Kada je najbolje musicariti? Vremenski uslovi, doba dana, itd.

andro031

Newbie
Učlanjen(a)
30.06.2024.
Broj reagovanja
20
Nakon jako loseg vikenda gde nisam upecao ni jednu ribu na Djetinji i Rzavu, voleo bih da cujem od iskusnijih ribolovaca u kojim uslovima imate najvise uspeha i kada je najbolje izlaziti na vodu. Hvala!

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
420
Nema 100% pravila... ono sto sam primjetio do sad da sam najbolje lovio pred kisu tj kad je nebo takvo da kontas " e sad ce sljustrit"...
Evo juce odem u planinu na potok... oblacno... "namrcilo od Zemuna, ko da ce govna da padaju"... kontam "sto sam dolazio"... a ono bi odlicno...

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.096
Nekada je bilo od 15. aprila do 15. juna vrhunski a sad kako se klima poremetila kreće od 1. marta da radi dobro mada ja lično više volim period od kraja marta kada se sat pomeri na letnje vreme i gora ozeleni pa je dobro sve do kraja juna. Čim počnu ove nenormalne vrućine i vodostaj opadne to je mučenje i za nas i još više za ribe. Nadam se dobrom septembru a oktobar i novembar su mi rezervisani za klena i taj period takođe bih deklarisao kao odličan za ribolov.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
186
Nakon jako loseg vikenda gde nisam upecao ni jednu ribu na Djetinji i Rzavu, voleo bih da cujem od iskusnijih ribolovaca u kojim uslovima imate najvise uspeha i kada je najbolje izlaziti na vodu. Hvala!
Rzav je vec dugo jako slab sa ribom, inace, mislim da je na njemu trenutno trajna zabrana za ribolov... Djetinja je mala reka u ovom periodu pa nije neocekivano sto si lose prosao, imalo je smisla probati najbolja mesta u svitanje i pred mrak, ostalo je sizifof posao...ja sad trazim iole vecu vodu za ovaj deo godine da otpecam par dana pre i za vikend ali mi sve deluje mrsavo...mada dan na reci je samo dobitak bez obzira na ulov

Vrh Dno