Kad su i štap i rola #3/4 koju žnjoru bolje uzeti?

dugi

Junior member
Učlanjen(a)
18.08.2008.
Broj reagovanja
0
Za koju situaciju je bolje jedna a koju druga žnjora

H

humphrey

Guest
eto znanja dugi sada znas koja znjora....koju motku imas?

dugi

Junior member
Učlanjen(a)
18.08.2008.
Broj reagovanja
0
Planiram uzet greysa grxi #3/4 8ft i žnjoru DT, al nisam siguran dal je bolje tricu il četvorku, koristio bi ga uglavnom za manje rječice, al da može poslužiti i ako se nađem na kakvoj većoj rijeci. Zahvaljujem na odgovorima!

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Dugi ja mislim da je stap klase #3 , #4 ili #3-4 pravi izbor za pecanje na manjim rekama.
Tu ne mora, a cesto i ne moze daleko da se baca. Nasi ribolovci, dakle ne samo musicari cesto love priborom koji je neprilagodjen, tj. mnogo robustniji od realne potrebe. Da ne pricamo o tome koli(c)ki su prosecni komadi, posebno na manjim rekama. Moj ti je savet da uzmes trojcicu " sa dusom", i da uzivas.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
#3 a ja bi sa takvim štapom probao i #2 i #1 samo kad bih ih našao.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strelac je napisao(la):
#3 a ja bi sa takvim štapom probao i #2 i #1 samo kad bih ih našao.

I molio Boga da ne dune ni povetarac :D

Bez sale, mislim da u nasim uslovima igranje sa strunama 1 i 2 nema previse smisla, cak nista neznija prezentacija nece biti nego sa stapom klase #3 medium i strunom istog broja. Ogradjujem se ako ste majstori TLT tehnike  ali tada se strune 1 i 2 koriste na hiper brzim, kratkim stapovima klase 5.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Strelac genijalno! :bye:
Merak.
Odrecite se par metara zabacaja, mucite se malo vise za zabacivanjem idt, ali...
Merak.
Pokojni Lee Wolf je isao na lososa sa #5.
Merak.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strelac je napisao(la):
simpsone u pitanju je merak  ;)

Strelac nemam pojma kojim stapom pecas ali pecanje sa strunom 1 i 2 je sve samo ne merak. Vise lici na ono obrnuto od meraka. Cak nema veze ni sa daljinom zabacaja ni sa velicinom ribe. Pricam ti ovo jer sam prosao kroz tu skolu jos od stapa klase #00 pa do #2. Samo cistu #0 nisam imao ali sam imao i tu strunu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MM je napisao(la):
Strelac genijalno! :bye:
Merak.
Odrecite se par metara zabacaja, mucite se malo vise za zabacivanjem idt, ali...
Merak.
Pokojni Lee Wolf je isao na lososa sa #5.
Merak.

Veruj mi da se sasvim sigurno nije mucio sa zabacivanjem pacajuci klasom #5.
Izvini MM ali stvarno je nenormalno bilo kome dati savet "mucite se malo vise sa zabacivanjem" jer niko normalan ne ide da musicari i da se muci. Da si rekao "postujte propise, ne pecajte u lovostaju, vratite ribu, odnesite jednu,..." pa i da razumem, ali "mucite se"...

Da kojim slucajem nemas tatoo "Zivim da patim"?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pokojni Lee Wulff je najviše koristio u stvari skoro ceo živto štapić aftma 5 i 6' od bambusa...ipak petica je petica....pa makar i od bambusa neke srednje akcije. Merak ja mislim da je kada se ne mučiš, a poseban merak kada koristiš lagan pribor i bez muke ga vladaš. Te aftma ispod 3 mislim da su primerne samo za potoke...a potoci imaju posebne čari ili ti merak.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Da nije tog meraka ko zna čega sve nebi bilo i šta sve nebismo radeli. Hvala ti na podeljenom iskustvu i skretanju pažnje na eventualne poteškoće ali kada mi je za nešto volja tj. merak sveka priča o tome da li treba ili ne treba to da se radi postaje bezpredmatna. Uostalom pročitao sam na forumu da se pored mušičarenja baviš i lovom. Koliko si puta išao u lov iz meraka a i sam si znao da je pametnije da ostaneš kod kuće, čisto sam naveo primer?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strelac je napisao(la):
Da nije tog meraka ko zna čega sve nebi bilo i šta sve nebismo radeli. Hvala ti na podeljenom iskustvu i skretanju pažnje na eventualne poteškoće ali kada mi je za nešto volja tj. merak sveka priča o tome da li treba ili ne treba to da se radi postaje bezpredmatna. Uostalom pročitao sam na forumu da se pored mušičarenja baviš i lovom. Koliko si puta išao u lov iz meraka a i sam si znao da je pametnije da ostaneš kod kuće, čisto sam naveo primer?

Ma Strelac, slazemo se ti i ja da kada je merak i uzivanje u pitanju to nema cenu. Ja ti samo prenosim licna iskustva kada merak ume da se pretvori u nocnu moru. Ako sam ja nekoliko puta imao losa iskustva ne mora da znaci da ces imati ti ili bilo ko drugi, ali red je da kazem i podelim svoje zapazanje da ne prodjete kao ja nekoliko puta vec dobro razmislite.

Vrh Dno