustrirajuce, udara nasve strane a na strimera nece, dugo nisam tako prosao.
U cemu je bio problem ??? Zamislio sam se nad jutrasnjom najavom vremena i onda mi je sinulo (tj. potvrdilo staru provjerenu teoriju o kojoj pricaju iskusni ribici ) juzni vjetar nikada nije bio dobar za ulov. E pa sad sam se uredno osvjedocio. Istina ili ne ? Naznam , zbunjuje sto je riba radila a nisam bas takav pocetni da kod toliko rauba ne dobijem ni jednu ribu.
Vasa misljenja, smeta li juzni vjetar , tj. nagla promjena vremena u par sati , radu ribe, tj. ucinku ulova ?
PS posebno me zanima misljenje Dunavskih i pridunavskih musicara koji su se vec sreli sa ovom pojavom juzine na Dunavu.

Zadnjih 30tak minuta sam pokusao i sa mendingom ali bez uspjeha. Poprilicno frustrirajuce, udara nasve strane a na strimera nece, dugo nisam tako prosao.
U cemu je bio problem ??? Zamislio sam se nad jutrasnjom najavom vremena i onda mi je sinulo (tj. potvrdilo staru provjerenu teoriju o kojoj pricaju iskusni ribici ) juzni vjetar nikada nije bio dobar za ulov. E pa sad sam se uredno osvjedocio. Istina ili ne ? Naznam , zbunjuje sto je riba radila a nisam bas takav pocetni da kod toliko rauba ne dobijem ni jednu ribu.
Vasa misljenja, smeta li juzni vjetar , tj. nagla promjena vremena u par sati , radu ribe, tj. ucinku ulova ?
PS posebno me zanima misljenje Dunavskih i pridunavskih musicara koji su se vec sreli sa ovom pojavom juzine na Dunavu.